Anonymous - Śro 20 Lut, 2008 Loko, hahahahha to ze Subaru teraz zrobiło to ,,COŚ,, to od razu jest super hatchem, moze i jest podobne ale do typowego hatchbacka to mu daleko.
Loko napisał/a:
Tylko ze s3 jest tylko hatchem, HOT to ono nie jest, jest jak średnio podgrzane kluski z mięsem.
to pojechałeś teraz ,jesli np według wielu saxo czy 106 jest hothatchem a najmocniejsze w swojej klasie S3 nim nie jest to chyba czas zacząc brac jakieś mocne leki Loko - Śro 20 Lut, 2008 No prosze Cie subaru jest teraz takim samym hatchem jak i s3, golf r32 albo i bmw 130
Dla każdego co innego dla Ciebie wyznacznikiem jest maks moc to ok s3 jest najlepszym hothatchem, a dla innych kluczowym kryterium jest fun z jazdy, handling i takie tam dla innych nie istotne
Dla mnie s3 oczywiście należy do grona hothatchy, ale jest tam odgranym kluskiem tak jak mówiłem Dla Ciebie jest najlepszym hatchem też super, nie wtracam sie kazdy może myślec jak chce
Polecam znajdź sobie w necie filmik w którym Clarkson, Richard Burns i jakiś jeszcze jednen kierownik wybierają best handling car i zobacz które miejsce zajeła 106 pośród konkurencji typu ferrari, bmw m3, i cala paleta ekstra samochodów, wtedy zobaczysz, że z tym przykładem troche nie trafiłeś Anonymous - Śro 20 Lut, 2008 Loko, heheh znam ten filmik , ale ile lat temu to było ,to obejrzyj sobie filmik jak Tim Schrick ogarnia S3 to nie bedziesz miał wątpliwosci o co mi chodzi. Osobiscie bym nie kupił S3, wolałbym R32Loko - Śro 20 Lut, 2008 No to zarzuć jakaś line, bo jak na razie nie moge sobie wyobrazić jak można konkretnie i z dużą dozą przyjemności polecieć podsterownym autem z nie w pełni odłączalnym esp ,
ale zawsze jestem otwarty i moze po obejrzeniu filmiku się przekonam choć troche do s3 Anonymous - Śro 20 Lut, 2008 Loko, http://www.youtube.com/watch?v=YtlkNeazzvw tu masz R32 vs S3 warto sie otwierac na nowe rzeczy !!GOKART - Śro 20 Lut, 2008 obejżałem ten filmik i jakoś nie rzucił mnie na glebe. Zaczyna się pięknym ujęciem długiej prostej... a potem sobie latają po łukach na pasie o szerokości autostrady i słychać iiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiii
Miedzy słowem najszybszy a najlepszy jest subtelna różnica... Do najlepszych im brakuje. Z tych dwóch jakbym miał wybierać to oczywiscie tylko S3. Nie to że nie lubię dużych silników (ach ten dzwiek R32) ale nie w samochodach w których stanowią one 70 % masy całkowitej pojazdu Marek23 - Czw 21 Lut, 2008
BARANMC napisał/a:
z takimi typowymi streetcarami
STI i EVO to streecary? Hihi, widzę, że się "znasz"
BARANMC napisał/a:
owszem to już extraklasa ale to wciąż hothatche, skoro Mk5 GTI jest to czemu R32 ma nim nie być?
Bo widzisz, tak naprawdę hothatch to lekkie auto we właściwym kształcie z napędem fwd. Jeśli S3 czy R32 to hothatch to nowe STI też nim jest. I niszczy te 2 fury na suchym, co dopiero na śliskim. I wyobraź sobie, że można całkowicie wyłączyć esp
To jest zawsze tak samo. Komuś się wydaje, że się interesuje sportową jazdą samochodem i myśli, że ręczny to najlepszy sposób na slajdy. Mam cos dla Ciebie:
STI i EVO to streecary? Hihi, widzę, że się "znasz"
podobnie słyszałem o tobie
Marek23 napisał/a:
Bo widzisz, tak naprawdę hothatch to lekkie auto we właściwym kształcie z napędem fwd.
moze dla ciebie tak , ja mam inne zdanie ,czasy sie zmieniaja .Mnie wystarczy to ze takie S3 objedzie reszte tych twoich lekkich hatchbackow czy to na torze ,1/4 czy wycieczkach na grzyby do lasustrick - Czw 21 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
- a teraz zobacz co zwyky amator wyprawia z Evo 9...widzisz tą nadsterowność rzy wyjściach? A teraz przypomnij sobie jak Twoje 4 wd hoty ryją przodem
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=1
To jest tor w tychach?Marek23 - Czw 21 Lut, 2008
Cytat:
To jest tor w tychach?
Tak, 4Turbo to organizowało...
BARANMC napisał/a:
moze dla ciebie tak , ja mam inne zdanie ,czasy sie zmieniaja .Mnie wystarczy to ze takie S3 objedzie reszte tych twoich lekkich hatchbackow czy to na torze ,1/4 czy wycieczkach na grzyby do lasu
Eh, dobra, zamknijmy ten temat... Na nastepny track day osobiście Cię zapraszam, weź vr6 albo nawet pożycz r32 lub s3 i zobaczymy jak to wygląda czasowo CHRZANEK - Czw 21 Lut, 2008 Kurde lubie czytać takie tematy.
Dla mnie kazdy z Was ma troche racji.
Ale jednego nie zniese
Jeżeli gadamy o hatchach to już nie wplatajmy w to EVO (Marek wiem że kochasz ten wóz).
Audi S3 jest hatchem - nie ma co do tego watpliwości.
Ma też napęd 4x4 (haldex ale to jednak nie FWD) i moim zdaniem stwierdzenie że hothatch MUSI być FWD jest z dupy.
Owszem jak robili golfa I, to na 120KM to stykao, ale nie teraz kiedy "Hatche" zbliżaja się do 250KM.
Spytajcie Rastę czego mu najbardziej brakuje w 280 konnym Focusie??
Odpowie Wam że 4x4 - i tyle.
Masa jest ważna - zgoda, ale powyżej pewnej mocy niestety trzeba zrobić ukon w stronę trakcji.
Audi S3 BYŁO kiedyś najmocniejszym seryjnym hatchbackiem, ale niestety Subaru zgotowalo psikusa i zrobilo Impre bez kufra, a żeby bylo śmieszniej mitsu zaraz zrobi to samo z Lanckiem (bez obaw sedan zostanie też), i niestety nie bedzie tlumaczenia.
Seryjne Audi dostanie w dupsko zarówno na prostej , jak i na zakrętach.
Niestety Audi czy VW R32 moga teraz walczyć o DRUGIE miejsce
Nie podoba mi sie nowa Impreza STI ale jest najszybszym seryjnym hatchem na rynku i tyle.
Szczerze mówiac wydaje mi się że gdyby nie haldex to audiole i VW objechaly by jeszcze: Focus ST, Mazda MPS, Megi Sport...
Ciesze się że moglem wyrazić swoją opinię w tym jakże ciekawym temacie )k-mart - Czw 21 Lut, 2008 Beznadziejny temat.....
widze ze dla WIEKSZOSCI liczy sie tylko saxo, clio lub evo jak wzor samochodu, bo na torze jakim jest lbn lub w lesie miedzy kretowiskami naklepia s3 czy s4 czy m5 czy m3.
Fajne pojecie o samochodach...gratuluje.Marek23 - Czw 21 Lut, 2008
CHRZANEK napisał/a:
moim zdaniem stwierdzenie że hothatch MUSI być FWD jest z dupy.
A według mnie taka zawsze była idea hothatcha. Po prostu iracjonalnie szybka wersja małego auta dla szarej masy. A, że każdy księgowy Ci powie, że fwd jest najtańsze w produkcji to hothatche od zawsze były fwd. Mała seria 5tki, 205tki i Mazdy to tylko wyjątki.
CHRZANEK napisał/a:
Jeżeli gadamy o hatchach to już nie wplatajmy w to EVO (Marek wiem że kochasz ten wóz).
Audi S3 jest hatchem - nie ma co do tego watpliwości.
Ale dlaczego nie? Największy rywal Evo jest teraz hothatchem, tak? Evo i STI można porównywac, ta sama klasa, STI i S3 też(wiadomo hothatche), ale EVO i S3 nie wolno...
Całe te nieporozumienie wynika z tego, że S3 to naciągany hothath...tak samo jak golf R32. Określenie hothatch nie odnosi sie tylko i wyłącznie do kształtu samochodu, bo zaraz powiemy, że Dodge Caliber SRT4 też pasuje na nasze forum.
Kupy się to panowie nie trzyma...
PS. K-mart, źle to odbierasz... S4 to dupowóz, m3 to torowa maszyna(zajebista), a m5 to juz sam nie wiem Poszło o S3, która nigdy nie skręcała,a teraz ze swoim set upem konkuruje z STI i EVO.Anonymous - Czw 21 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
Całe te nieporozumienie wynika z tego, że S3 to naciągany hothath...tak samo jak golf R32.
wiekszych bzdur to dawno nie czytałem, stary wymysliłeś sobie jakąs dziwną definicje hothatcha i teraz nie dopuszczasz do siebie innej mysli czyli np Mk5 GTI jest hothatchem a mocniejsze R32 już nie, bo co ma 4x4 .Dla mnie bez sensem jest to całe porownanie S3 z EVO czy STI , jeszcze poprzednia wersja była normalna a teraz zrobili pseudo hatcha i wielka zamieszanie. To jak 911 GT3 szpetnie przerobią to też bedzie hatchbackiem.!!Anonymous - Czw 21 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
bo zaraz powiemy, że Dodge Caliber SRT4 też pasuje na nasze forum.
Kupy się to panowie nie trzyma...
taka sama sytuacja jest z STI ,nigdy nie było hatchbackiem a teraz przez jakies chore loty Japoncow upodobniło sie do niego, co moim zdaniem nie czyni go typowych hatchbackiem