To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [grupowo] Fotele SPEED

Mick - Pią 04 Sty, 2008

kubas napisał/a:
Do kjsow nie potrzeba homologacji. Jak chcesz zrobic rajdowke to nie tylko fotele musza byc homologowane wszystko musi byc homologowane. Co do foteli to dla mnie za ta cene nie ma nic lepszego.

wiem ze do KJSów nie trzeba :> co ja palcem robiony? ;)

a jak dla mnie to Sparco Sprinty są najwygodniejsze, może i to przestarzała konstrukcja rurowa, ale ja tam je lubie, tyłek mi się do nich przyzwyczaił już :D
a i cena używanych też dość dobra jest,
nie jest to coprawda NOWY taki jak wasze SPEED-y ale też ok

CHRZANEK - Sob 05 Sty, 2008

Mick napisał/a:
a jak dla mnie to Sparco Sprinty są najwygodniejsze

Mick nie kwestionuje tej wypowiedzi bo to twoje dupsko ;)
Ale chce tylko zasugerować że fotele rurowe nie zapewniają takiego bezpieczeństwa jak te skorupowe (nawet te z włókna szklanego) o karbonowych nie wspominam.
FIA homologowało te fotele, ale na dobrą sprawę w Nce do 2001 roku mogłeś jeździć w... absolutnie seryjnych fotelach (tak !! Odsyłam do zał. J z tego roku i wcześniejszych).

Czasem fakt że coś wolno nie oznacza że jest to słuszne...
Ponieważ fotel to nie tylko metka z homologacją ale także bezpieczeństwo - proponuję rozważyć jednak konstrukcje skorupową...

Anonymous - Sob 05 Sty, 2008

tak samo niebezpieczny może być fotel skorupowy,speedy podróba bi-marco, jestem ciekaw czy pierwszy lepszy Speed przeszedł by testy wytrzymałościowe jak Bi-marco za trzecim razem :D wolałem uzbierać i kupić te przetestowane żebym przy jakimś dzwonie nieposkładał się razem z fotelem, tu niechodzi tylko o homo ale o życie ale każdy odpowiada za siebie, osobiście bardziej bym zaufał Sparco sprintowi niż Speedowi ;)
mi - Sob 05 Sty, 2008

czasem to nie kwestia wyboru między speedem a sparco tylko między speedem, serią, a najprostszym, gównianym bimarco...
kubas - Sob 05 Sty, 2008

dokladnie o to chodzi !! Moj seryjny fotel byl w takim stanie ze przy jakims tam dzwonie poskladalby sie w 1000 czesci. Po odkreceniu go mocowanie rozpadlo sie w drobny mak. Wszystko w nim latalo. Takze milion razy bezpieczniej czuje sie w speedzie.
CHRZANEK - Sob 05 Sty, 2008

MaxiA7 napisał/a:
tak samo niebezpieczny może być fotel skorupowy,speedy podróba bi-marco,

Maxi - masz racje !!
Ale ja tu bardziej nawiązywałem do rajdów przez duże R ;)
Co do jazdy po ulicy to tak jak napisał kubas - ryzyko jest mniejsze a nierzadko nawet taki podrabiany kubeł (jakim niewątpliwie jest speed) jest i tak lepszy niż styrany życiem oryginalny otwierany fotel którego materiał jest przemęczony po 10 latach otwierania, przesuwania, bzykania itp :D

Mick - Sob 05 Sty, 2008

ale mówiąc o Sparco Sprintach mówiłem o autku na codzień :p

wiadomo że do rajdówki nie włożyłbym ich na pewno...
prędzej już jakiś odpowiednich (LICO) Sparco REV czy coś w tym stylu... też super wygodny fotel :>

Niemy - Śro 19 Mar, 2008

czy ktos mimoze powiedziec ktory Speed to jest?

siedzialem w nim wczoraj i wszystko ok, ale siedzisko troche za krotkie

mi - Śro 19 Mar, 2008

??
Z obrazka nie stwierdzę, ale możemy się ustawić jeśli chcesz - u mnie jest RC i najpierwsza możliwa dwójka (troszkę węższa niż późniejsze)

106 - Śro 19 Mar, 2008

mi napisał/a:
ale możemy się ustawić jeśli chcesz

jak masz jakies ciekawe pomysly to czemu nie.... :D

Niemy - Śro 19 Mar, 2008

tak porownujac ze zdjec to wydaje mi sie ze jest to Speed2, ale pewny nie jestem
mi napisał/a:
możemy się ustawić jeśli chcesz

narazie tylko rozeznaje sprawe, ale jak cos to bedziemy sie ustawiac-ja ZA Toba oczywiscie :D

FreeMan - Śro 19 Mar, 2008

od lewej RC, XL, S3 - mozesz porownac.

mi - Śro 19 Mar, 2008

Niemy napisał/a:
mi napisał/a:
możemy się ustawić jeśli chcesz

narazie tylko rozeznaje sprawe, ale jak cos to bedziemy sie ustawiac-ja ZA Toba oczywiscie :D

ja jestem A/P, więc dopasuję się :*

Jaco - Śro 19 Mar, 2008

Witam jak by ktoś coś potrzebował od Panów co robią te kubełki to można napisać mieszkam obok Skoczowa : P to zawsze mogę podjechać.
pcs - Śro 19 Mar, 2008

FreeMan napisał/a:
Obrazek

od lewej RC, XL, S3 - mozesz porownac.

kurde nie widze roznicy, ale jestem daltonista ...

Freeman, a gdzie takie logo mozna zrobic?

mi wizualnie najlepiej by pasowaly te Mirco retro (cenowo tez welur 409zl) tylko wtedy musialbym zostac przy seryjnym pasie, a nie wiem czy to dobry pomysl z przy klatce ..

http://www.fotele-speed.p...podstrona=retro

o nawet dzis sie nowe modele pojawily ...

czy w tym z jednym otworem w zaglowku to 4 punktowy pas mozna zamontowac??? bo taki by mi idealnie pasowal