Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Walle - Czw 13 Lis, 2014
Marek23 napisał/a:
Walle napisał/a:
Marek, to był żarcik z przymrużeniem oka. Nie przeczę, że po programie w tym aucie zacznie się robić konkretny przeciąg.
Spoko, widziałem Cię w telewizji i widać,że poza forum jesteś w porządku
Tomcat mnie dziś skliował swoją alfą jak odrabiałem spalanie z dnia poprzedniego.
Moje spalanie ostatnio drastycznie wzrosło, ze zwyczajowo średniego 10,5/100 na 12,20/100.... Ale przebieg momentu w moim aucie jest dużo mniej przyjazny niż w Twoim. Niby 184 KM, ale żeby jechać dynamicznie to zmiana biegu przy 4500 obr/min.
Za ten przebieg momentu można polubić turbo......
Jakie granice bezpieczeństwa ma ten silnik? Tak, żeby się nie martwić, a już straszyć poważniej wyglądające samochody?Tomcat - Czw 13 Lis, 2014 Moje spalanie też wzrosło, bo jak zauważyłem że pomiędzy jazdą 100-120 a 140-180 jest 0.5 litra różnicy, to stwierdziłem że nie warto narażać się zesztywnienie prawej nogi Walle - Czw 13 Lis, 2014 eureka! Mam! u mnie wzrosło z innych powodów - moja Luba więcej jeździ autem Jakarti - Czw 13 Lis, 2014 pewnie upala Bonczek - Czw 13 Lis, 2014
Tomcat napisał/a:
Spoko Pany, ale ja dalej nie rozumiem jak w aucie za prawie 400 tysi może nie być tempomatu...
Wystarczy zapytać gościa, który tak sobie skonfigurował auto
Ja ostatnio mam zabawę i próbuję rano przejechać obwodnicą z Bemowa na Mokotów z tempomatem - nie da się, chyba, żeby był adaptacyjny. Zwykły jest totalnie zbędny przy tym jak te piździaki u nas jeżdżą.was79 - Czw 13 Lis, 2014 Przy wyjazdach jest natomiast niezbędny. Nie wyobrażam jechać np. do Chorwacji czy Niemiec bez niego.Kamill - Czw 13 Lis, 2014
Bonczek napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Spoko Pany, ale ja dalej nie rozumiem jak w aucie za prawie 400 tysi może nie być tempomatu...
Wystarczy zapytać gościa, który tak sobie skonfigurował auto
Ja ostatnio mam zabawę i próbuję rano przejechać obwodnicą z Bemowa na Mokotów z tempomatem - nie da się, chyba, żeby był adaptacyjny. Zwykły jest totalnie zbędny przy tym jak te piździaki u nas jeżdżą.
Właśnie zawsze mnie to zastanawiało, gdzie w Polsce ludzie używają tych tempomatów, ja dopiero na pustej A1 mogłem w pełni z tego skorzystać, na A2 nie ma szans, chyba że się jedzie 89km/h za tirem.Janusz - Czw 13 Lis, 2014 ja np latam trasę do Wiednia i s powrotem na strzał 2x w miesiącu, i MARZE o tempomacie Kenet - Czw 13 Lis, 2014
Kamill - Czw 13 Lis, 2014
Janusz napisał/a:
ja np latam trasę do Wiednia i s powrotem na strzał 2x w miesiącu, i MARZE o tempomacie
http://sklep.fort.mil.pl/...ottle-mutt.htmlPiTT - Czw 13 Lis, 2014 no i dlatego wlasnie kupie x6 bo wiem ze nie podoba sie milosnikom hothatchy
nie widzialem zadnego cygana w x6... za to jezdzi kilku zawodnikow slaska wroclaw
za pilke sie nie biore, za handel zlotem tez nie, zanim kupie x6 tez minie troche czasu, wiec nie ma co sie emocjonowac Kenet - Czw 13 Lis, 2014 A czemu nie X5?Bonczek - Czw 13 Lis, 2014 Fajne jest X6 - to co je łączy z hothatchem to fakt ze zakupu tego auta nie da sie do końca racjonalnie wytłumaczyc oprócz tego ze sie chce lub podoba
Co do tempomatu przypomniało mi sie kiedy mi sie przydał - jak 2-3 tyg jechałem późnym wieczorem do wrocka. Na odcinku autobana od Kępna do wrocka - non stop na długich, 1,7-1,8 przelot i nawet zjeżdżali. Próbowałem to samo od wwy do piotrkowa ale bezskutecznie
EDIT:
x5 jest nudne i brzydkie! Chyba ze od AC schnitzera PiTT - Czw 13 Lis, 2014 x5 jest idealnym pojazdem dla niemieckiego emeryta z brzuszkiem... ew. polskiego biznesmena z brzuszkiem
starsze x5 kojarza mi sie z typowym czeskiem ktory mysli ze jest fajny bo kupil suva bmw a tak na prawde ma mega gowno ktore ciezko doprowadzic do ładu po ostatnim dzwonie
tak samo jak q7, nic nie widze w tych auta co wyroznia je z tlumu
taka x6 przynajmniej ciekawiej wyglada a ze ma mniejszy bagaznik... no coz, po to sa produkowane boxy dachowe kosmita - Czw 13 Lis, 2014
PiTT napisał/a:
nie widzialem zadnego cygana w x6... za to jezdzi kilku zawodnikow slaska wroclaw
Niewielka różnica, ani jeden ani drugi szkoły skończonej nie ma
Jak w ogóle można jarać się suvami, przecież to samochody dla bogatych mamusiek co nie potrafią jeździć i parkować.