dzik - Pon 26 Lis, 2007 Juz poprostu bzdury gadasz. Ze strony:
To deliver ultra-high quality, these clips were encoded at 24 frames per second (fps), and at the resolutions noted of either 1280 x 720 (720p) or 1920 x 1080 (1080p).
Wiec jednak pelne HD.
Odtwarzalem pliki 1080p
I przepraszam ze na moim kompie to dziala plynnie.
Bitrate nie mowi o wymaganiach obliczeniowych, jest wrecz odwrotnie.
Co jeszcze jest zle, to ze mi odtwarza sie plynnie na monitorze o rozdzielczosci wiekszej od HD film w pelnej rozdzielczosci hd na kiepskiej karcie graficznej?
Uparles sie jak malo kto.
Przyczepiles sie do kart graficznych a procesor obecnie ma wiecej do czynienia przy tych kodekach. Karta ktorej uzywam jest gorsza od mocnych kart z przed lat kilku.
P.S. Faktycznie nie maja szerokosci 1920 a 1440, ogromna roznica, z pewnoscia by to zabilo ten komputer. Nie zmienia to faktu ze karta graficzna a ta caly czas podkreslasz jest do bani i daje rade.
Rzuciles glupote ze sie nie da a jakos wychodzi, dziwne.
Jak masz daj jakis plik o pelnej rozdzielczosci, sprawdze jak dziala.
P.S2. Mialem jakies demko HD na kompie, jedno z tych co puszczaja w sklepach, parametry:
Codec : MPEG-2 Video Transport Stream
Bit rate : 25000 Kbps
Bit rate mode : CBR
Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 29.97 fps
Idzie jak po masle, male obciazenie.Anonymous - Pon 26 Lis, 2007
dzik napisał/a:
Juz poprostu bzdury gadasz. Ze strony:
To deliver ultra-high quality, these clips were encoded at 24 frames per second (fps), and at the resolutions noted of either 1280 x 720 (720p) or 1920 x 1080 (1080p).
Wiec jednak pelne HD.
[...]
P.S. Faktycznie nie maja szerokosci 1920 a 1440,
No to się zdecyduj i pomyśl, zanim odpyskujesz.
dzik napisał/a:
ogromna roznica, z pewnoscia by to zabilo ten komputer.
Jak pisałem: 25%.
Uparłem się, bo HDTV znasz tylko z kompa a się wymądrzasz.dzik - Pon 26 Lis, 2007
mAbZ napisał/a:
Uparłem się, bo HDTV znasz tylko z kompa a się wymądrzasz.
W powiedz z czego mam znac hdtv? Majac w domu dekoder bede specjalista, czy trzeba miec telewizor?
W naszym biednym kraju z tym krucho, n-ki nie kupie bo oszczedzaja na przepustowosci. Jakosc jest fatalna.
A filmy zrzucone z BD lub dorwane w inny sposob. Nikt mnie nie ostrzegl ze nie beda dzialac, gdybym wiedzial to bym nie uruchamial. A dzialaja, przepraszam.
A teraz najwazniejsze, dlaczego przy pelnej rozdzieloczosci 25Mbit dziala?
Kiepska karta graficzna, podkreslam. Slucham specjalisty.
Co do bzdur, piszesz caly czas uparcie ze sie nie da, a sie udaje.KonradMK - Pon 26 Lis, 2007 ale o co chodzi? CHRZANEK - Pon 26 Lis, 2007 No nie wiem, ale czytam z zaciekawieniem KonradMK - Pon 26 Lis, 2007 HDTV... hmmm najlepsze HarDcore TV jest na redtube.com Bad-i - Sob 10 Maj, 2008 troche odkopie temat bo niestety znowu mam ten sam problem.
wczoraj w nocy (w moje urodziny koorwa) oczyscili mi caly dom łącznie z prawie nowym TV
Ostatnio mialem 40 cali LCD Sony i na bank znwou wchodze w LCD. Nie wiem co sie ostatnio zmienilo na rynku i co teraz kupowac. Czy ktos z was ostatnio moze sprawdzal lub robil jakis research na temat TV??
Na bank musi to byc 46 cali lub wiekszy
czy ktos wie co to jest?(10 bitowy panel sony??):
TV LCD » SONY
SONY 46W3000
# 10-bitowy panel Sony o rozdzielczości 6,2 megapiksela – fantastyczna jakość obrazu # Technologia BRAVIA ENGINE EX – większa czystość i rozdz
ielczość obrazu # Technologie Live Colour Creation i v.Colour – naturalna reprodukcja żywych kolorów # System 24p True Cinema – prawdziwe doznania kinowe bez wychodzenia z domu # Technologia Photo TV HD – optymalna jakość wyświetlania fotografii cyfrowych o dużej rozdzielczości # Technologia S-Force Front Surround – fantastyczne, pełne efekty przestrzenne przy wykorzystaniu tylko dwóch przednich głośników # Funkcja Voice Zoom – regulacja głośności mowy (dialogów, komentarza sportowego itp.) bez zmiany głośności innych dźwięków # Funkcja BRAVIA Theatre Sync, umożliwiająca sterowanie telewizorem i całym kinem domowym przez naciśnięcie jednego przycisku # Zgodność z formatem HD 1080p: zapierająca dech jakość reprodukcji sygnałów High Definition z konsoli PLAYSTATION 3, płyt Blu-ray itp. # Wygoda podłączania zapewniana przez 3 wejścia HDMI – 2 z tyłu i 1 z boku # Wbudowany tuner darmowej cyfrowej telewizji naziemnej i kablowej HD nadawanej w niektórych krajach (odbierający również sygnały analogowe)* # Zgodność z systemem Audio Description, umożliwiającym osobom niewidomym i niedowidzącym śledzenie i rozumienie audycji telewizyjnych (dostępnym w niektórych krajach) # Możliwość montażu na ścianie z użyciem uchwytu SU-WL500 # Dostępność od września 2007 r. # * Tuner HDTV Sony jest zgodny z wprowadzanymi obecnie w kilku krajach europejskich standardami transmisji HD DVB-T i DVB-C. Informacje o stanie nadawania w danym kraju można uzyskać w sklepach Sony
roznica w cenie kosmos a z opisu nie wynika nic specjalnegomichool_vt - Nie 11 Maj, 2008
Bad-i napisał/a:
czy ktos wie co to jest?(10 bitowy panel sony??):
to taki panel, ktory ma 10 bitów, ktore skomponował sony
one niczym sie nie różnią, a jak nawet to i tak bierz tego tanszego i tak nie wykorzystasz funkcji z tego drozszego modelu, no chyba ze lubisz czytac grube instrukcje i pocic reke na pilocie za roznice kup sobie jakies ładne strngi czy cosBad-i - Nie 11 Maj, 2008 no wielkie dzieki, a dlaczego ten TV jest o 3000 tanszy niz w media lub elektro itd.....
co myslicie o LG lub Philliphs i jego pixel plus function ?
moze inaczej, niech ktos zobaczy oferte www.plazma-lcd.pl - ja mysle glownie o Sony LCD i tak z 46 cali. Ale moze wy macie inne propozycjestrick - Nie 11 Maj, 2008 Ja mam propozycje, bierz 56 cali, ostatnio grałem na takim na ps3 i jest mega
Ja tez był bym za SonyBad-i - Nie 11 Maj, 2008 56 cali to troche too big jak na sypialnie, dodatkowo po mojej przygodzie nie mam ochoty znowu tyle wydawac na TV
poza tym nie widze na tej stronie 56 cali Sonystrick - Nie 11 Maj, 2008 to było 52, a nie 56
Nie wiem czemu mi sie pomyliło... ale i tak fajny był Bad-i - Nie 11 Maj, 2008 co nadal nie zmiania faktu ze w ich sklepie ten TV jest tanszy o 3 tys niz w Media itd.....
Pytanie jak oni to robia, zeby sie nie okazalo ze to Sony w telebimem od Kasprzaka strick - Nie 11 Maj, 2008 Ale powiem Ci, ze wiele rzeczy w media było drozszych niz na necie, czy innych sklepach
Jak szukałem aparatu, to w media wiekszosc modeli była duzo drozsza Bad-i - Nie 11 Maj, 2008 no OK, ale akurat ten TV jest najtanszy u nich. Wszedzie indziej jest o 3 tysie drozszy