Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 Słuchajcie,przejrzałem cały wątek(głowa mnie od tego napiep...)ale nic konkretnego w bolącej mnie kwestii nie znalazłem Otóż przymierzam się do wymiany przednich tarcz i klocków w Clio Sport ph2. I teraz moje pytanie??
Jakie tarcze + klocki wybrać na przód? Dodam,że głównie dość "dynamicznie"miasto i raz na jakiś czas wypad na Track Day's. Zastanawiam się nad wentylowanymi tarczami ATE + klocki Ferodo(tylko jakie DS2000 czy DS2500?). Co o tym sądzicie? Dodam,że płyn Dot 5.1GeKo - Nie 17 Maj, 2009 Tarcze ATE i klocek DS Performance czyli dawny DS2000 i powinienieś być zadowolny płyn Motula 5.1. Tak czy siak zanim padnie klocek lub plyn to przewody nie wyrobią z temp. U mnie pedał hamulca robił się mięciutki po kilku kółkach, mimoż że płyn świeżutki.Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 Czyli warto będzie dodatkowo zainwestować w przewody w oplocie?GeKo - Nie 17 Maj, 2009 wg mnie jak najbardziej, przynajmniej w moim wypadku. Ja nadużywam lewej nogi i dlatego tak niszczę hamulec.wasq - Nie 17 Maj, 2009 to sie podepne gdzie mozna tani dorwac ferodo ds do sporcika ?? ??GeKo - Nie 17 Maj, 2009 www.hamulce.net Lech wójcik choć nie wiem czy to jest tanio. Czasami da sie pewnie taniej.wasq - Nie 17 Maj, 2009 oki dzieki za info szukam dalej jak cos znajde dam znac
w intercarsie one tez sa ale z moim rabatem to i tak nadal cos kolo 350-380 zeta
chyba ze one maja tak kosztowac to bede musial jakos to przelknac i kupic GeKo - Nie 17 Maj, 2009 Wasq, mozę ja Ci coś pomogę
P.S. Ja bym najpierw spróbował na seryjnym PREMIER r5 jest lekkie, więc możliwe że dadzą radę.wasq - Nie 17 Maj, 2009 nom teraz juz sa ale ostatnio cos one zrobily sie gorszej jakosci
hmm musze zaczac jezdzi zobacze czy sie nie rozsypia za szybko i juz
jeszcze raz dzieki za pomocAnonymous - Pon 18 Maj, 2009 Joł, zamontowałem sem żem ja beleczkie od saxo fałteesa i jest problem: linki ręcznego nie pasią, są jakby za długie. Co robić? dźwignia od fałteesa załatwi sprawę?kubas - Pon 18 Maj, 2009 bo ty wczesniej nie miales tarczy ? czy co ? jesli miales wczesniej tarcze to przeloz linki od xsi bedzie pasowac Anonymous - Pon 18 Maj, 2009 Nie miałem, miałem serie od xsi na bębnachwasq - Pon 18 Maj, 2009 to musisz zmienci linka na wersje od tarcz powinno byc okAnonymous - Pon 18 Maj, 2009 Linki są od wersji z tarczami, nie paszą od strony dźwignikubas - Pon 18 Maj, 2009 no bo masz od ph2 linki kup od 106 rallye ph1 i bedzie git jesli oczywiscie 106 rallye ph1 mialo tarcze