KonradMK - Pią 28 Lis, 2008 teraz? ty to masz fajnie Bad-i - Pią 28 Lis, 2008
KonradMK napisał/a:
teraz? ty to masz fajnie
ziom fajnie, ja mam w tej chwili 29 dni urlopu do wykorzystania, a zaraz wskoczy mi kolejne 26 .
Także tak na prawde tylko na nartach wykorzystuje ten urlop KonradMK - Pią 28 Lis, 2008 i słusznie. zazdroszczę ciBad-i - Nie 07 Gru, 2008 wróciłem to moze podsumuje:
Schladming to bardzo ale to bardzo przyjemna miejscowosc, bardzo duzo fajnych knajp, a dostep do tras idealny. Jezeli chodzi o same warunki to moze fotki pokaza jak to wyglada:
1. pierwszy wjazd - pogoda super, ludzi zero
2. jak widać moje umiejętności fotograficzne są dość słabe
3. górna stacja - nadal zero ludzi i kilka kilometrów trasy w dól (po drodze krowa i winerek)
4. wspomniana krowa - trudno było wytłumaczyć innym narciarzom że była na prawdę fantastyczna
5. widok z knajpy
6. pierwszy na pośredniej
bardzo sie ciesze ze wybrałem Schladming ponad Stubaiem (tym bardziej ze kolega prawie zamarzl na Stubaiu). Jezeli chodzi o koszt - to nadal uwazam ze lepiej jest jechac na te 4-5 dni do Austrii niz w Polskie gory (specjalnie zbieralem wszystkie rachunki zeby miec porownanie)OSKAR - Nie 07 Gru, 2008 Hahahahahh
Bad-i ty zboku
Nawet krowie nie odpuscisz
I to jeszcze od tylca ja oatakujesz Anonymous - Nie 07 Gru, 2008 heheh krowa posuwał .... rozumiem,ze to po spotkaniu na grzańcu z tubylcami Bad-i - Nie 07 Gru, 2008 mam jeszcze zdjecie z osiołkiem OSKAR - Nie 07 Gru, 2008
Bad-i napisał/a:
mam jeszcze zdjecie z osiołkiem ;)
Dawaj ;d ;d
Tez takie ostre jak te z krawa??? ;d ;dPieQt - Nie 07 Gru, 2008 Badi dawaj podsumowanie finansowe, w 3 tygodniu stycznia jadę na narty i zastananwiam się czy jechać do Val di fassa (byłem tam w styczniu tego roku) czy do Austrii - ciekawy jestem cen
poza tym jak nie będzie bardzo drogo, to chciałbym wybrać się na 2 weekendy w tym roku do Austrii - tak więc czekam na infoanjas - Nie 07 Gru, 2008
PieQt napisał/a:
w 3 tygodniu stycznia jadę na narty
a wniosek urlopowy złożony?
Bad-i - Nie 07 Gru, 2008
PieQt napisał/a:
Badi dawaj podsumowanie finansowe, w 3 tygodniu stycznia jadę na narty i zastananwiam się czy jechać do Val di fassa (byłem tam w styczniu tego roku) czy do Austrii - ciekawy jestem cen
poza tym jak nie będzie bardzo drogo, to chciałbym wybrać się na 2 weekendy w tym roku do Austrii - tak więc czekam na info
przeciez ci pisalem ze 24 stycznia jade do Orisei PieQt - Nie 07 Gru, 2008
Bad-i napisał/a:
przeciez ci pisalem ze 24 stycznia jade do Orisei
wiem, pamiętam - ale jeszcze się zastanawiam nad zmianą Włoch na Austrię. Jutro zadzwonię i pogadamy o tych Twoich Włochach w styczniu
anjas napisał/a:
PieQt napisał/a:
w 3 tygodniu stycznia jadę na narty
a wniosek urlopowy złożony?
Nie bądź taki do przodu fydi - Pią 12 Gru, 2008 Ja wczoraj wróciłem z Chopoku na Słowacji. Ostatni raz tam byłem jakieś 6-7 lat temu i mocno się zdziwiłem jak duży postęp Słowacy zrobili. Po pierwsze mnóstwo tras i wyciągów jak na warunki Europy Wschodniej.
Niestety czynna była tylko jedna trasa niebieska (13) związku z mało liczbą turystów o tej porze(mapka nie jest na pewno w pełni aktualna, bo przy 13 jest już krzesełko) . Mimo wszystko mają wszystkie trasy naśnieżone i gotowe do otwarcia na święta. Kto był kiedyś to penie pamięta super czarną i czerwoną trasę, które są całkiem długie. Dla nowicjuszy też się znajdą łatwiejsze trasy. Są całkiem spore hotele przy samych wyciągach. Jednym słowem jest się gdzie wyszaleć.
A teraz najlepsze, czyli przykładowe ceny:
karnet na jeden dzień na wszystkie trasy 360 Sk = 46zł
vyprazany syr z frytkami 120 Sk = 15 zł
piwo Smadny Mnich 14 Sk (w tym 4Sk kaucji) = 1,8 zł - 0,52 zł
wódka 0,7 (nie pamiętam nazwy, ale dobra) 250 Sk = 32 zł
Martini 0,7 180SK = 23 zł
A teraz specjalnie dla michoola_vt czyli naprawdę low budżet:
Wódka tesco 0,5 98 Sk= 12zł
Slodka Dziewica 1,5l 29 Sk = 3,77 zł
Gorąco polecam. Ja się jeszcze wybieram tej zimy.
P.S. Jedna z dróg którą można dojechać tam idzie w górach i jest zawsze całkowicie ośnieżona. Bardzo szeroka, kręta i mało uczęszczana. Niestety nie potrafię jej na tą chwilę zlokalizować michool_vt - Pią 12 Gru, 2008
fydi napisał/a:
A teraz specjalnie dla michoola_vt czyli naprawdę low budżet:
Wódka tesco 0,5 98 Sk= 12zł
Slodka Dziewica 1,5l 29 Sk = 3,77 zł
miło że o mnie pomyślałeś ale nie jeżdżę na nartach , wódki nie lobię a z tanich win wyrosłem
ps. sprawdź czy ci się francuskie łożysko w piaście nie wysypało fydi - Pią 12 Gru, 2008