Michał - Wto 22 Kwi, 2008 troche dziwna gadka.
Marku, jedziłeś civem typowo przygotowanym do rajdów. Dlatego tez nie mozesz mówic o wszystkich hondach.
Marku, a jedziłeś 6gen vti ? ( taka jak ma kolega OLO ) jesli tak to powiedz, co lepiej skręcało. Seryjne clio czy civic ?Anonymous - Wto 22 Kwi, 2008
TMs napisał/a:
Ale seryjny type-r nie jedzie... lekko modnięty jest o wiele szybszy(hondata, dolot i wydech robi z tego auta inny samochód).
No bez przesady z tym nie jedzie. "Zupełnie inny"...
Różnica mocy i momentu z poprawionym dolotem i wydechem waha się w granicach kilku procent,
z Hondatą 10%.
K-mart: CTR rocznik 01 do 03 miał cięższe seryjne koło zamachowe,
wyczuwalnie wolniej wchodził na na obroty.Anonymous - Wto 22 Kwi, 2008 Marek: ten właściciel to hardkorowiec.
Żeby na codzień jeździć taką wydmuszką to normalnym być nie można
Ale gratuluję przejrzenia na oczy
Dodam, że nie słyszałem o awarii tak podkręconego K20A N/A
(a z kompresorem czy turbo i owszem)
Chociaż kręcenie aż do 9500 to tak bardziej na pokaz, na pewno mu moc spada przed 9000.M - Wto 22 Kwi, 2008
Michał napisał/a:
troche dziwna gadka.
Marku, jedziłeś civem typowo przygotowanym do rajdów. Dlatego tez nie mozesz mówic o wszystkich hondach.
Marku, a jedziłeś 6gen vti ? ( taka jak ma kolega OLO ) jesli tak to powiedz, co lepiej skręcało. Seryjne clio czy civic ?
Michał a jeździłeś melexem? a seryjną hulajnogą?
Nie moglem sie powstrzymać.Marek23 - Wto 22 Kwi, 2008
k-mart napisał/a:
daruje sobie, wiecej nie bede sie czepial bo nikt nic nie rozumie.
Wszystko ok, jale jak napisales,ze Leon lepiej skreca to umarlem. Jezdzilem Ctrem Lennego, jezdizlem Leonami Turbo, zeby nie bylo...
Michał napisał/a:
Ctrem Lennego i ciezko mi powedizec, co lepiej skreca...moje clio czy civ, bardzo porownywalnie. Clio mniejsze tym nadrabia?traci w zaleznosci od specyfiki kretego.
mAbZ napisał/a:
Chociaż kręcenie aż do 9500 to tak bardziej na pokaz, na pewno mu moc spada przed 9000.
Nie wiem, moze spada, ale przy ponad 270 kucach wierze, ze moze jednak nie. Poza tym krecac wyzej wpadal w lepsze obroty na nastepnym biegu...
mAbZ napisał/a:
Ale gatuluję przejrzenia na oczy
Ja wcale nie przejrzalem. Nigdy nic nie mialem do Hondy. I francuzy i japonce zajebiscie jezdza, kazdy ma inna charakterystyke. Nie mozna jednak napisac, ze Honda nie skreca, tak jak nie mozna stwierdzic, ze clio nie jedzie. Oba stwierdzenia sa godne laika, ktory ani jednym ani drugim nie jezdzil. Mam clio, jest super, jak zloze to moze naklepie na kretym Macka w jego 250 konnej Hondzie, moze nie. Zobaczymy...
Tak czy owak ten podzial francuzy vs japonce jest glupi. Radze najpierw sie przejechac, a potem glosic fanaberie.Anonymous - Wto 22 Kwi, 2008 Znam tą honde.Koleś coś ściemnia ,że jeździ tym na codzień,bo widzę ją prawie codziennie, jak stoi na parkingu przed blokiem na Gawronów w Kato. Stoi to jest dla niej najlepsze określenie,bo ona " zawsze " tam stoi .k-mart - Wto 22 Kwi, 2008 czemu dostaje powiadomienia mailem jak ktos cos napisze w tym temacie??
Fajnie ze moje zdanie na temat hond jest tak cenione. Marek23 - Wto 22 Kwi, 2008
k-mart napisał/a:
Fajnie ze moje zdanie na temat hond jest tak cenione.
A jezdziles jakas sportowa Honda, moze byc nawet na pasazerce?k-mart - Wto 22 Kwi, 2008 type r'em jezdzilem na prawym (nie z lennym).
pewnie tez innymi, ale juz nie pamietam.Marek23 - Wto 22 Kwi, 2008 I nie skreca?. Ja Lennego w Lbn zrobilem dwa kolka, po tym jak caly dzien jezdzilem clio. Sorry,ale byl to bardzo miarodajny test, szczegolnie, ze tor ten nie jest pod takiego civa, a jednak bardzo sobie radzil. Na prawym jechalem w Integrze Type R z mega slabym driverem, ale widac bylo, ze auto skrfeca i przyspiesza pieknie.
Wiec juz skonczmy z tym haslem, ze Honda nie skreca, bo to sie robi przykre.k-mart - Śro 23 Kwi, 2008
Marek23 napisał/a:
ze tor ten nie jest pod takiego civa
Zgadza sie. Mysle ze na innym torze cif by rzadzil. (sorry, ale musialem to napisac).
Ogolnie staralem sie trzymac wzoru "honda nie skreca", ale jakos juz nikomu oprocz mnie nie chce sie tego pisac
Ale:
jako ze rajdy interesuja mnie bardziej od wyscigow i street'u, tym mniej interesuje mnie honda ktora jest raczej zadko spotykanym fwd w tej dziedzinie.
Dla pocieszenia:
w GT5 niszcze nsx'em type r kazde evo oraz sti:Dk-mart - Śro 23 Kwi, 2008 Z drugiej strony wlasnie teraz pomyslalem: czemu mial bym nagle zmienic zdanie?
Hondy nie skrecaja i tyle.
amenM - Śro 23 Kwi, 2008 pudzianie pier.dolisz strick - Śro 23 Kwi, 2008
eM napisał/a:
pudzianie pier.dolisz
A widzisz aby dupa ruszał? k-mart - Śro 23 Kwi, 2008 przeciez nie moge nagle zmienic zdania, bo stal bym sie "niewiarygodny".