To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Walle - Pon 12 Sty, 2015

Potrzebuję dobrej ceny na dostawczaka nowego typu Dacia Dokker, VW Caddy, Citroen Berlingo - teść chce kupić jakiś rocznik 2014. Jeśli ktoś coś, to ja chętnie.
Kamill - Pon 12 Sty, 2015

Kolega ma najmniejszego jumpera , wczoraj mi mówił, przebieg jakiś marginalny, mogę się dowiedzieć więcej.
KarQ - Pon 12 Sty, 2015

Walle, awaryjnosc dsg to mit jesli ktos pilnuje planowanych wymian oleju. Passat przezyl 350tys, PGmastera golf ma 300km, dosraje w pipe regularnie i tez nie ma problemow. DSG250 sa dobrymi i sprawdzonymi konstrukcjami, problemy pojawily sie dopiero z wprowadzeniem 7biegowego DSG200, bo kijowo pracuje i sie wali.
Walle - Pon 12 Sty, 2015

Kamill napisał/a:
Kolega ma najmniejszego jumpera , wczoraj mi mówił, przebieg jakiś marginalny, mogę się dowiedzieć więcej.

pewnie!

KarQ - nie wiem, o której myślał mój mechanior, twierdził, że w używce właśnie takiej około 150 000 km prawdopodobieństwo wy**** jest spore.

Jestem po prostu nieco zachowawczy i nie lubię potencjalnych kłopotów. W każdym aucie może się coś wysypać, ale w niektórych może się wysypać drożej.

Anonymous - Pon 12 Sty, 2015

Kamill, A takie cos jak Fiat Croma?Cos pomiędzy kombi a vanem,duzo miejsca,dobre ceny,nie sypie sie przesadnie,dizle jedne z lepszych na rynku

rabarbar napisał/a:
Kamill, A takie cos jak Fiat Croma?Cos pomiędzy kombi a vanem,duzo miejsca,dobre ceny,nie sypie sie przesadnie,dizle jedne z lepszych na rynku

Nie wejdzie cham na platformę. Za wysoki.

Anonymous - Pon 12 Sty, 2015

Szkoda bo to niezłe furki,sam sie kiedys za takim rozglądałem

Przekonuję się do accorda VII 2.4 automat, biorę pod uwagę A6 C5 2.4 albo 3.0. Ciągle myślę o tym A4 3.0 quattro, oraz odrzuciłem outbacka ponieważ z relacji niezależnych świadków automat to jakiś 4 biegowy prehistoryk, który bardzo zamula auto.
Octe oczywiście też odpuściłem, btw to ta octa jak by ktoś chciał wtopić :D http://www.mobile.de/pl/m.../203294578.html
Nie lubie za bardzo octavi (może dlatego że naoglądałem się w Polsce głownie podstawowych najtańszych wersji), ale w tej sie zakochałem z wyglądu (mimo że przy tym zakupie wygląd w zasadzie nie ma znaczenia)

Stay tuned :D

kosmita - Pon 12 Sty, 2015

Kamill napisał/a:
w tej sie zakochałem z wyglądu

źle z Tobą jeśli octavia na kołpaku powoduje, że Ci serce szybciej bije ;D

KarQ napisał/a:
awaryjnosc dsg to mit jesli ktos pilnuje planowanych wymian oleju

Tylko nie zawsze masz możliwość sprawdzić jak poprzedni właściciel dbał o skrzynię ;)

kosmita napisał/a:
Kamill napisał/a:
w tej sie zakochałem z wyglądu

źle z Tobą jeśli octavia na kołpaku powoduje, że Ci serce szybciej bije ;D

KarQ napisał/a:
awaryjnosc dsg to mit jesli ktos pilnuje planowanych wymian oleju

Tylko nie zawsze masz możliwość sprawdzić jak poprzedni właściciel dbał o skrzynię ;)

Chodziło o wnętrze, lubię jasne siedzenia i dywany i deskę. Z zewnątrz auta nie oglądam, to inni je widzą, ja oglądam je od środka jak jadę :rotfl:

Walle - Pon 12 Sty, 2015

Kamill, no w końcu coś do Ciebie dociera ;D

Ewentualnie poliftowe E39 525i w automacie. Sam teraz chciałbym taką.

Walle napisał/a:
Kamill, no w końcu coś do Ciebie dociera ;D

Ewentualnie poliftowe E39 525i w automacie. Sam teraz chciałbym taką.

Jak by się trafiła w bdb kasie to bym nie pogardził 525 528 530, ale jest za późno o rok. Rok temu przez Holandie przewijały się takie sztuki w pelnym wyposażeniu i niskich cenach że aż żal się robiło że nie potrzebowałem takiego auta. A teraz susza, wyjechało wszystko na wschód, zostały jakieś niedobitki.

Kamill - Czw 15 Sty, 2015

Myślałem że zakup tego auta to bedzie formalność, niestety jak wchodzi w gre automat kombi i budzet i nie starczy jak 14 lat to na allegro łącznie wszystkich ofert wszystkich marek zostało 114 szt :) Tylko 114 aut z calej polski ktore spelniają podstawowe założenia, no wiec zaczynamy.

Wstępnie przeanalizowałem z automatem i poniżej ich plusy i minusy, alfabetycznie :D Głownie same ploteczki i mniej lub bardziej potwierdzone informacje.

Audi A4 B6 kombi quattro 3.0 - Sinik dobry pod gaz, quattro=tiptronic więc ok, bagażnik 440L bez szału bez dramatu, ale ilość miejsca na tylnej kanapie powoduje to ze po zamocowaniu siedzącego fotelika dla dziecka, to w zasadzie opierda sie nogami o oparcie pasażera/kierowcy.

A6 C6 kombi 2.4 - ośka = multitronic czyli skrzynia bezstopniowa, dość awaryjna, chcąc tiptronic trzeba szukać quattro, chcąc quatro wchodzimy w v6 FSI(brak lpg) lub v6 TDI(duże koszty pow 200tys km). Bagażnik o ile pamietam 560L

A6 C4 quattro 2.4 albo 3.0 - spalanie będzie spore, natomiast jest możliwość gazu i skrzynia tiptronic w quattro. Niestety nie ma tego za dużo jest mały wybór i wiekszość wygląda jak by miała milio km za sobą. Jak sie trafi nie pogardzę

BMW w moim budżecie tylko e39, znaleść e39 od 2,5 w góre w automacie nie jest łatwo, oprocz tego że mały wybór i jest stara wiecej minusów nie ma.

BMW e91 - za mała, brak wnęki na koło i gaz

BMW e61 wneka na gaz jest, budzet za mały.

Ford mondeo 2.3 - nie mam opini o tym aucie, bardzo mało na rynku, coś słyszalem ze sinlik i skrzynia to mazda, ale to info nie potwierdzone. moze być ciężki do sprzedania.

Honda accord kombi 7, 2.4 - pierwsze auto ktore biorę pod uwagę, oprocz tego że jedzie jak by miała ze 100KM, jest też bardzo mały wybór, plusem jest że jak już sie trafi zazwyczaj jest max doposażona. [url="https://www.youtube.com/watch?v=OtW7Pq0fuvc"]https://www.youtube.com/watch?v=OtW7Pq0fuvc[/url]

Merc E klasa kombi , albo diesel powyżej i spory przebieg i akcyza (w polsce chyba diesla bym nie kupił z uwagi na bardzo mocno krecone przebiegi), albo 1.8 compressor - zalety brak akcyzy, małe przebiegi nie wiem jak jest z gazem bo opinie są podzielone

Toyota Avensis 2.4 kombi - czekam na info od dealeara jakie tam mają silnik bo sami nie widzą, raz mówią ze D4 (bezposredni wtrysk) raz mówią że z camry na wielopunkcie, auto dla mnie prawie idealne, wygodne duze, ale nie tak duze jak a6 czy merc, tanie w zakupie.

Saab - mam niestety nieodparte wrażenie że za 2-3 lata auto bedzie nie sprzedawalne niestety. Nie wiem jak z dostępnością cześci i serwisem, szczególnie automatu.

Seat Exeo - 2.0tfsi troche mały jak i a4 ceny w miare dobre jak na rocznik, brak możliwości gazu.

Subaru outback - jedyny minus to 4biegowy automat, ale mam nadzieje to niedlugo zweryfikować, bo możliwe że jedzi tak jak i ten z accorda i avensisa, wiec wyboru dużego nie bedzie, a wole z tych 3 outbacka. Minusem jest jeszcze mała dostępność aut i wybór.

Skoda, vw - pasat octavia, jedyny bezpieczny silnik 1.9 105KM, niestety dla mnie jak na auto ktore mam zapakować czasami pod dach jest to lipa, nawet jadąc na pusto. Oprocz tego 2.0FSI brak gazu problemy z głowicą, 2.0tdi wiadomo, TFSI fajny, ale brak gazu.

Volvo - wszyscy odrazdzają automat który podobno zawsze klęka

Edit
[url="http://otomoto.pl/toyota-avensis-2-4-prestige-krajowy-aso-toyota-C35491909.html"]http://otomoto.pl/toyota-avensis-2-4-prest...-C35491909.html[/url]
Właśnie dostałem vin avensisa, wynika z niego jasno
FUEL SYSTEM: D4: DIRECT-INJECTION GASOLINE ENGINE
Brak mozliwości gazu. Bardzo szkoda bo wybór aut jest spory, są max doposażone i mają dobre ceny. Dużo aut serwisowanych aso.

Jakarti - Czw 15 Sty, 2015

ja yebe.
gdybym tak kupował auta to w życiu nie podjąłbym żadnej decyzji ale trzymam kciuki za Ciebie

Anonymous - Czw 15 Sty, 2015

Alfa 159 ?