To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+

jarek-malopolska - Śro 21 Lip, 2010

Troche odkopuje.. Czy istnieje jakaś stronka na której jest porównanie paliw z danych stacji (nawet poszczególnych stacji z danego miasta z danej miejscowości)? Czy kontrole NIK-u a dokładnie wyniki kontroli przeprowadzanych na stacjach gdzieś mozna znaleźć w niecie.. ? ;)
Bart - Śro 21 Lip, 2010

http://www.uokik.gov.pl/k..._pb_98_i_on.php
jarek-malopolska - Śro 21 Lip, 2010

Dzięki Bart ;) natomiast dalej się zastanawiam co wybrać Statoil, BP, Shell czy Orlen, zastanawiam sie jedynie nad producentem bo leje 98 i zdecydowanie lepiej auto pracuje na 98 niż na 95, zwłaszcza na wolnych obrotach.. Do tej pory lałem Supreme na Statoil dopóki nie zaczął pracować tam mój kumpel i nie powiedział mi coto za syf.. W mojej mieścinie pozostają tylko BP, Shell i Orlen i coś będzie trzeba wybrac.. o_O
rasta - Śro 21 Lip, 2010

Lać byle co taka jest prawda.
Anonymous - Śro 21 Lip, 2010

no tak, syf tu syf tam... tak naprawde 90% paliwa w Polsce pochodzi od Orlenu albo Lotosu...
Yarko - Śro 21 Lip, 2010

ja leję Vpowera i nigdy nie miałem z nim kłopotów, z Nestea i BP po kilku przygodach się wyleczyłem

VPower Racing 99 jest przywożony z Niemiec, chyba jako jedyne paliwo premium w Polsce. VP95 to Lotos (chyba ze zmienili na Orlen) z dodatkiem jakims badziewnym
Yarko - Śro 21 Lip, 2010

i oby VPR był jak najdłużej importowany :)
Bart - Śro 21 Lip, 2010

Yarko napisał/a:
ja leję Vpowera i nigdy nie miałem z nim kłopotów, z Nestea i BP po kilku przygodach się wyleczyłem

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

jak lejesz Nestea do samochodu to się nie dziw ;D

Tomcat - Śro 21 Lip, 2010

Yarko napisał/a:
z Nestea po kilku przygodach się wyleczyłem

To nikt Ci nie powiedział, że na herbatce może spalać stukowo ?

Bart - Śro 21 Lip, 2010

prawdą jest co napisał Andre - wszystkie światowe koncerny w Polsce zaopatrują się w paliwa u tych samych dostawców, więc na dobrą sprawę żadna różnica gdzie się tankuje (dotyczy to oczywiście standardowych produktów - 95, 98, D), różnica może być jedynie przy paliwach "premium".

W związku z powyższym - od lat leję na Neste i mi z tym dobrze :]

Yarko - Śro 21 Lip, 2010

:rotfl:

przez długi czas tankowałem neste i było OK, sam nawet polecałem, ale miałem przypadek, że fura kompletnie przestała jechać i pojawił się check, na diagnostyce okazało się, że były jakieś poj%@!ne odczyty z sondy, pojechałem od razu zatankować VPR i wszystko wróciło do normy.

Teraz tylko VPR.

bart napisał/a:
wszystkie światowe koncerny w Polsce zaopatrują się w paliwa u tych samych dostawców

Właśnie wątpliwości ma co do Lukoila... czy przypadkiem nie importują z rassiji

kaziu1985pn - Śro 21 Lip, 2010

też leje na neste i nic się nie dzieje.

Yarko, po ile jest teraz racing ?? bo chce spróbować czy rzeczywiście daje się odczuć różnice :) podobno tego tez mniej się spala.

Yarko - Śro 21 Lip, 2010

kaziu1985pn napisał/a:
Yarko, po ile jest teraz racing ?? bo chce spróbować czy rzeczywiście daje się odczuć różnice

niestety 5,49 ztcp. :/