To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Jakarti - Śro 07 Sty, 2015

zasada wzajemnosci + prawo kraju do ktorego przyjezdzasz, i masz obowiazek go przestrzegac.
nic wiecej nie potrzeba.
bardzo trafny komentarz.

To może niech w katedrze w Dreźnie zgaszą światła na znak solidarności z biednymi muzułmanami prześladowanymi przez francuską policję...

was79 - Śro 07 Sty, 2015

:/

dzik - Śro 07 Sty, 2015

Ja już noszę klamkę praktycznie zawsze, jak i wielu moich kolegów.
To jest przykład że może się to przytrafić wszędzie i zawsze a na złego człowieka z bronią jest tylko jeden sposób....

Anonymous - Śro 07 Sty, 2015

sie francuzy przejechały,mysleli ze islamu mozna posmiać sie jak z chrześcijaństwa
PiTT - Śro 07 Sty, 2015

autentycznie jak bedzie marsz przeciwko ciapatym skurwysynom to sie chetnie na niego przejde

dziku, a myslisz ze policjant nie mial broni? wg mnie to nic nie da, bo zawsze moze sie trafic szybszy lub po prostu przewaga liczebna
moze dzieciaka ktory chce Ci ukrasc telefon przestraszysz, ale nie na fanatyczne bydlo

dzik - Śro 07 Sty, 2015

PiTT napisał/a:

dziku, a myslisz ze policjant nie mial broni? wg mnie to nic nie da, bo zawsze moze sie trafic szybszy lub po prostu przewaga liczebna
moze dzieciaka ktory chce Ci ukrasc telefon przestraszysz, ale nie na fanatyczne bydlo

No proszę Cię:

- strzelam odrobinę lepiej niż przeciętny policjant:
http://www.zks.waw.pl/ima...n1020140921.pdf
W czasie 24s biorę strzelbę, ładuję i oddaje 10 strzałów do celów wielkości głowy. Mięsień piwny aż tak bardzo nie ogranicza.
- ja jestem na miejscu od razu
- nikt u mnie nie spodziewa się broni więc nie jestem pierwszym celem ataku
- spójrz jak ci kolesie we francji chodzą, na pewniaka, nie osłaniają się, bo są pewni tego że sami mają broń
- broni nie wyciąga się do straszenia a do użycia, do takiego fanatyka nie krzyczysz "rzuć broń" tylko strzelasz kiedy się tego nie spodziewa - a mając na uwadze nasze przepisy to wyciągnę jedynie wtedy gdy widzę broń lub nóż
- uważasz że lepiej nie mieć niż mieć?

P.S. I największy błąd jaki jest powielany przez anty broniowych "broń nie gwarantuje że się obronisz". Owszem nie, ale jednak daje znacznie większe możliwości obrony.
Ładnie komentuja w US&A "nikt w oknie nie miał karabinu? niemożliwe, byli do zdjęcia w dwie sekundy." I to smutna prawda, faceci giną nawet z rąk starego mysliwego, jeden nawet nie poczuje a drugi zanim się zorientują z którego okna padł strzał leży op chwili.

Vlodarsky - Śro 07 Sty, 2015

+1
ja się chowam za Dzika jak zobaczę takich typów

Kamill - Śro 07 Sty, 2015

Ja nie wychodzę z domu, profilaktycznie.
Anonymous - Śro 07 Sty, 2015

Ja spierdalam na antarktyde
Janusz - Śro 07 Sty, 2015

ja tam chętnie bym miał "przytrytytkowanego" "kałacha" do klatki...
siema - Śro 07 Sty, 2015

No ale dziku coś chyba upraszczasz, bo podobno nie możesz użyć broni do odstrzelenia kogoś jak nie masz licencji na broń do obrony osobistej. Nie rozumiem zatem dlaczego w świetle tego zakładasz, że nie będziesz miał sprawy o zabójstwo.
PiTT - Czw 08 Sty, 2015

http://dailycaller.com/20...cks-was-muslim/
dzik - Czw 08 Sty, 2015

siema napisał/a:
No ale dziku coś chyba upraszczasz, bo podobno nie możesz użyć broni do odstrzelenia kogoś jak nie masz licencji na broń do obrony osobistej. Nie rozumiem zatem dlaczego w świetle tego zakładasz, że nie będziesz miał sprawy o zabójstwo.

Do ochrony możesz użyć wszystkiego co masz pod ręką byle tylko nie przekroczyć granic obrony koniecznej. Ludzie używali broni nie legalnej i później mieli tylko kłopot z powodu braku pozwolenia a nie jej użycia.

siema - Czw 08 Sty, 2015

dzik napisał/a:
siema napisał/a:

Do ochrony możesz użyć wszystkiego co masz pod ręką byle tylko nie przekroczyć granic obrony koniecznej. Ludzie używali broni nie legalnej i później mieli tylko kłopot z powodu braku pozwolenia a nie jej użycia.

Aha, OK.
Tylko w tej sytuacji ktoś musiałby wejść w rejon bezpośredniego zagrożenia, bo rozumiem, że jeśli zastrzeliłby go strzałem z okna na piętrze budynku, z tyłu, bądź dobrego ukrycia to prokurator stawia zarzuty.
Tak czy inaczej, dobrze wiedzieć że przekroczenie zasad posiadanej licencji w uzasadnionym przypadku nie jest ścigane.

Jakarti - Czw 08 Sty, 2015

http://dailycaller.com/20...cks-was-muslim/

jest ich już tylu, że się sami zabijają..
to przypomina czasy apartheidu gdzie będąc murzynem można było być po obu stronach barykady..

szkoda tylko ,ze konflikt dopiero się zaczyna a nie kończy..