To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Walle - Czw 13 Lis, 2014

Marek23 napisał/a:
Walle napisał/a:
Marek, to był żarcik z przymrużeniem oka. Nie przeczę, że po programie w tym aucie zacznie się robić konkretny przeciąg.

Spoko, widziałem Cię w telewizji i widać,że poza forum jesteś w porządku :jupi:

Tomcat mnie dziś skliował swoją alfą jak odrabiałem spalanie z dnia poprzedniego.

:)

Moje spalanie ostatnio drastycznie wzrosło, ze zwyczajowo średniego 10,5/100 na 12,20/100.... :/ Ale przebieg momentu w moim aucie jest dużo mniej przyjazny niż w Twoim. Niby 184 KM, ale żeby jechać dynamicznie to zmiana biegu przy 4500 obr/min.

Za ten przebieg momentu można polubić turbo......

Jakie granice bezpieczeństwa ma ten silnik? Tak, żeby się nie martwić, a już straszyć poważniej wyglądające samochody?

Tomcat - Czw 13 Lis, 2014

Moje spalanie też wzrosło, bo jak zauważyłem że pomiędzy jazdą 100-120 a 140-180 jest 0.5 litra różnicy, to stwierdziłem że nie warto narażać się zesztywnienie prawej nogi :rotfl:
Walle - Czw 13 Lis, 2014

eureka! Mam! u mnie wzrosło z innych powodów - moja Luba więcej jeździ autem ;)
Jakarti - Czw 13 Lis, 2014

pewnie upala :D
Bonczek - Czw 13 Lis, 2014

Tomcat napisał/a:
Spoko Pany, ale ja dalej nie rozumiem jak w aucie za prawie 400 tysi może nie być tempomatu...

Wystarczy zapytać gościa, który tak sobie skonfigurował auto :]
Ja ostatnio mam zabawę i próbuję rano przejechać obwodnicą z Bemowa na Mokotów z tempomatem - nie da się, chyba, żeby był adaptacyjny. Zwykły jest totalnie zbędny przy tym jak te piździaki u nas jeżdżą.

was79 - Czw 13 Lis, 2014

Przy wyjazdach jest natomiast niezbędny. Nie wyobrażam jechać np. do Chorwacji czy Niemiec bez niego.
Kamill - Czw 13 Lis, 2014

Bonczek napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Spoko Pany, ale ja dalej nie rozumiem jak w aucie za prawie 400 tysi może nie być tempomatu...

Wystarczy zapytać gościa, który tak sobie skonfigurował auto :]
Ja ostatnio mam zabawę i próbuję rano przejechać obwodnicą z Bemowa na Mokotów z tempomatem - nie da się, chyba, żeby był adaptacyjny. Zwykły jest totalnie zbędny przy tym jak te piździaki u nas jeżdżą.

Właśnie zawsze mnie to zastanawiało, gdzie w Polsce ludzie używają tych tempomatów, ja dopiero na pustej A1 mogłem w pełni z tego skorzystać, na A2 nie ma szans, chyba że się jedzie 89km/h za tirem.

Janusz - Czw 13 Lis, 2014

ja np latam trasę do Wiednia i s powrotem na strzał 2x w miesiącu, i MARZE o tempomacie :P
Kenet - Czw 13 Lis, 2014

:jupi:

Kamill - Czw 13 Lis, 2014

Janusz napisał/a:
ja np latam trasę do Wiednia i s powrotem na strzał 2x w miesiącu, i MARZE o tempomacie :P

http://sklep.fort.mil.pl/...ottle-mutt.html

PiTT - Czw 13 Lis, 2014

no i dlatego wlasnie kupie x6 bo wiem ze nie podoba sie milosnikom hothatchy :)
nie widzialem zadnego cygana w x6... za to jezdzi kilku zawodnikow slaska wroclaw ;)
za pilke sie nie biore, za handel zlotem tez nie, zanim kupie x6 tez minie troche czasu, wiec nie ma co sie emocjonowac :faja:

Kenet - Czw 13 Lis, 2014

A czemu nie X5?
Bonczek - Czw 13 Lis, 2014

Fajne jest X6 - to co je łączy z hothatchem to fakt ze zakupu tego auta nie da sie do końca racjonalnie wytłumaczyc oprócz tego ze sie chce lub podoba ;)

Co do tempomatu przypomniało mi sie kiedy mi sie przydał - jak 2-3 tyg jechałem późnym wieczorem do wrocka. Na odcinku autobana od Kępna do wrocka - non stop na długich, 1,7-1,8 przelot i nawet zjeżdżali. Próbowałem to samo od wwy do piotrkowa ale bezskutecznie ;D

EDIT:
x5 jest nudne i brzydkie! Chyba ze od AC schnitzera ;)

PiTT - Czw 13 Lis, 2014

x5 jest idealnym pojazdem dla niemieckiego emeryta z brzuszkiem... ew. polskiego biznesmena z brzuszkiem :D
starsze x5 kojarza mi sie z typowym czeskiem ktory mysli ze jest fajny bo kupil suva bmw a tak na prawde ma mega gowno ktore ciezko doprowadzic do ładu po ostatnim dzwonie
tak samo jak q7, nic nie widze w tych auta co wyroznia je z tlumu
taka x6 przynajmniej ciekawiej wyglada a ze ma mniejszy bagaznik... no coz, po to sa produkowane boxy dachowe ;)

kosmita - Czw 13 Lis, 2014

PiTT napisał/a:
nie widzialem zadnego cygana w x6... za to jezdzi kilku zawodnikow slaska wroclaw

Niewielka różnica, ani jeden ani drugi szkoły skończonej nie ma :lol2:

Jak w ogóle można jarać się suvami, przecież to samochody dla bogatych mamusiek co nie potrafią jeździć i parkować.