a o co w nim chodzi ? są triki ? jak na rolkach ?? bo ścigać to się nie ścigają...
no wbrew pozorom to się ścigają
nie jestem znawca tego tematu, ale co nieco się dowiedziałem
zawodnicy "ścigają się" w parach i generalnie to polega na:
-jeździe poślizgiem na wyznaczonym odcinku toru, jazda na wprost jest błędem
-zawodnik poprzedzający stara się jechać jak najefektowniejszymi slajdami,a równocześnie próbuje uciec goniącemu
-zawodnik goniący stara się utrzymać tuz za, a najlepiej "naciskać" poprzedzającego i prowokować go do zrobienia jakiegoś błędu
-wyjechanie jednym kołem poza tor jest błędem, dwoma kończy przejazd (TDC-bo w EDC jest inaczej)
-są 2 przejazdy, każdy z zawodników jedzie raz jako uciekający, raz jako goniący
-sędziowie maja pule 10pkt do rozdysponowania miedzy zawodników- im lepiej, tym więcej pkt, remis-po 5 pkt, ktoś wypadnie z toru lub wyspinuje-0pkt, przeciwnik 10pkt
tyle z podstaw, jeśli się pomyliłem-poprawić M - Pon 06 Paź, 2008
Michał napisał/a:
a mnie to grzeje na maxa
nei są to idiotyczne wyscigi na wprost.
Jest i tor i zajebiste umiejętności kierowców. Do teog mega widowiskowe.
macku , wydaje mi się ze troche cie ponosi ostatnio ...
to wydaje Ci sie, napisalem to totalnie bez emocji,
dla mnei to co napisalem to... prawda.CHRZANEK - Pon 06 Paź, 2008 Z driftingiem jest tak jak ze wszystkim
Jedni to lubią inni nie
Przekonywanie się kto ma racje do niczego nie prowadzi - no może poza ożywioną dyskusją na ten temat
Niemy napisał/a:
zawodnicy "ścigają się" w parach i generalnie to polega na:
Niemy wszystko prawda
Dodam że to dotyczy TOP 16 bo kwalfikacje to pojedyńcze przejazdy gdzie oceniane są:
-Prędkość (im wieksza tym lepiej)
-Tor jazdy (są takie pachołki przy których należy możliwie jak najbliżej przejechać)
-Kąt wychylenia (im bardzie bokowcem tym lepiej)
I wartość dodana
-Impact (czyli jak ludzi klapią brawo i krzyczą i leci meksykańska fala to zajebiście)Michał - Wto 07 Paź, 2008
eM napisał/a:
Michał napisał/a:
a mnie to grzeje na maxa
nei są to idiotyczne wyscigi na wprost.
Jest i tor i zajebiste umiejętności kierowców. Do teog mega widowiskowe.
macku , wydaje mi się ze troche cie ponosi ostatnio ...
to wydaje Ci sie, napisalem to totalnie bez emocji,
dla mnei to co napisalem to... prawda.
w takim razie mógłbyś rozwinąć swoją myśl ??
bo ja tutaj nie widze zabardzo co ma jazda bokiem do rżnięcia laski ... bądź facia ( mi )M - Wto 07 Paź, 2008 użyj terminu "analogia"mi - Śro 08 Paź, 2008