To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Montaż rozpórki

Michał - Pon 23 Cze, 2008

JIMEK napisał/a:
Michał napisał/a:
Gaydek - masz jajca ze stali. Bałbym sie z taką rozpórką jedzić ...
czemu?

uderz taką rozpórką w studienke albo cos wystającego. Cały dół auta sie pruje, ale widać miętki jestem :)
Chrzaniu zachaczyłi naszczęście nic sie nie stało.

Gaydek - Wto 24 Cze, 2008

Jeżdżę i mam stresa :/ . Nawet nie wiedziałem, że w moim mieście jest tyle kolein :> .
PiTT - Sob 23 Sie, 2008

dobra to pytanie
czy zakładanie rozpórki w bmw e39 ma większy sens?
seryjnie nie było tego, nawet w M5 nie przypominam sobie żeby taki patent stosowali
więc co? to w tym przypadku raczej element stylistyczny niż przekładający się na poprawę właściwości jezdnych

saxorulez - Sob 23 Sie, 2008

a jak ona wygląda?
k-mart - Sob 23 Sie, 2008

jesli spina kolumny, zawsze sztywnosci doda. Ale czy jest sens?
Jesli masz zamiar udawac sie bejca na tory, to tak. Jesli nie, lepiej inaczej wydac kase :D

PiTT - Sob 23 Sie, 2008

tak wygląda
http://www.allegro.pl/ite..._aluminium.html

saxorulez - Sob 23 Sie, 2008

zgadzam się z K-martem... na ulice nic nei zmieni nie poczujesz jej zbytnio moim zdaniem.
Ja poczułem różnicę po założeniu dopiero przy upalaniu..

Michał - Sob 23 Sie, 2008

dokladnie ... chodz do platy, kupimy dwa szampany za to ...
Anonymous - Sob 23 Sie, 2008

takiej nie poczujesz... ale moze ladnie wygladac i masz wtedy +1 respektu na stacji jak ci pan plyn uzupelnia :D
nox - Pon 25 Sie, 2008

choć czasami warto przy twardym zawiasie zainwestować dla usztywnienia nadwozia.
jarek-malopolska - Wto 04 Maj, 2010

Mam pytanie związane z montażem rozpórki... Co to za "sprzet" zaznaczony w białym kólku na zdjęciu ??

Ewidentnie przeszkadza w montażu rozpórki.. Rozumiem, że można to gdzieś przesunąć.. A jako że to pierwsza moja rozpórka są jakieś wytyczne odnośnie montażu ?

Barejka - Śro 05 Maj, 2010

jarek-malopolsk, jesli dobrze widzena tym malym zdjeciu to jest cos tam uderzeniowe :> odlacza chyba pompe paliwa a moze i cala elektryke przy wypadku
jarek-malopolska - Śro 05 Maj, 2010

no takie pierwsze z brzegu z neta.. po nacisnieciu jest troszkę większe.. ;D A czy ktoś montujący rozpórke racelanda napotkał to na swojej drodze, przesuwał gdzieś.. rozpórke można ogarnąc samemu w garazu czy trzeba jechac montować w super/hiper ASO serwisie samochodowym.. ?? W sensie czy się montuję ją na podnośniku, ziemi itd..pytania błache ale wolę się upewnić ;)
Anonymous - Śro 05 Maj, 2010

Do montażu koła muszą być podniesione , i to jest jedyny wymóg
jarek-malopolska - Czw 06 Maj, 2010

DziekuJa ;)