a ja zakupilem 4 takie oponki Federal SS-595 185/55 R14 80V
pierwsze wrażenia sa takie ze jest bardzo miekka fajnie klei chociaz nie sprawdzilem jej gdzies na torze lub na zakretach ale jutro to zrobie:) a i odnosze wrazenie ze bok opony jest miekki ale testuje dalej szymlorek - Pon 30 Lip, 2007 P firmie słysze pierwszy raz ale jeżeli spisują się tak jak wyglądają to patrząc na ich sprzyjającą cene dobry zakup. Podziel się wrażeniami jak solidnie je przetestujesz -trzymanie na mokrym/suchym/uginanie scianek opony w zakręcie etc Anonymous - Pon 30 Lip, 2007
zwolak napisał/a:
rozkminiam teraz zakup zimowek bo powinno byc taniej i zastanawiam sie nad tym:
pirelli snowcontrol 175\65\R14 za 135zl za sztuke
Kup 175/60 albo 165/65 ,bo 175/65 jest najtansze, ale za wysoki profil i opona trze o nadkola.CHRZANEK - Wto 31 Lip, 2007 Sugeruje 165/65R14 Tania i wąska czyli na śnieg dobra (felgi 5 lub 5,5cala)
Szymlor: Pilot Exalto dobry lak. Mam takie w saxofonie. Bardzo przyzwoite opony.
Teraz zostanie mi komplet do upalania Młody Papież - Wto 31 Lip, 2007 A ja sobie jakiś czas temu sprawiłem takie oponki:
Yokohama Parada Spec-2 195/50/15
Super oponka jak sie rozgrzeje... tyle, że schodzi w oczach...
...i chyba trafiłem na jakieś trefne egzemplarze... bo po 2mies (max5tys km) wyglądają jak nalewki <wow>
czekam na wizyte przedstawiciela Yoko... ciekawe co powie... CHRZANEK - Wto 31 Lip, 2007
DżonDobraNadzie napisał/a:
...i chyba trafiłem na jakieś trefne egzemplarze... bo po 2mies (max5tys km) wyglądają jak nalewki <wow>
Ojojojojoj - a ja wlasnie przyglądam sie z duzym zainteresowaniem Yokohamie 539 (???)Młody Papież - Wto 31 Lip, 2007 a539 to już bardzo popularne oponki... jakby się działy z nimi takie rzeczy to podejrzewam że byłoby słuchać o tym...
chociaż jakby sie miały takie rzeczy dziac ze wszystkimi paradami to tez napewno bym o tym wiedział i ich nie kupował...Maciek - Wto 31 Lip, 2007 Ja mam taką na wystawie na straganie i sprzedałem juz kilka takich.
Generalnie to żaden klient jeszcze mi o nich złego słowa nie powiedział.
Reklamacji też żadnych jak dotej pory nie mieliśmy.Bart - Czw 02 Sie, 2007
zwolak napisał/a:
zastanawiam sie nad tym:
pirelli snowcontrol 175\65\R14
Mam dokładnie takie opony (pirelli snowcontrol 175/65R14) założone w doblo (są trochę za małe, powinny być 175/70), pochodzą zdaje się z roku 02 albo 03, przeleżały kilka lat w garażu bo założyłem je dopiero na początku zimy 06/07. Wszystko z nimi ok, dobrze się jeździ, ale to tylko doblo :570:
Do szybkiego saxxo poszukałbym jednak czegoś o niższym profilu - 175/60 lub 165/65 (niby procentowo profil ten sam, ale opona niższa).Anonymous - Czw 02 Sie, 2007 ja mam F1 w VW i musze przyznac za na zawieszeniu -60 i oponie 195/45/15 w zakretach jak przyklejony .... ale niestety sa to opony na max 2 sezony a w aucie sportowym moze na 1 sezon, bo substancje kałczukowe tzn wieksze ich ilosci znacznie wplywaja na ich scieralnosc to samo tyczy sie opon Uniroyal RainSport ....Bart - Czw 02 Sie, 2007
Kauczuk - ogólna nazwa dla nieusieciowanych polimerów o własnościach elastomerycznych.Maciusiowy - Nie 05 Sie, 2007 A co sądzicie o oponkach Nankans NS-1...mogę kupić w fajnej cenie do saxo...i w sumie nie wiem co to warteBart - Wto 07 Sie, 2007 nankang to jakieś dalekowschodnie padło