To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

PiTT - Śro 26 Lis, 2014

zupelnie przeoczylem paska 3.6 V6 300KM 4X4... :]
Niemy - Śro 26 Lis, 2014

Za jedyne?
kosmita - Śro 26 Lis, 2014

Zaczyna się od 194 tysi. Ależ trzeba mieć zryty beret żeby kupić passata za taki pieniądz :lol2:
Bonczek - Śro 26 Lis, 2014

A ile kosztował Superb z 3,6? Przeciez kiedys były juz paski bodajże W10 chyba w B5 FL i choć rzadko to ludzie kupowali :)
PiTT - Śro 26 Lis, 2014

kosmita napisał/a:
Zaczyna się od 194 tysi. Ależ trzeba mieć zryty beret żeby kupić passata za taki pieniądz :lol2:

kwestia sprawdzenia konkurencji i wytypowaniu kilku odpowiednikow 300KM w 4x4, szybkim automacie i kombi :)
mysle ze poza skoda ktora ma 260KM wiele sie nie znajdzie...
vw daje dobre rabaty i wtedy juz robi sie sensowniej
wg mnie taka kasa za vw jest przesada, ale kazdy kupuje to co mu pasi

kosmita - Śro 26 Lis, 2014

Bonczek napisał/a:
A ile kosztował Superb z 3,6? Przeciez kiedys były juz paski bodajże W10 chyba w B5 FL i choć rzadko to ludzie kupowali :)

Skoda tańsza :) B5 było W8, a nie W10 ;)

PiTT napisał/a:
kwestia sprawdzenia konkurencji i wytypowaniu kilku odpowiednikow 300KM w 4x4, szybkim automacie i kombi :)
mysle ze poza skoda ktora ma 260KM wiele sie nie znajdzie...
vw daje dobre rabaty i wtedy juz robi sie sensowniej

Pytanie tylko czy lepiej kupić passata, który ma 300KM czy bmw/audi/merca, który ma np. 160KM ;)
VW daje dobre upusty na samochody z placu, a tam pewnie stoją średnie tsi i tdi a nie V6. Swoja drogą to słaba polityka firmy: doyebać wysoką cenę a potem dawać srogi rabat wmawiając ludziom jaką to okazję ustrzelili kupując to drogie i prestiżowe wozidło

PiTT napisał/a:
wg mnie taka kasa za vw jest przesada, ale kazdy kupuje to co mu pasi

prawie się zgadzam, większość jednak kupuje to co im zostanie zasugerowane

PiTT - Czw 27 Lis, 2014

tylko powiedz mi tak szczerze co jest lepszego w innych markach z tego segmentu?
jakies przewagi ma konkurencja?
strona wizualna wiadomo, nie kazdemu pasuje
mechanika... no tu chyba vw robi dobra robote i nie ma co powtarzac zaslyszanych opowiesci o padajacych silnikach... swietnie by bylo jakby konkurencja miala takie bezawaryjne pojazdy...
kazdy wie ze nie ma idealnych aut, zawsze cos sie trafi
ja piszac zupelnie szczerze, calkiem realnie bym rozpatrywal kolejny raz zakup passata powiedzmy teraz b8 bo poza tym ze jezdza ich milion identycznych to na serio nie jestem w stanie wskazac co mi nie pasuje w tym aucie jako zwykly dupowoz do przewozenia rodziny
nie jest to RS6 zeby sie jarac, ale porownujemy tu fury typu: avensis, accord, octa, superb, mazda 6, citro c5... i nie wiem co tam jeszcze z tego segmentu
bez sensu wkraczac w klase premium typu bmw, audi i volvo bo wtedy zaczynamy od nowa wertowac cennik i liste wyposazenia ktora na milion procent przewyzszy znacznie ceny fur o ktorych rozmawiamy

Walle - Czw 27 Lis, 2014

Mimo wszystko wolałbym np. C-klasę, albo a4 nawet bez tych 300 koni. Ale każdy ma swoje priorytety.
PiTT - Czw 27 Lis, 2014

tyle tylko ze jak juz idziesz do salonu i ogladasz takie auta to az zal kupowac w golasie :)
kamil - Czw 27 Lis, 2014

ej no bez przesady, takie fury jak BMW/Mercedes/Volvo czy Jaguar to nie są golasy w podstawie
leszq - Czw 27 Lis, 2014

300 koni w rodzinnym kombi i 4x4 to jeszcze Insignia OPC jest opcją albo Volvo S60.

Znajomy kupił nowego Passata B7 11.2011 2.0 TDI 140KM dobrze wyposażone za 120tys zł. Przez 3 lata zrobił nim 120tys km, jedyna szkoda jaka byla to wymiana przedniego zderzaka i rysa obok klapy bagażnika zrobiona kluczem przez jakiegoś idiotę. Z racji tego że auto było caly czas na gwarancji, wszystko robione było w ASO VW. Po wystawieniu na allegro/otomoto odzew praktycznie żaden, ostatecznie auto odkupił salon VW za 53tys zł tylko dlatego, że kupił u nich następne auto.

Taka strata wartości to tragedia. Pasek 2.0tdi z 120tys przebiegu to na prawdę dobry dupowóz i z perspektywy osoby, która szuka używki to jest to mega okazja. Jednak dla sprzedającego jest to śmieszna cena.

anjas - Czw 27 Lis, 2014

czeba było pisać, kupiłbym tego passka za 50 zeta więcej niż dawał salon
PiTT - Czw 27 Lis, 2014

mistrz cena sprzedazowa, patrzac po allegro mozna w takim wypadku odniesc ze sprzedaja sami marzyciele :)
wiesz jak jest z autem, nieraz sprzedasz w 1 dzien a nieraz rok
pasek 2011 z przelotem 120k, salon, serwisowany za 53k... to chyba mistrz cena, az z ciekawosci zaraz przefiltruje allegro :)

anjas - Czw 27 Lis, 2014

ja filtruję. Zdarzają się takie ceny, to nic nadzwyczajnego ale i tak za każdym razem boję się że to "jedyny taki".
PiTT - Czw 27 Lis, 2014

anjas napisał/a:
ja filtruję. Zdarzają się takie ceny, to nic nadzwyczajnego ale i tak za każdym razem boję się że to "jedyny taki".

milion ogloszen, roznica w cenie +/- 15k :D szok :D
niestety zakup auta w momencie jak skoczyla sie gwarancja tez nie jest w cenie, dlatego ludzie szukaja aut jeszcze na gwar. albo przedluzonej
chyba ze nizszy budzet i wtedy juz wiadomo ze bez gwar