Janusz - Wto 06 Sty, 2009 ale jak Włodziu furak jakiś jest na Ciebie to go mogą zając nawet za to 200 zł..:)Misiek_lbn - Wto 06 Sty, 2009
Vlodarsky napisał/a:
mam 2x100zł i 1x50zł - gdzieś mi się druczki pogubiły
czyli nie płacić
nie zrobią mi krzywdy za to anjas - Wto 06 Sty, 2009 ja chciałbym tylko dodać, że mandaty się przedawniają po 3 latach, ale jeśli wcześniej nikt się nie zajął sprawą - w sensie nikt Was nie ścigał za niepłacenie, komornik się do Was nie odzywał w tej sprawie itp.
(tak mi się wydaje, ale w razie czego niech mnie poprawi consigliere PieQt)Vlodarsky - Wto 06 Sty, 2009 no przydało by się PieQt jak to jest ?PieQt - Wto 06 Sty, 2009 a więc tak - z mandatami to jest tak:
mandat jest to zobowiązanie ściągane w trybie egzekucji skarbowej, czyli najpierw zajmuje się sprawą poborca z US. I albo przychodzi do domu - jeżeli nie pracujemy - wtedy wizja lokalna pomaga mu w ocenie czy da się dokonać egzekucji czy nie. Jeżeli jesteśmy znani w US, czyli jeżeli mamy PIT-y i deklarujemy zarobki, poborca nie musi nas odwiedzać w domu - sprawdza PIT, a jak zapłaciliśmy co najmniej 1 podatek, to mają też numer naszego konta.
Jeżeli uznają, że jest szansa na ściągnięcie zobowiązania, to w trybie egzekucji skarbowej (co jest dużo łatwiejsze od dochodzenia egzekucji dla zwykłego człowieka) sprawa trafia do komornika. Komornicy lubią takie sprawy, ponieważ te sprawy są oczywiste - nikt nie skarży postępowania komornika.
jezeli US nie zajmie się nami w ciągu 3 lat, albo napiszą sobie tam notatkę, że nie da się ściągnąć kasy - to jesteśmy bezpieczni. Ale jak jesteśmy zatrudnieni, to radzę płacić.
Ja zawsze płacę mandaty - jak lubię jeździć szybko, to trzeba za to płacić Michał - Śro 07 Sty, 2009
Cytat:
Ja zawsze płacę mandaty - jak lubię jeździć szybko, to trzeba za to płacić
czym SMARTEM ?
żarcik Janusz - Śro 07 Sty, 2009
Michał napisał/a:
czym SMARTEM ?
moze tramwajem Michał - Śro 07 Sty, 2009 oz ty !! smiejesz się ze nei mam fury aktualnie?? !! zaraz się policzymy Janusz - Śro 07 Sty, 2009
Michał napisał/a:
oz ty !! smiejesz się ze nei mam fury aktualnie?? !! zaraz się policzymy
nie ze nie masz fury...:P tylko ze ja Ci pirat w tramwaju przetasował PieQt - Śro 07 Sty, 2009
Michał napisał/a:
Cytat:
Ja zawsze płacę mandaty - jak lubię jeździć szybko, to trzeba za to płacić
czym SMARTEM ?
żarcik
no smartem, w 2007 dostałem mandat a przekroczenie prędkości miałem 130 na 50 - więc da się KonradMK - Śro 07 Sty, 2009 fajne?
http://rozklad.sitkol.pl/...enablelook=yes&Młody Papież - Śro 07 Sty, 2009 zupełnie nieprzydatne Vlodarsky - Śro 07 Sty, 2009
Dżon napisał/a:
zupełnie nieprzydatne
wg mnie nieciekawe..rasta - Śro 07 Sty, 2009 Trzeba mieć nasrane, żeby takie zabawy sobie urządzać, ale kolo ma chyba jaja z tytanu