To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech Peugeot Sport

Peter - Wto 03 Kwi, 2007

ta rurka kosztuje 335 zl. tu link do sklepu http://www.sklepmoto.pl/index.php

wlasnie sam sie zastanawiam czy to tylko naklejka...srednica pewnie ta sama, nie wiem czy nie jest troche inaczej powyginana...sa tez inne rurki supersprinta, wszystko mozna znalezc na tej stronie :)

Loko - Wto 03 Kwi, 2007

Inny dzwięk to napewno :D
Dźwięk który mi się podoba.
Czy daje coś mocowo trudno stwierdzić dupohamownią,
W temacie sebsona jest wykres po wstawieniu dolotu i rurencji zamiast środkowego i kata 132 konei z tego co pamietam, zresztą zobacz sam.

Peter - Wto 03 Kwi, 2007

zaraz to wylukam...a Wy Panowie co myslicie o wywaleniu srodkowego tlumika?czy sa jakies przeciw?
DeeS - Wto 03 Kwi, 2007

hmm moze by sie zabawic w to :)
Loko - Wto 03 Kwi, 2007

Z myślą o mocy to chyba nie da nic konkretnego, ale jak chcesz meić inny dźwiek rurencja sie nada.
Jak już się rozgrzeje wydech to przy ujeciu agzu jest takie jakby to nazwać popierdywanie, też fajne:D

Peter - Wto 03 Kwi, 2007

zgadza sie:) w starym saxo nie mialem kata ani srodkowego, tylko koncowy. przy ujeciu albo redukcji pierdzial soczyscie :D
DeeS - Wto 03 Kwi, 2007

Peter moze dalo rade by jakos znizke zalatwic ? przy dwoch sztukach ?
Peter - Śro 04 Kwi, 2007

no nie wiem stary...wiesz ja na poczatek to mysle zeby wywalic tlumik, wspawac tam zwykla rure i zobaczyc jak to bangla.jak wszystko bedzie cacy to wtedy zakupic supersprinta :D
206 Gti - Śro 04 Kwi, 2007

To jest tak ... Tez kiedys myslałem nad wywaleniem srodkowego tłumika tym arziej ze w 206 Gti jest on całkiem sporawy .. Ale :

Układ wydechowy ma swoją pojemnośc ... Wywalając srodek zmniejszacie tą pojemnośc ...

W olbrzymim uproszczeniu :

Zmniejszajac pojemnosc - polepszacie góre kosztem dołu .... A w mieście jezdzimy właśnie dołem i tu nie ma co sie oszukiwac :D

Dlatego ja zakupiłem rurke SuperSprinta z środkowym tłumikiem znacznie mniejszym ale jest ..

Potem byłem nie zadowolony bo jak juz pisałęm jest Strasznie Cicho:D

Loko - Śro 04 Kwi, 2007

Nie koneicznie trzeba zmniejszać pojemność mozna dać rure o większej średnicy i wszystko zostanie jak było, nie jst to bardzo wysoka matematyka ;)
CHRZANEK - Śro 04 Kwi, 2007

Po co ta filozofia ??
Sama rura koni nie da, a chyba chodzi o to zeby ryczało.

Ja sie zrobi cieplej robie rozwiązanie typu kolektor - rura - końcowy tłumik (seria).
I tak nie będe tego hamował bo mógł bym zawału dostać gdybym w moim saxo zobaczył wynik dwucyfrowy...

polll - Śro 04 Kwi, 2007

Loko napisał/a:
Nie koneicznie trzeba zmniejszać pojemność mozna dać rure o większej średnicy i wszystko zostanie jak było, nie jst to bardzo wysoka matematyka ;)

wlasnie juz rozumiem czemu mam rurke o wiekszej srednicy :) zamiast srodkowego :)

vitesse - Wto 27 Paź, 2009

saxo na semej rurze bez tlumikow, jest puchar ? :rotfl:

Michał - Wto 27 Paź, 2009

dodawanie gazu w tunelu jest dla mnie troche denerwójące.
Gnerealnie bym wysiadł i wypłacił latare w ten pusty łeb.

Ryba - Wto 27 Paź, 2009

Michał napisał/a:
dodawanie gazu w tunelu jest dla mnie troche denerwójące.
Gnerealnie bym wysiadł i wypłacił latare w ten pusty łeb.

luźna guma, to było na potrzeby filmu

:pom: