To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Rasputin - Pią 23 Sty, 2015

Kto jak kto ale Rybiński dobrze gada.
pP - Pią 23 Sty, 2015

Kenet napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Po zdaniu w pierwszym akapicie gdzie chłop pisze o wynajmowaniu mieszkania i skumulowaniu oszczędności przestałem czytać :faja:

+1

+1

PiTT - Pią 23 Sty, 2015

ciekawe czy podobnego zdania sa osoby ktore w tym momencie, po wielu latach spłacania maja wieksza wartosc zadluzenia niz wartosc mieszkania :)
Kenet - Pią 23 Sty, 2015

Nie no tak podchodząc do sprawy to eskimos na biegunie, który sobie może w 3 godziny postawić chałupę też będzie miał inne zdanie. W tamtym zdaniu jest idiotyzm.
Chloru - Pią 23 Sty, 2015

PiTT napisał/a:
ciekawe czy podobnego zdania sa osoby ktore w tym momencie, po wielu latach spłacania maja wieksza wartosc zadluzenia niz wartosc mieszkania :)

Jeżeli nie mają powodów by się pozbyć mieszkania to nie mają problemu.

PiTT - Pią 23 Sty, 2015

prawda to, szczegolnie tacy ktorzy brali 2 pokoje w wypasionej okolicy... zakladali ze przez 30 najblizszych lat nie bedzie im potrzebny dodatkowy pokoj dla dziecka :)
dla mnie to zwykla bezmyslnosc bo zamiast wtedy wlasnie wynajmowac sobie tam gdzie sie podoba i w razie jakichkolwiek watpliwosci zmienic i dopiero kupic docelowe takie na "całe życie" to pchali się w kredo na 30 lat licząc na mega inwestycje
to nie kredyt na samochód że w razie problemów finansowych go sprzedajesz... z mieszkaniem jest zapewne nieco trudniej ;)
ale każdy ma swoje upodobania i przekonania :)

Rasputin - Pią 23 Sty, 2015

Miałem napisać coś ale bez sensu bo zawsze ci co maja kredyt beda tego rozwiązania bronili.
http://www.ekonomia.rp.pl...ty-mlodych.html
a tu dokładniej
http://www.rybinski.eu/20...-na-te-pytania/

Michał - Pią 23 Sty, 2015

PiTT napisał/a:
prawda to, szczegolnie tacy ktorzy brali 2 pokoje w wypasionej okolicy... zakladali ze przez 30 najblizszych lat nie bedzie im potrzebny dodatkowy pokoj dla dziecka :)
dla mnie to zwykla bezmyslnosc bo zamiast wtedy wlasnie wynajmowac sobie tam gdzie sie podoba i w razie jakichkolwiek watpliwosci zmienic i dopiero kupic docelowe takie na "całe życie"

piotrek - zdajesz sobie sprawę ze to co napisałeś jest bez sensu :D :D :D

Żadnego kredytu nie będę bronić, ani nie mam zamiaru bluzgać ludzi którzy ciągle wynajmują mieszkania. Niech każdy robi co chce, kupuje gdzie chce , wynajmuje całe życie.

Tylko że za +/- 10-15 lat bede miał oba mieszkania spłacone ( jak i wielu moich znajomych ) , i wtedy chętnie sobie porozmawiam z osobami które dalej będą wynajmować :)

PiTT - Pią 23 Sty, 2015

pewna sprawa
dlatego jakbym nie mial jednego wlasnego mieszkanie to bym tez nie chcial wynajmowac ;)

Bonczek - Pią 23 Sty, 2015

Jak wzrosną stopy procentowe to sie wyjdzie na ulice niech Państwo dopłaca :rotfl:
Nie mam zamiaru sobie niczego odmawiać bo ktos podniesie stopy procentowe :rotfl:

PiTT - Pią 23 Sty, 2015

Bonczek napisał/a:
Jak wzrosną stopy procentowe to sie wyjdzie na ulice niech Państwo dopłaca :rotfl:
Nie mam zamiaru sobie niczego odmawiać bo ktos podniesie stopy procentowe :rotfl:

:pom:

Janusz - Pią 23 Sty, 2015

Kupiłem francuza, stracił on na wartości więcej niż niemiec, chce żeby państwo mi dopłaciło różnicę !!

ale to jest nic... załóżmy ze dopłacimy frankowiczą ten hajs.... a co jeśli za np rok frank kurs franka spadnie do 1 zł ?? Frankowicze nam oddadzą ??

następna rzecz jak mam kredyt w polskich złotych to tez chce dopłaty bo przez lata płaciłem więcej niż Frankowicze, dlaczego oni maja wyjść na tym lepiej ?? w czym ja jestem gorszy ??

Do tego gdzieś coś dzisiaj przebąkiwano ze frankowicze chcą pozwać banki za zawyżanie sto procentowych kredytów w złotówkach zeby sprzedać wiecej kredytów we frankach i czują sie oszukani. No ale idac tym tropem ci którzy wzięli wtedy kredydty w złotówkach tez zostali oszukani bo płacili sztucznie zawyżone stopy %. Wiec wszyscy którzy maja kredyt powinno pozwać banki (czyli jakies 98% społeczeństwa)

ps. ciekawe od czego uwagę ma odwrócić ta burza w okół frankowiczów

PiTT - Pią 23 Sty, 2015

a to wszystko wina Tuska! ;D
PiTT - Pią 23 Sty, 2015

noo koorwa to sie dzieje naprawdę!
:rotfl:
przyznac sie ktory juz sie szykowal? :lol2:
http://www.biztok.pl/gosp...odwolana_a19942

Jakarti - Pią 23 Sty, 2015

Michał napisał/a:
Żadnego kredytu nie będę bronić, ani nie mam zamiaru bluzgać ludzi którzy ciągle wynajmują mieszkania. Niech każdy robi co chce, kupuje gdzie chce , wynajmuje całe życie.

Tylko że za +/- 10-15 lat bede miał oba mieszkania spłacone ( jak i wielu moich znajomych ) , i wtedy chętnie sobie porozmawiam z osobami które dalej będą wynajmować :)

zgadzam sie tutaj z majkiem na handret percent

ale jesli ktos totalnie nie ma hajsu i bierze kredyt tak na styk swoich zdolności kredytowych to robi zle. powinien, zgodnie z tym co piszą, przeprowadzić się na parę lat do pokoju (wynajem kosztuje kilkaset zamiast min połtora tysia) - odłożyć te kilkadziesiąt tysi i dopiero brać kredyt. tylko dlatego, ze to jest bezpieczniejsze dla niego. w tym czasie będzie tak samo zajebany kosztami czyli oszczędnościami bo musi... oszczędzać ale w razie fakapu nie wpierdoli sie w wielki dołek mając na głowie kredyt i tutaj o to tylko chodzi. przy okazji zrozumie co to jest zycie na krawędzi (kredycie :rotfl: ) mówienie ze wynajem mieszkania za ok 1600 vs kredo za 1600 + czynsz jest tak jak mowi bonku i pp - bez sęsu.