To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Walle - Czw 13 Lis, 2014

Marek23 napisał/a:
dzik napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Chyba sie motur dotarl bo przy 150 pali 8 -8.5
V max przed chwila sprawdzilem na rownym 259, nie jest zle.

Dotrze się jeszcze bardziej.

Taka sytuacja, wqrwiły mnie ceny najmu dostawczaków, wpakowałem kilkaset kg amunicji do pastucha, kapelusz, lewy pas i... wynik nawet mnie zaskoczył.

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=ZLy0h7T2Rzs

59km przy 130 na tempomacie

Na koniec i tak cisnę. Musze przyznać,że turbo w mocnej benie to fajna sprawa. Ale droga.
Fajnie jednak można się poznęcać nad flotą premium. Jak jeszcze programik dojdzie to za starsze prosiaki ala 996 można się brać.

Ale seria na tle naprawdę fajnych aut też źle nie wypada:
https://www.youtube.com/watch?v=XmIdx9HXxb8

I Countach, i Testarossa, i F40..... ;)

Kamill - Czw 13 Lis, 2014

X6, wymarzone auto każdego cygana :]
kamil - Czw 13 Lis, 2014

przecież wiesz , że nie. Kompletnie nie identyfikuje się. Nie traktuj tego jak hejt Ciebie, bo wiesz, ze kocham Twoją starą bardzo mocno, ale kurwa X6 to najbardziej paskudne auto jakie stworzyła ta firma..no może jeszcze Z1 i GT5.

Wiem, zę się fajnie prowadzi - X6 3.5 jak jechałem po wiejskich drogach fajnie to się bujało.
Jednak uważam, ze stworzony nie wiadomo po co, właściwości SUVa prawie żadnych. Jako limo trochę przymałe. ;D
Sztucznie wygenerowany segment, który nie wiadomo czemu zaskoczył przez część miejskiej, wyższej klasy. A nie...sorry wiem, żeby był bezpieczny....Wyżej siedzisz, masz 4x4 i wielkie koła. Ja wiem, ze o gustach się nie dyskutuje...ale tak samo jak Nissan Juke, to po prostu brzydki samochód, głupio bym się czuł jeżdżąc takim. O ile jestem w stanie się z Tobą zgodzić że RS6 to fajny samochód to w tym przypadku kompletnie nie kumam jak możesz się jarać X6

was79 - Czw 13 Lis, 2014

O żadnym innym aucie tego nie napiszę, ale X6 to jest to jedyne, którego nigdy nie kupię.

Może to działa w drugą stronę, jak ktoś nosi kajdan, skórę i nie jest w stanie dopiąć guzika w kołnierzyku to trochę głupio będzie wyglądał w Range, x5, czy tym bardziej czymś mniej ostentacyjnym i kupuje x6.
Marek23 - Czw 13 Lis, 2014

Walle napisał/a:
Marek23 napisał/a:
dzik napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Chyba sie motur dotarl bo przy 150 pali 8 -8.5
V max przed chwila sprawdzilem na rownym 259, nie jest zle.

Dotrze się jeszcze bardziej.

Taka sytuacja, wqrwiły mnie ceny najmu dostawczaków, wpakowałem kilkaset kg amunicji do pastucha, kapelusz, lewy pas i... wynik nawet mnie zaskoczył.

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=ZLy0h7T2Rzs

59km przy 130 na tempomacie

Na koniec i tak cisnę. Musze przyznać,że turbo w mocnej benie to fajna sprawa. Ale droga.
Fajnie jednak można się poznęcać nad flotą premium. Jak jeszcze programik dojdzie to za starsze prosiaki ala 996 można się brać.

Ale seria na tle naprawdę fajnych aut też źle nie wypada:
https://www.youtube.com/watch?v=XmIdx9HXxb8

I Countach, i Testarossa, i F40..... ;)

Walle,moze Ciebie do pracy koledzy woza samolotami ale na mnie plaskie 240 koni w 1400 kg robi wrazenie. Po programie to z rolki nie jezdzi gorzej niz carrera 996 300 konna. Mowie to stricte o osiagach.

Walle - Czw 13 Lis, 2014

Marek, to był żarcik z przymrużeniem oka. Nie przeczę, że po programie w tym aucie zacznie się robić konkretny przeciąg.
was79 - Czw 13 Lis, 2014

kurde, nie tak dawno (96'-97') w czasach mojego pierwszego malacza i czinkłeczento, to moce >200KM wydawały mi się czystą abstrakcją. A teraz nawet skode można kupić ze znacznie większą mocą i nadupiać ~250 po autobanie :]
Tomcat - Czw 13 Lis, 2014

Zrobiłem trasę DE - PL (ponad 1000 km, tylko autobahn) w X6 40d. Przelotowa prędkość utrzymywana cały czas 140-150, średnie spalanie w wahało się między 10 a 11 litrów gnoju. Fajne auto, wygodne i dość szybkie, ale... BEZSENSOWNE. Na prawdę nie wiem jak bardzo musiałbym się jebnąć w głowę, żeby wybrać to zamiast X5. Do bagażnika wchodzą 3 (TRZY!!) opony rozmiaru 205/55/16, czwarta musiała już jechać na kanapie z tyłu :rotfl: Sam właściciel przeklina ten samochód, bo z tyłu nie ma miejsca na łeb, a mając dwójkę dzieci, wsadza jeden wózek do bagażnika, a reszte maneli na wakacje upycha po aucie.... No dramat.

A teraz prawdziwy hit. Auto którym jechałem, pochodzi z polskiej sieci dealerskiej. 40d z tego co pamiętam to był najdroższy silnik w X6, jeśli nie liczyć wersji M. Fura ma super wyposażenie, wentylowane fotele z masażem, czarną podsufitkę i takie tam gadżety. Natomiast nie miała TEMPOMATU... Możecie sobie wyobrazić moje wkurfienie jak na trasie ponad 1000km w aucie za gruby hajs nie ma czegoś co występuje w 20 letnich Oplach. :wall:

Niemy - Czw 13 Lis, 2014

tempomat to nic, w bmw jak sobie nie zamówisz to nie ma nawet uchwytów na kubki :lol2:

Są minusy i plusy, rzadko która marka już w klasie średniej (3er) proponuje taką gamę wyposażenia, nie wiem jak merc, ale nie kojarzę żeby w którejś innej marce można było przy dowolnym silniku tak doposażyć auto.
Zazwyczaj są jakieś pakiety - im większy silnik tym więcej opcji.
Dlatego można trafić bmw z automatem który mało nie kosztuje, innymi grubymi opcjami i manualną klimą xD
Albo z małą benzyną, a całą w mpakiecie łącznie ze środkiem.

Walle - Czw 13 Lis, 2014

wysoki stopień zindywidualizowania samochodu to coś co mnie pociąga w tej marce najbardziej.

Spoko Pany, ale ja dalej nie rozumiem jak w aucie za prawie 400 tysi może nie być tempomatu...
Marek23 - Czw 13 Lis, 2014

Walle napisał/a:
Marek, to był żarcik z przymrużeniem oka. Nie przeczę, że po programie w tym aucie zacznie się robić konkretny przeciąg.

Spoko, widziałem Cię w telewizji i widać,że poza forum jesteś w porządku :jupi:

Tomcat mnie dziś skliował swoją alfą jak odrabiałem spalanie z dnia poprzedniego.

Marek23 napisał/a:
Walle napisał/a:

Spoko, widziałem Cię w telewizji i widać,że poza forum jesteś w porządku :jupi:

Tomcat mnie dziś skliował swoją alfą jak odrabiałem spalanie z dnia poprzedniego.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Wziąłem Cie z nienacka... Ale żona mnie zdążyła zmierzyć groźnym wzrokiem :P