gaugan - Czw 11 Paź, 2007 Bartoszewski zasluguje na szacunek, ale to, ze ten rozmyty, bez jaj liderDonaldu Tusku sie ciagle na niego powoluje jest zwyklym populistycznym pierdo.leniem.
PO to moze i mniejsze zlo, ale niewiele mniejsze
glosuje na Ryska K. , tez po czesci z braku alternatywyMarek23 - Czw 11 Paź, 2007
Marcel 08 napisał/a:
Marku jesli moge to ONI wszyscy sie uczyli w tym samym czasie tylko sie pogrupowali w tzw. partie - takie moje zdanie na ten temat
Na dzień dobry jeśli ludzie w danej partii twierdzą, że okres przed 1989 był całkiem niezły to powinno się wziąć na badania psychiatryczne.A w LiDzie takich znajdziesz wielu. Wtedy tylko dziwki i złodzieje mieli dobrze to raz. Dwa, było coś takiego jak opozycja i wiele ludzi było właśnie w niej, przedkładając dobro narodu nad dobro własne.
Niestety Marcel, kategorycznie się z Tobą nie zgodzę.M - Czw 11 Paź, 2007 Ja slyszalem za Bad-i startuje w formacji politycznej nr 11 w naszej ankiecie Marek23 - Czw 11 Paź, 2007 Głosuje na Bad-i z partii HongKongHouse... Wysoki, wykształcony, nie jest szowinistą(dba również o kobiety). Mój typ.Anonymous - Czw 11 Paź, 2007
Marek23 napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
Marku jesli moge to ONI wszyscy sie uczyli w tym samym czasie tylko sie pogrupowali w tzw. partie - takie moje zdanie na ten temat
Na dzień dobry jeśli ludzie w danej partii twierdzą, że okres przed 1989 był całkiem niezły to powinno się wziąć na badania psychiatryczne.A w LiDzie takich znajdziesz wielu. Wtedy tylko dziwki i złodzieje mieli dobrze to raz. Dwa, było coś takiego jak opozycja i wiele ludzi było właśnie w niej, przedkładając dobro narodu nad dobro własne.
Niestety Marcel, kategorycznie się z Tobą nie zgodzę.
oczywiscie masz racje Marku, ale z tej sameg gliny sa ulepieni i jak juz pisalem wczesniej trzeba by było wybic 2-3 pokolenia polityków i moze byc cos dobrego / swierzego wyszło
a tak pzdr 6000 kochaniutki :556:Marek23 - Czw 11 Paź, 2007
Marcel 08 napisał/a:
oczywiscie masz racje Marku, ale z tej sameg gliny sa ulepieni i jak juz pisalem wczesniej trzeba by było wybic 2-3 pokolenia polityków i moze byc cos dobrego / swierzego wyszło
Dlatego gruba kreska za Mazowieckiego wszystko zepsuła. Mieli wtedy zlustrować i grube czerwone świnki zamknąć albo przynajmniej odebrać prawa obywatelskie na 20 lat(hehe, ta opcja nawet lepsza).KonradMK - Czw 11 Paź, 2007
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
zastanawiam się co tam robi NOP? Mówimy o polityce a nie o filozofii, sektach czy organizacjach pozarządowych
Jakto przeciez to nie sekta a legalnie zarejestrowana formacja polityczna... hrrrrghhh no demokratycznie? Jestes przecwi demokracji Kondziu?
demokracja pozwala również na istnienie mniejszości seksualnych. To jak to jest w NOP z tą demokracją? Bo widzę że z jednej strony pasuje bo pozwala istnieć czemuś takiemu a z drugiej nie pasuje bo pedały chodzą po ulicach. wytłumaczysz?Anonymous - Czw 11 Paź, 2007 Dobra ide zrobic porzadki w garazu
pzdr 888888888888888888888
a jeszcze szybko to:
"Niech Tusk jednoznacznie stwierdzi, że nie będzie rządził z Kwaśniewskim"
PAP 10:25
Premier Jarosław Kaczyński
(fot. PAP / Leszek Szymański)
Premier Jarosław Kaczyński zaapelował do szefa PO Donalda Tuska, by ten jednoznacznie stwierdził, że nie będzie rządził z Aleksandrem Kwaśniewskim.
Chciałem przede wszystkim jeden dzień przed debatą z Donaldem Tuskiem po raz kolejny zaapelować do niego, by stwierdził jednoznacznie, że nie będzie rządził z Aleksandrem Kwaśniewskim - powiedział premier. Dodał, iż sądzi, że sens tego oświadczenia "jest zrozumiały dla całego społeczeństwa".
Ja w żadnym razie nie uchylę się od debaty, ale będzie ona miała inny przebieg, jeśli Donald Tusk takie oświadczenie - wydaje się, że w obecnej sytuacji po tych wszystkich znanych nam wydarzeniach jest to oczywiste - złoży. Jeśli nie złoży, to oczywiście będą z tego wyciągane wnioski - powiedział J. Kaczyński.
"Konkretne zarzuty albo spotkamy się w sądzie"
Premier zaapelował też, aby Tusk "nie zasłaniał się prawniczymi formułkami", "nie odwoływał się do jakichś raportów", ale jasno powiedział, co mu zarzuca w sprawie Fundacji Prasowej "Solidarność". J. Kaczyński podkreślił, że dotychczasowych oświadczeń szefa Platformy w tej sprawie nie można przesłać do sądu, bo ten odmówiłby rozpatrzenia sprawy.
J. Kaczyński podkreślił, że "w tej sprawie prezentowane są różnego rodzaju przekazy medialne, pełne zresztą kłamstw i nieścisłości, a pan Donald Tusk nieustannie składa oświadczenia, których w żadnym razie nie można przesłać do sądu, bo sąd na pewno by po prostu odmówił rozpatrzenia".
Zwrócił się do Tuska, aby ten powiedział, że ma wobec niego "zarzuty czy to natury prawnej, czy to moralnej". A wtedy spotkamy się w sądzie - zapowiedział J. Kaczyński.
W wywiadzie dla najnowszego "Newsweeka" Tusk zarzucił premierowi "uwłaszczenie się fundacji i firm związanych z Kaczyńskimi na majątku RSW". Chodzi m.in. o przejęcie kilku kamienic w centrum Warszawy".
Z kolei w ujawnionym we wtorek w "Faktach" raporcie przygotowanym przez PO oceniono, że mogło dojść do naruszenia prawa przy przejmowaniu przez Fundację Prasową Solidarność części majątku likwidowanej RSW "Prasa-Książka-Ruch", chodzi m.in. o uzyskanie od Skarbu Państwa - w trybie bezprzetargowym - prawa wieczystego użytkowania gruntu przy ul. Nowogrodzkiej 84/86 (mieści się tam m.in. siedziba Prawa i Sprawiedliwości). (mj)
Zabezpiecza sie na wypadek zeby Tusk nie zrobil tego co on sam w momencie stwierdzenia ze nie bedzie koalicji z samoobrona :547:
normalnie cyrk :558: [/i]M - Czw 11 Paź, 2007
KonradMK napisał/a:
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
zastanawiam się co tam robi NOP? Mówimy o polityce a nie o filozofii, sektach czy organizacjach pozarządowych
Jakto przeciez to nie sekta a legalnie zarejestrowana formacja polityczna... hrrrrghhh no demokratycznie? Jestes przecwi demokracji Kondziu?
demokracja pozwala również na istnienie mniejszości seksualnych. To jak to jest w NOP z tą demokracją? Bo widzę że z jednej strony pasuje bo pozwala istnieć czemuś takiemu a z drugiej nie pasuje bo pedały chodzą po ulicach. wytłumaczysz?
Nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi ps - Czw 11 Paź, 2007 Polityka to bagno.. Im jestem starszy tym wyrazniej to widze. Jesli sprawami kraju zajmuja sie politycy, a nie odpowiednio do tego przygotowani specjalisci, to klops gotowy.
Jestem za tym, aby tam gdzie to mozliwe bylo jak najmniej ingerencji panstwa.
W zwiazku z powyzszym kiedys moja sympatie kierowalem w strone Janusza Korwin Mikke (nigdy nie wiedzialem jak to sie odmienia), ale z czasem doszedlem do wniosku, ze w zbyt wilu kwestiach sie z nim nie zgadzam i ze to oszolom, bardzo inteligentny, szczery, ale jednak oszolom.
W tych wyborach jestem w dupie, nie wiem... metoda eliminacji pewnie dojde do PO. Zaglosuje na mame kolegi, bo wiem, ze to madra kobieta, ktora chce cos pozytecznego zrobic.
OSOBA KTÓRA CAŁY ŻYCIE WALCZYŁA ZEBYS MÓGŁ TAKIE BZDURY WYPISYWAC NIE JEST AUTORYTETEM???
Oj mało wiesz mało, poczytaj poczukaj, bo narazie robisz z siebie strasznego oszołoma.
eM
moze bys sie podzielil dlaczego wg Ciebie Prof. WB jest taka kanalia - jakby sie jednak nie udalo znalezc..Bad-i - Czw 11 Paź, 2007
Marek23 napisał/a:
Głosuje na Bad-i z partii HongKongHouse... Wysoki, wykształcony, nie jest szowinistą(dba również o kobiety). Mój typ.
z tymi kobietami to troche przesadziles - gdyby moja była mogła sie wypowiedziec w tym temacie to mysle ze po jej slowach trzeba bylo by to zamknac Anonymous - Czw 11 Paź, 2007
Marcel 08 napisał/a:
oddam głos na Ryszarda Kalisza, a dlaczego a dlatego,ze jest to człowiek wg mnie bardzo wykształcony, inteligentny, umiejacy odnalezc sie w kazdej styuacji
KonradMK napisał/a:
Wolę dać szansę partiom, które mają coś do zaoferowania zwykłym ludziom. PSL?
eM napisał/a:
pROF Bartoszewski ani nie jest autorytetem
gaugan napisał/a:
Donaldu Tusku sie ciagle na niego powoluje jest zwyklym populistycznym pierdo.leniem. glosuje na Ryska K. , tez po czesci z braku alternatywy
:galy: :galy: :galy:
glosowac trzeba. Ja glosuje na Platforme.KonradMK - Czw 11 Paź, 2007
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
demokracja pozwala również na istnienie mniejszości seksualnych. To jak to jest w NOP z tą demokracją? Bo widzę że z jednej strony pasuje bo pozwala istnieć czemuś takiemu a z drugiej nie pasuje bo pedały chodzą po ulicach. wytłumaczysz?
Nie bardzo rozumiem o co tobie chodzi
Wyjechałeś z argumentem o demokracji, która jest opoką NOP'u (bez niej to ugrupowanie by nie istniało) ale z drugiej strony NOP ma wiele jej do zarzucenia, czyli gryzie rękę która ją karmi . I szczerze to jestem przeciw demokracji w Polsce.Niemy - Czw 11 Paź, 2007
Vlodarsky napisał/a:
ja nie idę na wybory bo nawet nie wiem co miałbym zaznaczyć
Marek nie rob takiej GLUPOTY
wiem ze wybor nie jest latwy, ale nie pozwol zeby jakis inny idiota mial wiecej do powiedzenia niz TY, jesli polityka Cie nie interesuje to idz, zaznacz ktorakolwiek partie, ktora nie ma szans na wygrana, tymsamym zwiekszysz frekfencje i zmniejszysz szanse tych oszolomow z ...Anonymous - Czw 11 Paź, 2007
ps napisał/a:
kierowalem w strone Janusza Korwin Mikke (nigdy nie wiedzialem jak to sie odmienia), ale z czasem doszedlem do wniosku, ze w zbyt wilu kwestiach sie z nim nie zgadzam i ze to oszolom, bardzo inteligentny, szczery, ale jednak oszolom.
.
ostatnio zupelnie odlecial.... dzisiaj przeczytalem w gazecie ze wczoraj nawrzucal dziewczynce na wozku. powiedzial m.in. ze nie powinna byc otoczona normalnymi bo bedzie ich spowalniac. troche przegial no i sorry... teraz to lpr.