To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - AX vts - rady, porady,narady

CHRZANEK - Pią 18 Sty, 2008

Vlodarsky napisał/a:
No ale kumam skrzyneczka ale w którym miejscu dokładnie ?

To proste: w miejscu koła zapasowego, a zapas jak na rajdówke przystało w bagażniku ;)

Vlodarsky - Pią 18 Sty, 2008

Koło zapasowe jest pod samochodem z tyłu. Na samym końcu budy w bagażniku akumulatoor ?

Baterie robisz we "wnęce" w podłodze centralnie z tyłu.

Normalnie pod spodem (czyli pod podłoga) miałbyś koło zapasowe, a tak to koło wrzucasz do środka...

Vlodarsky - Pią 18 Sty, 2008

czyli mniej więcej połowa akumulatora wystaje na dole a druga połowa na górze tak ?

Nie nie, zrób taką głeboką wnęke żeby sie cały schował - tak żeby go można było jakąś płytką zakryć.
Anonymous - Pią 18 Sty, 2008

Zdałem sobie sprawe ,że chyba nie ma to większego sensu .Na plus odciążenie przedniej i dociązenie tylnej osi,ale koszt takiej instalacji może być znaczny.Chyba lepiej taki aku maleństwo jakie ma Bad-i w 106 :)
Niemy - Sob 19 Sty, 2008

Vlodarsky napisał/a:
pytanie skąd wziąć korektor siły hamowania taki którym można by regulować z miejsca kierowcy ? Czy co jakieś znane zjawisko czy moja fantazja ?

wal na pw do Marasa, on ma taki u siebie w clio zamontowany za siedzeniem kierowcy

cos czuje ze z AX'a bedzie dobra rajdowka
czesci z saxo 8 czy 16V ?

mi - Sob 19 Sty, 2008

Niemy napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
pytanie skąd wziąć korektor siły hamowania taki którym można by regulować z miejsca kierowcy ? Czy co jakieś znane zjawisko czy moja fantazja ?

wal na pw do Marasa, on ma taki u siebie w clio zamontowany za siedzeniem kierowcy

Halo, halo - Narcyz proszony o odpowiedź na forum, bo i ja mam zgrzewa...

Loko - Sob 19 Sty, 2008

CHRZANEK napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
korektor siły hamowania taki którym można by regulować z miejsca kierowcy ?

Są w sprzedaży tyle że dość drogie :/

Nie koniecznie, Vlodek i tak chce polozyc cały układ od nowa, wiec wtedy robi się układ przód tył zamiast krzyżowego i korektor do takiego układu kosztuje 200-300 zł.

Anonymous - Sob 19 Sty, 2008

Korektor wilwood w USA kosztuje ok 40$ czyli 100zł.Może by tak zrobić zakup grupowy i zamówić tego troche , to przesyłka wyjdzie rozsądnie - http://search.ebay.com/se...op=1%26fsoo%3D1
Michał - Sob 19 Sty, 2008

heheh zawsze byłem ciekawy jak wygląda taki korektor hamowania
a tu ...
kompletnie NIC SPECJALNEGO ...

mi - Nie 20 Sty, 2008

nie ma na nim zdjęć gołych bab, jeśli tego się spodziewałeś

To jak z tym grupowym - ktoś mógłby to ogarnąć? Ktoś jest zainteresowany?

qbus - Nie 20 Sty, 2008

ale za 40$ to sa te korektory obrotowe, ponoc duzo lepszy jest ten z wajcha, takich uzywa sie w rajdowkach bo mozna wtedy nawet w warunkach oesowych zmienic nastawy bez koniecznosci patrzenia na niego co jest odrywania wzroku od drogi, jak cos to ja sie pisze na taka zabawke.
CHRZANEK - Nie 20 Sty, 2008

JA chce z "wajchą" :D :D :D
kubas - Nie 20 Sty, 2008

Ta ja bym sie na to pisal ale nie wiem jak w 106 ale w 205 to by trzeba do tego klasc od nowa przewody hamulcowe i rozwiazac inaczej instalacje...