saxorulez - Sob 12 Kwi, 2008 Clio Toxica też jest OBDI M - Sob 12 Kwi, 2008 Czy ktos ma / moglby zrobic liste obd1 francuskich? Guys?M - Sob 12 Kwi, 2008
saxorulez napisał/a:
Cytat:
Dostalem program zgrany z Marka ECU, jak sie domyslam jest to zwykla kosc eprom.
Program juz roztrzaskałem ładnie, jeszcze musze podłubać w szczegółach.
Wieć chłopaki od francuskich obd1 zgłaszać się
brawo!!!
na maila posłałem Ci schematy wszystkich silników Saxo.. pewnie Ci się przyda
Czekam na efekty pracy u Marka.. myślę że można tam dłubnąć bo jak projektowali te silniki to ECU nie były jeszcze tak wyżyłowane tak bardzo moim zdaniem
Dziękuje Łukasz. Jeszcze duzo pracy przedemną u Marka.
Program jest read-only dla ECU wiec nie ma bata nic nie podłubać.
Jako ciekawostkę dodam tez ze te wszystkie auta moge juz stroic jak hondowe - realtime, notebook na jajkach i lecimy. Zadnej zabawy w nagrywanie programow, wysylanie map do osob trzecich.saxorulez - Sob 12 Kwi, 2008 Citroen:
Saxo VTS/VTR do 2000 roku - 1.6 16v i 1.6 8v
To samo tyczy się 106
206 S16 do 2000 roku 2.0 16V (barto ma takie)
306 podejrzewam że do 2000 roku tak samo były OBDI - ogólnie tak jak w Hondzie to i w koncernie PSA rok 2000 był przełomem i zaczęli ładować po dwie sondy lambdasaxorulez - Sob 12 Kwi, 2008
eM napisał/a:
Jako ciekawostkę dodam tez ze te wszystkie auta moge juz stroic jak hondowe - realtime
Mówisz o OBDI?M - Sob 12 Kwi, 2008 Tak obd1.strick - Sob 12 Kwi, 2008
saxorulez napisał/a:
Mówisz o OBDI?
A ja myslałem ze o OBI ONE KENOBI k-mart - Sob 12 Kwi, 2008
Cytat:
Czy ktos ma / moglby zrobic liste obd1 francuskich? Guys?
Dobry pomysl. I ogolnie gdzie szukac schematow tak jak zrobil to saxomistrz?
Lukasz, jak to sie nazywa po francusku?Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 To powinno pomoc
Kurde eM a juz liczylem ze sie dogadamy co do strojenia M - Nie 13 Kwi, 2008 Dobra tabela, bardzo sie przyda.
CO do strojenia mozemy sie dogadac ale to za chwile.dzik - Nie 13 Kwi, 2008
saxorulez napisał/a:
Clio Toxica też jest OBDI
Jestes pewien?
OBDII bylo juz we wczesniejszych smietnikach jak 8v
eM dogryz sie do zrzutu z mojego ecu to Cie ucaluje
Nie za duze fale sa na tym wykresie Marka?M - Nie 13 Kwi, 2008 Moze i za duze ale sa cztery mapy paliwa, nie wiem ktora z nich wykorzystuje akurat ecu podczas pracy - sprawdzi sie.
Z drugiej jednak strony wykres afr do Marka jest rownie pochlastany co i ta mapa.
Dziku moze jeszcze wieczorkiem podzialam i z twoją mapą. Przeslij mi ja po raz czwarty na pgmfi.pl prosze (mam na innym kompie ją).
Pozdr.Vlodarsky - Pon 14 Kwi, 2008 eM kość jest taka sama jaką masz Hondzie BaRtO_206GT - Pon 14 Kwi, 2008
saxorulez napisał/a:
206 S16 do 2000 roku 2.0 16V (barto ma takie)
dzieki ziom ze o mnie myslisz, ale czy ja przypadkiem nie mam OBDII?M - Pon 14 Kwi, 2008 Jakbys mial Barto obd1 to bysmy mogli ostro powalczyc od zaraz.