No ale kumam skrzyneczka ale w którym miejscu dokładnie ?
To proste: w miejscu koła zapasowego, a zapas jak na rajdówke przystało w bagażniku Vlodarsky - Pią 18 Sty, 2008 Koło zapasowe jest pod samochodem z tyłu. Na samym końcu budy w bagażniku akumulatoor ?CHRZANEK - Pią 18 Sty, 2008 Baterie robisz we "wnęce" w podłodze centralnie z tyłu.
Normalnie pod spodem (czyli pod podłoga) miałbyś koło zapasowe, a tak to koło wrzucasz do środka...Vlodarsky - Pią 18 Sty, 2008 czyli mniej więcej połowa akumulatora wystaje na dole a druga połowa na górze tak ?CHRZANEK - Pią 18 Sty, 2008 Nie nie, zrób taką głeboką wnęke żeby sie cały schował - tak żeby go można było jakąś płytką zakryć.Anonymous - Pią 18 Sty, 2008 Zdałem sobie sprawe ,że chyba nie ma to większego sensu .Na plus odciążenie przedniej i dociązenie tylnej osi,ale koszt takiej instalacji może być znaczny.Chyba lepiej taki aku maleństwo jakie ma Bad-i w 106 Niemy - Sob 19 Sty, 2008
Vlodarsky napisał/a:
pytanie skąd wziąć korektor siły hamowania taki którym można by regulować z miejsca kierowcy ? Czy co jakieś znane zjawisko czy moja fantazja ?
wal na pw do Marasa, on ma taki u siebie w clio zamontowany za siedzeniem kierowcy
cos czuje ze z AX'a bedzie dobra rajdowka
czesci z saxo 8 czy 16V ?mi - Sob 19 Sty, 2008
Niemy napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
pytanie skąd wziąć korektor siły hamowania taki którym można by regulować z miejsca kierowcy ? Czy co jakieś znane zjawisko czy moja fantazja ?
wal na pw do Marasa, on ma taki u siebie w clio zamontowany za siedzeniem kierowcy
Halo, halo - Narcyz proszony o odpowiedź na forum, bo i ja mam zgrzewa...Loko - Sob 19 Sty, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
korektor siły hamowania taki którym można by regulować z miejsca kierowcy ?
Są w sprzedaży tyle że dość drogie
Nie koniecznie, Vlodek i tak chce polozyc cały układ od nowa, wiec wtedy robi się układ przód tył zamiast krzyżowego i korektor do takiego układu kosztuje 200-300 zł.Anonymous - Sob 19 Sty, 2008 Korektor wilwood w USA kosztuje ok 40$ czyli 100zł.Może by tak zrobić zakup grupowy i zamówić tego troche , to przesyłka wyjdzie rozsądnie - http://search.ebay.com/se...op=1%26fsoo%3D1Michał - Sob 19 Sty, 2008 heheh zawsze byłem ciekawy jak wygląda taki korektor hamowania
a tu ...
kompletnie NIC SPECJALNEGO ...mi - Nie 20 Sty, 2008 nie ma na nim zdjęć gołych bab, jeśli tego się spodziewałeś
To jak z tym grupowym - ktoś mógłby to ogarnąć? Ktoś jest zainteresowany?qbus - Nie 20 Sty, 2008 ale za 40$ to sa te korektory obrotowe, ponoc duzo lepszy jest ten z wajcha, takich uzywa sie w rajdowkach bo mozna wtedy nawet w warunkach oesowych zmienic nastawy bez koniecznosci patrzenia na niego co jest odrywania wzroku od drogi, jak cos to ja sie pisze na taka zabawke.CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008 JA chce z "wajchą" kubas - Nie 20 Sty, 2008 Ta ja bym sie na to pisal ale nie wiem jak w 106 ale w 205 to by trzeba do tego klasc od nowa przewody hamulcowe i rozwiazac inaczej instalacje...