To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG

dzik - Czw 27 Sie, 2015

PiTT napisał/a:
gorzej jak taki konfig im pasuje i maja klienta od reki

W VW jak pytałem dlaczego nie sprowadzają na stan samochodów z ACC i DCC to powiedzieli że to "niesprzedawalne".

dzik - Czw 27 Sie, 2015

Dobra, teraz tylko rozkminka czy brać rozsądnie 1.8TSI 180 czy 2.0 280 4x4, różnica 23tys.
Temat ekspercki, proszę o porady.

ps - Czw 27 Sie, 2015

przede wszystkim sprawdz czy w 1.8 nie ma tego zerojedynkowego gazu, o ktorym pisales ze jest w Skodzie. W B8 1.4 150KM DSG jest (na eco/normal/sport). Mega wqrwia.
PiTT - Czw 27 Sie, 2015

dzik napisał/a:
Dobra, teraz tylko rozkminka czy brać rozsądnie 1.8TSI 180 czy 2.0 280 4x4, różnica 23tys.
Temat ekspercki, proszę o porady.

ja pojezdzisz dluzej niz 2-3 lata to bierz na wypasie, 4x4 i 280 kuca powinno Ci styknac na dluzszy czas i nie bedziesz szukal i kombinowal :)
ja osobiscie juz beny ponizej 200KM nie wezme, zdecydowanie wolalbym tego 140-150 tdi
co z tego ze na papierze moje 1.4 tsi 160KM ma 8.cos do 100... zupelnie tego nie czuc i jesli zdecyduje ze jednak nie sprzedam paska to musowo musi byc soft na 215KM

Miniac - Pią 28 Sie, 2015

Dzik, a nie próbowałeś przymierzyć się do C-klasy? W zeszłym roku w rodzinie kupili dwie takie 220CDi i byłem/jestem niby zachwycony gdy tylko gdzieś nimi jadę. Nie twierdze, że każdy mercedes dobry, bo w tym roku zbłądziliśmy (mocno!) z CLA i GLK, ale te C naprawdę rewelacja jeśli chodzi o silnik, oszczędność i prowadzenie. W Mercedesie rabaty do 16% są osiągalne.
dzik - Pią 28 Sie, 2015

Nie patrzyłem w tym kierunku, co prawda lekko doposażony w automacie i pęka 200k ale może się uda żonę namówić. Nie lubi Mercedesa i BMW.
PiTT - Pią 28 Sie, 2015

dobry pomysl w sumie... a bmw premium selection?
ja jechalem tym mercem w benie 180KM, zdecydowanie nie zachwycał mocą, elastycznością i do tego dzwięk gorszy niż z 1.4 tsi :D
za to wizualnie mega fajna fura... nieco lepiej sie prezentuje niż superb :lol2:
zreszta... ostatnio dosyć trafnie potrafie określić w które auto wsiądzie gość w sandałach ze skarpetami i saszetą przypiętą do pasa... :rotfl:
chyba już wolę "negatywne" postrzegane marki bmw niż to które mi kojarzy się ze skodą...

Kamill - Pią 28 Sie, 2015

A co z golfem w kombi, czemu nikt nie chce?
was79 - Pią 28 Sie, 2015

Fhój drogi ;D
dzik - Pią 28 Sie, 2015

problem bmw i merca jest taki że jako takie ceny są gdy nie dobierzesz wyposażenia, w superbie za 160k mam pełny wypas i 280 4x4, gorzej z tym u innych, passat by wyszedł ze 230 w takiej konfiguracji
kosmita - Pią 28 Sie, 2015

Taka ciekawostka a propos wyposażenia dodatkowego: asystent świateł drogowych w VW 1800zł, w BMW 570zł :wall:
dzik - Pią 28 Sie, 2015

W Audi czujniki cofania są za dopłatą, najbardziej mi odpowiada jednak tutaj skoda, w wersji style sa pierdoły które już nawet nie klikałem w passacie jak lusterka składane, ściemniane, elektryka foteli i kilka innych. W passacie np tempomat jest do 160, w skodzie do 210.
PiTT - Pią 28 Sie, 2015

a nie wolisz w tej kasie kupic golfa R?
sam sie smiales ze obciach dieslem jezdzic a pchasz sie w superba ;)

Kamill - Pią 28 Sie, 2015

R-ka kombi wygląda bardzo dobrze. Juz seryjna 7 w kombi na żywo robi robotę, nawet nie wiem czy nie lepsza niż nowy passat bo jest bardziej zwarta. Passat jest taki ani duży, żeby się nim wozić i żeby był kojarzony z limuzyną, ani mały, zwarty i zwinny i kojarzył się z dynamicznym autem jak golf.

BTW jaka może byc roznica w spalniu miedzy beną 2.0 a dieslem 2.0 na trasie jak sie tak leci rowno 160-170. Bede pewnie szukał za rok czegoś z wymienionych tu aut i troche kusi bena, szczególnie że się okazuje że teraz kombi używam raz w tygodniu, a czasami nawet raz na dwa tyg, ale głownie na trasie, a tam lubię pocisnąć.

MoRToN - Pią 28 Sie, 2015

Widziąłem dzis w końcu live nowego superba. Fajny jest, nie wydaje sie taką krową jak poprzednie. Wnętrz jescze nie macałem ale pewnie git auto.