PiTT, gdzie widzisz zakredytowanych w CHF płaczących jak ich oszukali? Banki walą w ch.j jeżeli chodzi o LIBOR. Też bym się wkurzał gdyby ktoś jednostronnie zmieniał mi umowę w najmniej odpowiednim dla mnie momencie.
Jak ktoś się zakredytował pod korek to waluta w jakiej to zrobił jest mniej istotna. WIBOR też na przestrzeni ostatnich kilku lat fajnie zap..ł. Jego zmienność była w tym okresie większa niż kursu CHF/PLN... na szczęście korzystna dla kredytobiorców.
widze ich na kazdym kroku
w tv, radiu, gazecie
do tego tworza stowarzyszenia oszukanych kredytobiorcow
kaman...
https://www.facebook.com/...238460692983301 http://www.frankowcy.org.plChloru - Śro 21 Sty, 2015 PiTT, najwidoczniej jako osoba zainteresowana powinienem mniej pracować a więcej czasu spędzać przy tv, radiu i czytaniu gazet
"Faktem jest, że raty kredytowe co najmniej podwoiły się od czasu powstania zobowiązań kredytowych, a rynkowa wartość nieruchomości, na których ustanowiono hipoteki zabezpieczające spłatę kredytów, radykalnie zmniejszyła się w związku z ogólną sytuacją na rynku nieruchomości i najczęściej już nie wystarcza na spłatę zobowiązań kredytowych."
To zdanie jest bez sensu. Jeżeli powołujesz się na takie źródła, używające takich argumentów to ja się poddaję. Idę dalej tyrać na moją hipotekę w CHF. BTW - oprócz tego, że jest bez sensu to zawiera dość poważne błędy. Nawet jak ktoś brał po 2,1 a teraz jest 4,2 to w międyczasie LIBOR poszedł znacząco w dól - nie ma szans, żeby rata się podwoiła . Stwierdzenie, że co najmniej się podwoiła jest jest bujdą na resorach. Ktoś kto to pisał liczy bardziej na wywołanie ogólnej paniki i gównoburzy. (Jeszcze raz podkreślam nie ważne w jakiej walucie brałeś kredyt - ważne ile % Twojego miesięcznego dochodu stanowi rata).
Jedynym problemem rozsądnego frankowicza (oksymoron, nie? ) jest pułapka frankowa uniemożliiająca pozbycie się mieszkania bez straty. Sam niecałe 2 lata temu miałem okazję kupić ładne mieszkanie (rozkładowe 100+ metrów) w średniej lokalizacji (nie Lemingrad i nie Białołeka) za 4590 PLN/m^2. Miałem pozytywną decyzję kredytową z DB (kredyt w PLN). Zdecydowaliśmy wspólnie, że zapinanie się pod korek drugą hipoteką nie ma sensu. Mieszkamy tam gdzie do tej pory i odkładamy PLNy czekając na dobry moment na zakup kolejnego M. W związku z zaistniałą sytuacją mam nadzieję na korzystne warunki zakupu Szacuję, że rata kredytu skoczy mi o jakieś 250-350 PLN w górę w lutym. Jeżeli komuś taka kwota rozp...a budżet domowy to nie powinien brać żadnego kredytu, nawet takiego na lodówkę.PiTT - Czw 22 Sty, 2015 spoko, nie unoś się, nawet nie czytalem do konca tego co napisales bo nie w tym rzecz
proste pytanie - pomiajac wszystkie pozostale kwestie
bierzesz kredyt w CHF, liczysz sie z tym ze to obca waluta i moga byc wahania, zgadza sie?
to powiedz mi czemu teraz ktos ma odpowiadac za "naiwnosc" osob ktore podjely sie takiego ryzyka?PiTT - Czw 22 Sty, 2015
Szacuję, że rata kredytu skoczy mi o jakieś 250-350 PLN w górę w lutym. Jeżeli komuś taka kwota rozp...a budżet domowy to nie powinien brać żadnego kredytu, nawet takiego na lodówkę.
Otóż to, tak dziś sobie myślałem ile rata skoczy np. od 2k i wynika, że będzie to max. 400zł.PiTT - Czw 22 Sty, 2015 ale nie chodzicie na demonstracje ze zostaliscie oszukani przez bank?
tylko o to mi chodzi bo tak jak pisalem, pewnie sam bym bral kredo we franku wtedy Chloru - Czw 22 Sty, 2015
PiTT napisał/a:
ale nie chodzicie na demonstracje ze zostaliscie oszukani przez bank?
PiTT, no nie chodzę, nie oglądam TV, nie słucham radia, nie czytam gazet bo robię na krechę PiTT - Czw 22 Sty, 2015 no kumam, nie jest lekko
to przepraszam że źle zrozumiałem Twoje pytanie "gdzie widzisz zakredytowanych w CHF płaczących jak ich oszukali?"
odebralem to jako pytanie zaczepne a nie wynikające z braku dostępu do mediów Chloru - Czw 22 Sty, 2015
PiTT napisał/a:
no kumam, nie jest lekko
to przepraszam że źle zrozumiałem Twoje pytanie "gdzie widzisz zakredytowanych w CHF płaczących jak ich oszukali?"
odebralem to jako pytanie zaczepne a nie wynikające z braku dostępu do mediów
Przeprosiny przyjęte. Żeby nie było - z nc+ rozwiązałem umowę na długo przed wzrostem kursu CHF z przyczyn innych niż ekonomiczne PiTT - Czw 22 Sty, 2015
nc+ nie jest zle, warto przy przedluzaniu umowy odmowic tak z 10 razy to nagle znajduje się świetna oferta Chloru - Czw 22 Sty, 2015 Jest złe bo nie ma Polsat Sport )) Właśnie się zastanawiam czy warto ze względu na WRC. Od długiego czasu nie mam "kablówki" i zupełnie nie cierpię z tego powodu. Rzekłbym, że to nawet korzystne dla zdrowia Rasputin - Czw 22 Sty, 2015 W temacie franka i kredytów branych przez młodych
http://www.rybinski.eu/20...sowi-xxi-wieku/Bonczek - Czw 22 Sty, 2015 Po zdaniu w pierwszym akapicie gdzie chłop pisze o wynajmowaniu mieszkania i skumulowaniu oszczędności przestałem czytać Kenet - Czw 22 Sty, 2015
Bonczek napisał/a:
Po zdaniu w pierwszym akapicie gdzie chłop pisze o wynajmowaniu mieszkania i skumulowaniu oszczędności przestałem czytać