dzik - Śro 06 Gru, 2006 Kolorem obudowy dokladnie
Tzn tak mowia na miescie, podoba sytuacja jest w modelach 32"Anonymous - Nie 21 Sty, 2007 dziku mam jeszcze jedno pytanie
zastanawiam sie nad kupnem LE26R71B
sporo czytalem na forach o tej serii
ponoc maja przypadlosc piszczacego transformatora w trybie standby,
oraz niektore maja w rogach rozjasnienia
a jak twoj sie trzyma nie masz z nim zadnych przypadlosci?Anonymous - Nie 21 Sty, 2007 ja sie wlasnie zastanawialem nad odgrzaniem tematu bo sie wyprowadzilem i potrzebowalem nowy tele... glowilem sie i glowilem co kupic i wybralem nowa sony eske nie wiem czy dobrze...Anonymous - Nie 21 Sty, 2007 ktos moze ogladal ten model samsunga?
czy roznica 600pln jest faktycznie uzasadniona w wyborze tego drugiego tv?dzik - Nie 21 Sty, 2007
mikson napisał/a:
ponoc maja przypadlosc piszczacego transformatora w trybie standby,
oraz niektore maja w rogach rozjasnienia
a jak twoj sie trzyma nie masz z nim zadnych przypadlosci?
Tez o tym czytalem. Transformatora nie slychac, cisza.
Rozjasnien tez brak. Jest OK
Nie wiem tylko dlaczego celujesz w 26" jesli w podobnej cenie jest 32" Anonymous - Nie 21 Sty, 2007
mam maly pokoj i ten rozmiar telewizora wystarczy mi na chwile obecna
masz jakies wypalone piksele?
kupowales przez net?
czyli generalnie jestes z ogladanego obrazu w tv zadowolony?
ja mam cefrowa tv z liveboxa i musze zrobic korekte rgb bo sa zle dekodowane kolory
tzn w polcieniach robia sie bure i podszyte zielonym, z tego co wiem tylko w menu serwisowym mozna dokonac takiego manewru?dzik - Nie 21 Sty, 2007 Ja mam maly pokoj i 32" sa ok, naprawde przemysl to jeszcze 5x
Pikseli zlych odpukac brak.
Hmm, tego akurat nie wybieralem, darowanemu...
Co do kolorow, to tu mozna sie przyczepic, jeszcze tego nie opanowalem.
Kolor twarzy mi sie nie podoba, menu serwisowe jest, rozbudowane, ale nie da sie dojsc o co biega. Manuala w sieci jeszcze nie szukalem, ale serwisowka by sie przydala.Rudello - Pon 22 Sty, 2007 Panowie a jak jest z konsolami, konkretnie PS2? czy lepiej LCD czy PLAZMA na ktorej z technicznego punktu powinna wygladac lepiej gra i czego potrzeba ze bylo lepiej(podlaczenie przez inne kable niz czincze?). Bo jakis czas temu grałem u kolegi na LCD, w skrocie efekt byl troche rozczarowywujacy. tzn pixele, obraz tak ostry ze az nie ladny, strasznie nie naturalnie wygladal, obrazu brakowalo jakby takiej gładkosci
moze to kwestia ze podlaczony byl przez czincze? moze lepiej wymienic na tańszy model bo po co tyle placic, jak gry wygladaja tak samo słabio
Ogolnie po jakims czasie przyzwyczailismy sie do obrazu ale na kineskopowym 14` ladniej gry wygladaly. dzik - Pon 22 Sty, 2007 Hmm, ja podpinam zwykly dvd przez euro i obraz jest ok.
Duzo zalezy od konkretnego lcd, niektore maja bardzo dziwne algorytmy przetwarzania obrazu.
Jak podepne kompa przez vga i uruchamiam gre w natywnej rozdzieloczosci matrycy to dopiero docenia sie ich zalety Maciek - Pon 22 Sty, 2007
dzik napisał/a:
natywnej rozdzieloczosci matrycy
może ktoś to na polski przełozyc? Michał - Pon 22 Sty, 2007 natywna rodzielczosć to tak jak spodnie
Jak kupisz za małe to bedziesz sie zle cczuł w nich. Jak nigdyś B.Clinton odwiedzający polske w przykrótkich gaciach , przemawiał na starówce .
czyli , jest to taka rodzielczowsc w której lcd najlepiej wyswietla obraz , np 1600x 1200.DeeS - Pon 23 Kwi, 2007 gaugan,
sory ze odkopuje kotleta ;] ale dopiero teraz ustawilem te ustawienia co Ty masz i chyba lepiej u mnie jest nawet bangla. Chociaz jeszce poogladam i zobacze.
Moze ciut za jasno jest
Pozdrawiamgaugan - Pon 23 Kwi, 2007 tzn lepiej te co ustawiles wedlug moich, czy lepiej to co miales orginalnie??
pzdr
p.s ja teraz na etapie zakupu 20" do sypialniDeeS - Pon 23 Kwi, 2007 lepiej to co ustawilem Twoje ale jeszcze cos bede zmienial i koncowe podam pozniej.gaugan - Czw 10 Maj, 2007 taki sobie wczoraj kupilem do sypialni.. jest kosa w tej cenie