To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jakie TV ?

dzik - Pon 26 Lis, 2007

Juz poprostu bzdury gadasz. Ze strony:
To deliver ultra-high quality, these clips were encoded at 24 frames per second (fps), and at the resolutions noted of either 1280 x 720 (720p) or 1920 x 1080 (1080p).

Wiec jednak pelne HD.
Odtwarzalem pliki 1080p
I przepraszam ze na moim kompie to dziala plynnie.
Bitrate nie mowi o wymaganiach obliczeniowych, jest wrecz odwrotnie.

Co jeszcze jest zle, to ze mi odtwarza sie plynnie na monitorze o rozdzielczosci wiekszej od HD film w pelnej rozdzielczosci hd na kiepskiej karcie graficznej?
Uparles sie jak malo kto.

Przyczepiles sie do kart graficznych a procesor obecnie ma wiecej do czynienia przy tych kodekach. Karta ktorej uzywam jest gorsza od mocnych kart z przed lat kilku.

P.S. Faktycznie nie maja szerokosci 1920 a 1440, ogromna roznica, z pewnoscia by to zabilo ten komputer. Nie zmienia to faktu ze karta graficzna a ta caly czas podkreslasz jest do bani i daje rade.
Rzuciles glupote ze sie nie da a jakos wychodzi, dziwne.
Jak masz daj jakis plik o pelnej rozdzielczosci, sprawdze jak dziala.

P.S2. Mialem jakies demko HD na kompie, jedno z tych co puszczaja w sklepach, parametry:
Codec : MPEG-2 Video Transport Stream
Bit rate : 25000 Kbps
Bit rate mode : CBR
Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 29.97 fps

Idzie jak po masle, male obciazenie.

Anonymous - Pon 26 Lis, 2007

dzik napisał/a:
Juz poprostu bzdury gadasz. Ze strony:
To deliver ultra-high quality, these clips were encoded at 24 frames per second (fps), and at the resolutions noted of either 1280 x 720 (720p) or 1920 x 1080 (1080p).

Wiec jednak pelne HD.
[...]
P.S. Faktycznie nie maja szerokosci 1920 a 1440,

No to się zdecyduj :D i pomyśl, zanim odpyskujesz.

dzik napisał/a:
ogromna roznica, z pewnoscia by to zabilo ten komputer.

Jak pisałem: 25%.

Uparłem się, bo HDTV znasz tylko z kompa a się wymądrzasz.

dzik - Pon 26 Lis, 2007

mAbZ napisał/a:

Uparłem się, bo HDTV znasz tylko z kompa a się wymądrzasz.

W powiedz z czego mam znac hdtv? Majac w domu dekoder bede specjalista, czy trzeba miec telewizor?
W naszym biednym kraju z tym krucho, n-ki nie kupie bo oszczedzaja na przepustowosci. Jakosc jest fatalna.
A filmy zrzucone z BD lub dorwane w inny sposob. Nikt mnie nie ostrzegl ze nie beda dzialac, gdybym wiedzial to bym nie uruchamial. A dzialaja, przepraszam.

A teraz najwazniejsze, dlaczego przy pelnej rozdzieloczosci 25Mbit dziala?
Kiepska karta graficzna, podkreslam. Slucham specjalisty.

Co do bzdur, piszesz caly czas uparcie ze sie nie da, a sie udaje.

KonradMK - Pon 26 Lis, 2007

ale o co chodzi? ;)
CHRZANEK - Pon 26 Lis, 2007

No nie wiem, ale czytam z zaciekawieniem :D :D :D
KonradMK - Pon 26 Lis, 2007

HDTV... hmmm najlepsze HarDcore TV jest na redtube.com ;)
Bad-i - Sob 10 Maj, 2008

troche odkopie temat bo niestety znowu mam ten sam problem.

wczoraj w nocy (w moje urodziny koorwa) oczyscili mi caly dom łącznie z prawie nowym TV

Ostatnio mialem 40 cali LCD Sony i na bank znwou wchodze w LCD. Nie wiem co sie ostatnio zmienilo na rynku i co teraz kupowac. Czy ktos z was ostatnio moze sprawdzal lub robil jakis research na temat TV??

Na bank musi to byc 46 cali lub wiekszy

czy ktos wie co to jest?(10 bitowy panel sony??):

TV LCD » SONY
SONY 46W3000
# 10-bitowy panel Sony o rozdzielczości 6,2 megapiksela – fantastyczna jakość obrazu # Technologia BRAVIA ENGINE EX – większa czystość i rozdz

ielczość obrazu # Technologie Live Colour Creation i x. v.Colour – naturalna reprodukcja żywych kolorów # System 24p True Cinema – prawdziwe doznania kinowe bez wychodzenia z domu # Technologia Photo TV HD – optymalna jakość wyświetlania fotografii cyfrowych o dużej rozdzielczości # Technologia S-Force Front Surround – fantastyczne, pełne efekty przestrzenne przy wykorzystaniu tylko dwóch przednich głośników # Funkcja Voice Zoom – regulacja głośności mowy (dialogów, komentarza sportowego itp.) bez zmiany głośności innych dźwięków # Funkcja BRAVIA Theatre Sync, umożliwiająca sterowanie telewizorem i całym kinem domowym przez naciśnięcie jednego przycisku # Zgodność z formatem HD 1080p: zapierająca dech jakość reprodukcji sygnałów High Definition z konsoli PLAYSTATION 3, płyt Blu-ray itp. # Wygoda podłączania zapewniana przez 3 wejścia HDMI – 2 z tyłu i 1 z boku # Wbudowany tuner darmowej cyfrowej telewizji naziemnej i kablowej HD nadawanej w niektórych krajach (odbierający również sygnały analogowe)* # Zgodność z systemem Audio Description, umożliwiającym osobom niewidomym i niedowidzącym śledzenie i rozumienie audycji telewizyjnych (dostępnym w niektórych krajach) # Możliwość montażu na ścianie z użyciem uchwytu SU-WL500 # Dostępność od września 2007 r. # * Tuner HDTV Sony jest zgodny z wprowadzanymi obecnie w kilku krajach europejskich standardami transmisji HD DVB-T i DVB-C. Informacje o stanie nadawania w danym kraju można uzyskać w sklepach Sony

albo dlaczego taki TV http://www.plazma-lcd.pl/...ONY-KDL-46V3000

kosztuje na necie 5400 a w sklepie 8.000?? i czym sie rozni od tego:

http://www.plazma-lcd.pl/...ONY-KDL-46X3500

roznica w cenie kosmos a z opisu nie wynika nic specjalnego

michool_vt - Nie 11 Maj, 2008

Bad-i napisał/a:
czy ktos wie co to jest?(10 bitowy panel sony??):

to taki panel, ktory ma 10 bitów, ktore skomponował sony :]

one niczym sie nie różnią, a jak nawet to i tak bierz tego tanszego i tak nie wykorzystasz funkcji z tego drozszego modelu, no chyba ze lubisz czytac grube instrukcje i pocic reke na pilocie :] za roznice kup sobie jakies ładne strngi czy cos

Bad-i - Nie 11 Maj, 2008

no wielkie dzieki, a dlaczego ten TV jest o 3000 tanszy niz w media lub elektro itd.....

co myslicie o LG lub Philliphs i jego pixel plus function ?

moze inaczej, niech ktos zobaczy oferte www.plazma-lcd.pl - ja mysle glownie o Sony LCD i tak z 46 cali. Ale moze wy macie inne propozycje

strick - Nie 11 Maj, 2008

Ja mam propozycje, bierz 56 cali, ostatnio grałem na takim na ps3 i jest mega :D

Ja tez był bym za Sony

Bad-i - Nie 11 Maj, 2008

56 cali to troche too big jak na sypialnie, dodatkowo po mojej przygodzie nie mam ochoty znowu tyle wydawac na TV :(

poza tym nie widze na tej stronie 56 cali Sony

to było 52, a nie 56 :/
Nie wiem czemu mi sie pomyliło... ale i tak fajny był :D

Bad-i - Nie 11 Maj, 2008

co nadal nie zmiania faktu ze w ich sklepie ten TV jest tanszy o 3 tys niz w Media itd.....

Pytanie jak oni to robia, zeby sie nie okazalo ze to Sony w telebimem od Kasprzaka :D

Ale powiem Ci, ze wiele rzeczy w media było drozszych niz na necie, czy innych sklepach :)
Jak szukałem aparatu, to w media wiekszosc modeli była duzo drozsza :)

Bad-i - Nie 11 Maj, 2008

no OK, ale akurat ten TV jest najtanszy u nich. Wszedzie indziej jest o 3 tysie drozszy