M - Pią 15 Mar, 2013 Musiałbym usiąść z danymi żeby się wypowiedzieć, niespecjalnie mi się chce
Boje się że to są PR'owe sztuczki i popierdywania obu stron.
Swoją drogą to jest słabe chwalić się niskim deficytem jak się doprowadziło do zesrania się gospodarki niskiego pkb i pikowania bezrobocia.
To jak pijak chwali się przed kolegami że ma na pół litra w czasie gdy jego rodzina niema co jeść.Anonymous - Pią 15 Mar, 2013 ot się znowu wpyerdole w rozmowę dorosłych... to pewnie przez gorączkę zdobyłem się na odwagę.
M napisał/a:
Musiałbym usiąść z danymi żeby się wypowiedzieć, niespecjalnie mi się chce
No bo jak przychodzi co do czego to Ci się nie chce...
Wolisz tak sobie popiardywać artykułami i utopijnymi teoriami...
M napisał/a:
Swoją drogą to jest słabe chwalić się niskim deficytem jak się doprowadziło do zesrania się gospodarki niskiego pkb i pikowania bezrobocia.
P.S.: Temat dodaje do ignorowanych bo nic tu po merytorycznej dyskusji skoro "eM wie lepiej".M - Pią 15 Mar, 2013 Przecież napisałem że nie wiem, musiałbym się przygotować do dobrej wypowiedzi - jest piątek wieczór - od trzech godzin mam weekend więc nie chce mi się.
Reszty nie komentuje bo to w sumie twoje zdanie na mój temat i mało mnie obchodzi.M - Sob 16 Mar, 2013 Niesamowity utopijny artykuł na "parówkach".
To musi być jakiś oszołom chyba
Jedynym rozwiązaniem tego problemu, który przypomina tykającą bombę jest znacząca redukcja administracji publicznej oraz kosztów jej utrzymania. Masowe zwolnienia urzędników oznaczać będą oczywiście zwiększenie się liczby bezrobotnych, zaistnieje też potrzeba redukcji świadczeń socjalnych oraz zasiłków. Pozwoli to jednak na uniknięcie podwyżki podatków a nawet ich obniżenie co odbije się pozytywnie na popycie wewnętrznym. Obniżenie podatków byłoby też atrakcyjną kartą w trakcie pozyskiwania nowych inwestorów.
Rząd, który się na to zdecyduje straci poparcie „żelaznego” elektoratu – czyli budżetówki, dla której jest gwarantem zatrudnienia. Jednak w skali makro uratuje gospodarkę i w dalszej perspektywie zahamuje a nawet zredukuje bezrobocie.
moze ktos madrzejszy mnie wspomoze ale..
to chyba jest zwykla nacjonalizacja majątku, nie?
kierujac sie tym tokiem myslenia, jak Cypr sie podniesie to panstwo bedzie musialo oddac te pieniadze z odsetkami. inaczej system... z jednej strony działałby wbrew prawu, ktore egzekwuje w innych miejscach. mowie np o Trybunale Europejskim.
Analogicznie, w Polsce majątki są dzisiaj zwracane osobom lub ich spadkobiercom. Jesli dobrze pamietam to wypowiadaly sie w tej kwestii organy europejskie..
to jednorazowa "akcja".. bardziej mnie zastanawia to, ze kolejne panstwo okazuje sie totalnym bankrutem. czekamy teraz na Portugalię, Hiszpanię i Włochy. ciekawe kto sie wtedy zlozy na pakiet ratunkowy dla tych krajów.
w takiej sytuacji wydaje sie, ze koniecznosc utrzymywania rownowartosci srodkow w zlocie nie byla taka zla.. nie masz - nie wydajesz..PiTT - Nie 17 Mar, 2013 rozumiem, że obciążenie depozytów bankowych dotyczy wszystkich osób i firm posiadających konto bankowe na Cyprze?
zastanawiam się jakie nastroje panują u osób które miały zarejestrowaną swoją działalność na Cyprze i przy okazji cześć oszczędności wrzucone na tamte konta... M - Nie 17 Mar, 2013 Np Januszowi Palikotowi znikneło z konta jakieś kilka milionów złotych.
Chyba się facet wkurwił, a nie to skrajna lewica więc powinien być dumny z tego.Jakarti - Nie 17 Mar, 2013
Cytat:
Chyba się facet wkurwił, a nie to skrajna lewica więc powinien być dumny z tego.
maciek ogarni sie bo zaraz Cie zbanuje PiTT - Nie 17 Mar, 2013
M napisał/a:
Np Januszowi Palikotowi znikneło z konta jakieś kilka milionów złotych.
Chyba się facet wkurwił, a nie to skrajna lewica więc powinien być dumny z tego.
liczyłem na odp w stylu:
tak, oni też to odczują na własnej skórze
co mnie koorwa Palikot obchodzi?
M - Nie 17 Mar, 2013 Kuba, postaram się napisać chłodno i bez szydery.
no i o to wlasnie chodiz.
bylo proste pytanie, jest prosta odpowiedz
a jak z pkt widzenia prawa?
mozna to pod nacjonalizacje majatku podciagnac?M - Nie 17 Mar, 2013
Jakarti napisał/a:
M napisał/a:
Tak, to jest zwykła kradzież moim zdaniem.
no i o to wlasnie chodiz.
bylo proste pytanie, jest prosta odpowiedz
a jak z pkt widzenia prawa?
mozna to pod nacjonalizacje majatku podciagnac?
Z punktu widzenia prawa oni mają wojsko i policję jako argument.Anonymous - Nie 17 Mar, 2013
Moraine napisał/a:
Zaczyna się. Cypryjski rolnik staranował budynek banku domagając się swoich pieniędzy. W bankomatach w kraju nie ma już gotówki. Wszystkie oddziały są zamknięte. Transakcje przez internet zablokowane
dzik - Nie 17 Mar, 2013
AleX_R53 napisał/a:
No bo jak przychodzi co do czego to Ci się nie chce...
Wolisz tak sobie popiardywać artykułami i utopijnymi teoriami...
+100
Niestety M nie czyta danych które nie poperają jego teorii.
Co ciekawe cypr, taki kraj bliki utopii Maćka ma kłopoty, ciekawe dlaczego, czy 10% podatku to nadal o 10% za dużo dla przedsiębiorców?