To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - wybory

M - Pon 22 Paź, 2007

KonradMK napisał/a:
ps napisał/a:
ja napisze, ze sie ciesze, ale od euforii jestem daleki - juz widze em'a jak pisze "a nie mowilem" jak beda jakies aferki wychodzic.

najłatwiej jest narzekać.

PS Maćku nie widziałem cię na listach wyborów samorządowych, może przejdziesz od słów do czynów i uczynisz naszą Polskę krajem miodem i mlekiem (z dorodnych, słowiańskich cyców) płynącym? :D

Zdecydowanie nie nadaje sie na polityka/działaczam, jestem zbyt dobroduszny i naiwny.

KonradMK - Pon 22 Paź, 2007

hehehe a myślisz że ci ONI nie są naiwni? politycy to też ludzie (tylko głupsi od reszty:D)
Marek23 - Pon 22 Paź, 2007

Teraz trzymam kciuki, zeby PO dobrze rzadzila i sie starala, a nie tylko ladnie wygladala i mowila. Jest szansa, ze w koncu cos sie zmieni, ale tez na razie nie popadam w euforie.
M - Pon 22 Paź, 2007

Wlasnie przeczytalismy z Agnieszka program platformy.. pisał go chyba jakiś student...
przepraszam ziomki ale czytaliscie?
O firmach jest napisane tylko tyle ze bedzie jednolita stawka podatkowa 15% i nic wiecej.
:| Chyba cos nie tak?

Marek23 - Pon 22 Paź, 2007

Pozyjemy, zobaczymy... ciesze sie,ze wygrala PO, ale jesli beda rzadzic z dupy, to oczekuje takiej samej krytyki jak w stosunku do Pisu...
dzik - Pon 22 Paź, 2007

Macku, ale na serio wytlumacz mi dlaczego PIS a nie PO.

Wg mnie kaczor to frustrat ktorego jedynym zrodlem orgazmow jest krzywda innych.

M - Wto 23 Paź, 2007

Ale czemu PIS? Nie glosowalem na nich, teraz skupiam sie na PO i mowie to co przeczytalem.
Wiec? Czytales dziku ten program?

anjas - Wto 23 Paź, 2007

Cytat:
Wlasnie przeczytalismy z Agnieszka program platformy.. pisał go chyba jakiś student...
przepraszam ziomki ale czytaliscie?
O firmach jest napisane tylko tyle ze bedzie jednolita stawka podatkowa 15% i nic wiecej.
:| Chyba cos nie tak?

Maćku, czy czytałeś program "Polska zasługuje na cud gospodarczy"... Bo jeśli ten, to dziwie się, że znalazłeś o firmach tylko tyle, że będzie jednolita stawka podatkowa 15%.

Ja też go czytałem i jest tam zdecydowanie więcej. Choćby mowa o zlikwidowaniu podziału PIT/CIT, likwidacja opodatkowania dywidend, uznanie za koszt uzyskania przychodu wszystkich racjonalnych kosztów ponoszonych w przedsiębiorstwie, możliwość przeniesienia straty podatkowej na kolejne lata, przyjęcie euro (zajebiście ważne dla przedsiębiorstw), zmiany w VAT... i jeszcze troche innych zapisów.

Jeśli uważasz, że to mało to pokaż mi inną partię, które w swoim programie proponuje więcej.

Jako początkujący "przedsiębiorca" :) , wiem, że wprowadzenie chociaż części tych udogodnień bardzo ułatwiłoby mi życie.
Nie potrafię sobie natomiast przypomnieć nawet 3 rzeczy, które przez ostatnie 2 lata zrobił PIS żeby ułatwić życie przedsiębiorcom.

M - Wto 23 Paź, 2007

O pisie juz nie mowimy bo jest po wyborach, nie ma juz alternatywy. Skupiam sie na tym co jest.
Wiec drogi Andrzeju :) gdzie jest napisane cokolwiek o szybkim zakładaniu firmy?
O jakichkolwiek innych ułatwieniach?

anjas - Wto 23 Paź, 2007

Maćku, jak się sprężysz to firmę zakładasz w 2 dni. Po co więc bić tu pianę?
Moim zdaniem są zdecydowanie ważniejsze sprawy niż przyspieszenie tego procesu np. do jednego dnia.

Choćby uproszczenie podatków, które teraz są zmorą i zniechęcają duże grono osób do prowadzenia swoich działalności.

M - Wto 23 Paź, 2007

anjas napisał/a:
Maćku, jak się sprężysz to firmę zakładasz w 2 dni. Po co więc bić tu pianę?
Moim zdaniem są zdecydowanie ważniejsze sprawy niż przyspieszenie tego procesu np. do jednego dnia.

Choćby uproszczenie podatków, które teraz są zmorą i zniechęcają duże grono osób do prowadzenia swoich działalności.

Zgoda, zgoda.
Czyli argumenty Tuska ze w tej kwesti jest zle byly tez biciem piany. OK :)
Oczywiscie ze sa wazniejsze sprawy, aczkolwiek czytajac program wyborczy PO nadal utwierdzam sie ze jest mało konkretny i ogolnikowy. Nic mi nie mowi po prostu.
Cos napisali o podatkach rzeczywiscie ale czy to Ci wystarcza?
Z drugiej strony OK, przynajmniej jak nic sie nie zmieni to nie bedzie ze to bylo w programie - bo przeciez mozna to roznie interpretować.
Kto z was jeszcze czytal ten program i komu sie podoba?

anjas - Wto 23 Paź, 2007

eM napisał/a:
Czyli argumenty Tuska ze w tej kwesti jest zle byly tez biciem piany. OK :)

moim zdaniem tak, bo z zakładaniem firmy (działalności gosp.) nie ma tragedii. Oczywiście lepiej byłoby załatwić wszystko w jednym okienku, ale jak się nie ma co się lubi...

Anonymous - Wto 23 Paź, 2007

powiem tak, dla mnie w tej chwili nie ma opcji politycznej, Pis sie nie popisal ale tez nie popsul za duzo i nic nie zrobil tez dla ludzi poza powiedzmy "odsunieciem od koryta" kilku czy nastu powiazan biznesowo politycznych ktore w polsce sa dosyc silne,
jest teraz PO , trzymam Pana Tuska za slowo i chce miec Irlandie czy Anglie w Polsce,
czekam,

zobaczymy co zdziala PO , miejmy nadzieje ze "nie zaprzepaszcza tej szansy" i Polacy beda mogli zyc godnie w POLSCE!
tyle ze Tusk zapomnial o tym ze w Anglii czy Irlandii nie bylo komunizmu przez 50lat i oba kraje mimo ze mialy po zakonczeniu wojny pomoc z usa (Plan Marschala) i nie byly tak zniszczone ,,,i mimo to tez mialy kryzysy ekonomiczne, to ze teraz sa na takim poziomie gospodarczym, pracowaly ciezko na to przez ponad 60lat wiec mam pytanie jak Pan Tusk chce tego dokonac w ciagu kilku lat?
magiczna rozdzczka czy pompka Pana Kleksa?

pozdr

mikson napisał/a:
tyle ze Tusk zapomnial o tym ze w Anglii czy Irlandii nie bylo komunizmu przez 50lat
racja. Masz racje miksonie, zapomnial bo jeszcze na debacie o tym wlasnie mowil, ale na pewno juz zapomnial! Na pewno... 4dni i zapomnial! pizda jeden!

takze mikson, troche obok jedziesz, przyjacielu...

a do Macka - stary - wszystko zalezy od ciebie. Nie rozumiem i twoich pogladow ale szanuje ciebie i dla tego nie wdaje sie w lapanie za slowka i nie bede teraz pisal odpowiedzi (nie mowiac ze nie jestem adwokatem jeszcze-nawet-nie-skazanej-PO, tylko normalnym czlowiekiem i nic nie musze).
Ale... To od ciebie zalezy co chcesz widziec i co myslec. Masz juz z gory zalozone co bedziesz widzial w przyszlosci to jestem pewien ze to zobaczysz. Co zobacza inni to jest inna kwestia ale ciesze sie w tych wyborach w ogole duzo ludzi zdecydowalo sie podzielic sie z innymi tym co widza.
Dotyczczasowy premier jest najlepszym ale dosc ekstremalnym przykladem czlowieka ktory zyje w swoim swiecie i na sprawy patrzy w swoj sposob. A ze czarne jest biale i czasami zeby tylko odwrocic kota ogonem zupelnie obniza poziom to widza (i niestety sie smieja) wszyscy w europie - lacznie z Polakami bo przeciez w azji nie jestesmy (!)

Jak przychodzil pis, nie bylem negatywnie nastawiony, pomyslalem ze moze skoro ludzie chcieli az tak drastycznej odmiany to moze sie ona przyda i cos dobrego z tego wyniknie. I nie bylo to to o czym myslalem (bo sorry ale trzeba bylo napisac na billboardzie ze poklocimy sie z kazdym, albo glosujac na mnie glosujesz i na leppera i giertycha), ale nic nie dzieje sie bez przyczyny i dla mnie juz cos dobrego wyszlo z ich rzadow - wlasnie te wybory. podoba mi sie nasza postawa - w sensie Polakow.

kondzio :564: za tecze ze usmiechem probujesz dotrzec do Macka nie agresywnie i jak widac udaje Ci sie to!

eMaciek - bedzie dobrze dzieciak :564: pojdziemy jeszcze na parade :D gejowych miniakow :D