To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - świecę!!!

Jaco - Pon 14 Mar, 2011

Ja jak kupowałem do 8 ( ale 8 idzie z dołu :D ) to mechanior, który kiedyś coś tam klepał z pucharówkami polecił mi oryginały i takie też zakupiłem w ASO ( banda złodziei i oszustów :D ).

Myślę, że w sprawie świec to bym podpytał szefa serwisu w Vlodarsky Racing ;)

Dziękuje dobranoc

Anonymous - Pon 14 Mar, 2011

NGK VL20 . Mi palił tylko 17l - po wymianie sondy skromne 10 ;)
Vlodarsky - Pon 14 Mar, 2011

oryginał Eyquem (Sagem) jest najlepszym wyjściem. Ostatnio ktoś do mnie przyjechał saxofonem i mówił, że ma nowe NGK i, że vts mu nie jedzie i wymieniałem z powrotem na oryginał. Więc skoro ktoś postronny zauważa takie sprawy to musi coś w tym być.
Barejka - Wto 15 Mar, 2011

p106rallye, zmienie sonde i zobacze ja bedzie orychak na wolnych to znacyz ze dalej ci nie tak, przy okazji wykrece swiece i zobacze jaki kolor maja i jak wygladaja
Ryba - Wto 15 Mar, 2011

Mi Grześ założył NGK Iridium ix, wymieniłem proforma bo przez stare lekko falowały mi obroty na jałowym.
Polecam ten produkt, wydaje mi się że samochód pali ciupkę mniej i obroty nie falują ;)

martin.h - Wto 15 Mar, 2011

Barejka napisał/a:
przy okazji wykrece swiece i zobacze jaki kolor maja i jak wygladaja

Ja bez wykręcania wiem, że są czarne jak smoła ;D

Michał - Wto 15 Mar, 2011

Barejka - Śro 16 Mar, 2011

martin.h, no i wlasnie o to chodzi ze nie sa czarne o_O tez myslalem ze tak bedzie
o taki zlom wykrecilem o_O

koma600 - Śro 16 Mar, 2011

to może sprawdź lepiej tą sondę
martin.h - Śro 16 Mar, 2011

Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że świece sugerują ubogą mieszankę, a samochód pali b.dużo. Aczkolwiek gdzieniegdzie są te świece czarne.
Barejka - Śro 16 Mar, 2011

sonda byla upalona/ulamana, ale juz zmieniona i dziala tzn dzialala bo skrzynia tylko chrupnela :rotfl:
martin.h - Śro 16 Mar, 2011

Barejka napisał/a:
sonda byla upalona/ulamana, ale juz zmieniona i dziala tzn dzialala bo skrzynia tylko chrupnela :rotfl:

W takim razie coś mi się należy ;D

koma600 - Śro 16 Mar, 2011

pomuki hehe
Anonymous - Śro 16 Mar, 2011

No własnie !
fydi - Pon 25 Lip, 2011

Odkopuje kotleta.

Nie chcę zakładać nowego tematu, a problem trochę dotyczy świec :)

W gniazdach świec mam trochę oleju (w jednych więcej w drugich mniej) i nie wiem skąd się on tam bierze. Spod uszczelki pokrywy zaworów?