To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Rasputin - Śro 22 Kwi, 2015

+1
kamil - Czw 23 Kwi, 2015

ja nie przepadam za Bronkiem Gajowym, wręcz irytuje mnie koleś, ale to co reprezentuje reszta sceny, to wolę już zagłosować na Bronka.
Tak czy siak ważniejsze są wybory do parlamentu niż wybory prezydenckie, więc będę mógł spać spokojnie

Anonymous - Czw 23 Kwi, 2015

a w czym "reszta sceny" jest gorsza od borata?
kamil - Czw 23 Kwi, 2015

pieniaczy, oszołomów, rewolucjonistów raczej nie chciałbym na tym stanowisku, mogliby za bardzo blokować pewne kwestie i ośmieszyć na arenie międzynarodowej.

no tak,nie daj boże jeszcze by zablokowali np.podwyzke podatków,a przecież bronek nigdy nic nie odjebał zagranicą
kamil - Czw 23 Kwi, 2015

mylisz kompetencje parlamentu z kompetencjami Prezydenta

pisze o prawie weta
kamil - Czw 23 Kwi, 2015

tym bardziej, wyobraź sobie Korwina i rząd liberalny. Koleś nie robiłby nic innego tylko wszystko wetował, co przechodzi przez parlament. Myślisz, ze do czegoś konstruktywnego to by doprowadziło ?

Myślisz, ze na prawdę potrzebne są Polsce takie dziwne akcje na dwa fronty ?

Mysle ze jest potrzebna gruntowna zmiana tego kraju,a nie konserwowanie tego co jest.
kamil - Czw 23 Kwi, 2015

gruntowna zmiana wiąże się z rewolucją, a w naszym regionie geopolitycznym skazałoby nas na role jaką odgrywa Białoruś. Nam potrzeba raczej normalizacji pewnych przepisów i wzmacnianie tego co już osiągnęliśmy. Wiadomo, ze w naszym kraju funkcjonuje jeszcze masę idiotyzmów, irracjonalnych rozwiązań, kretyńskich przepisów, ale raczej idziemy ku lepszemu niż się cofamy, co wskazują wskaźniki gospodarcze i społeczne.
was79 - Czw 23 Kwi, 2015

Rasputin - Czw 23 Kwi, 2015

kamil napisał/a:
Wiadomo, ze w naszym kraju funkcjonuje jeszcze masę idiotyzmów, irracjonalnych rozwiązań, kretyńskich przepisów, ale raczej idziemy ku lepszemu niż się cofamy, co wskazują wskaźniki gospodarcze i społeczne.

Oj Kamil zyjemy w dwóch różnych krajach!!! Zazdroszczę Ci bo serio chciałbym tak uważać. Tylko przez ostatnie 8 lat to Polska sie stacza. O jakich wskaźnikach piszesz? Bezrobociu, długu publicznym? Wiesz ilu polaków wyjechało z kraju,wiesz ilu pozakładało firmy za granica bo sie w Polsce nie opłaca.
8 lat temu głosowałem na tych oszustów z PO. I to był mój największy błąd wyborczy od czasu gdy uzyskałem prawo wyborcze.
Co do prezydenta to wole takiego który wetuje niz takiego który śpi i wszystko przyklepuje. Temu pierwszemu przynajmniej sie chce drugi kładzie lache na nasz kraj. Zresztą zawetowane ustawy wracają do parlamentu i sejm może je powtórnie uchwalić większością 3/5 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów. Wtedy prezydent nie ma wyjścia i musi podpisać w przeciągu 7 dni.
Zresztą polecam uczciwie wypełnić:
http://www.latarnikwyborczy.pl/
U mnie wyszło Wilk 75%, Kukiz 72% Korwin 70%...Leśniczy 12% :faja:

Alexxx - Czw 23 Kwi, 2015

Mi wyszło tak:

:rotfl:

anjas - Czw 23 Kwi, 2015

a mi Janusz Palikot. Nie wiem co gorsze :rotfl:
anjas - Czw 23 Kwi, 2015

strona z Gazety Polskiej

Prawda, cała prawda i tylko prawda :rotfl: