bardzo zblizona...M - Pon 15 Wrz, 2008 ale Foki to chyba szkoda? Przeciez ze zdjec widac ze to gabinet.
Marcyl - pimp juz zalozony?MoRToN - Pon 15 Wrz, 2008 Fajne auto, gratz.Gaydek - Pon 15 Wrz, 2008 Czekam na Pimpa i jakąś porządną sesję. Podoba mi się to auto .rasta - Pon 15 Wrz, 2008
Marcel 08 napisał/a:
Rudello napisał/a:
a zawsze jest ta sama konfiguracja?
bardzo zblizona...
ST 170 to ST 170, bardzo rzadki samochód, dlatego powinno się w nim zachować orginalność. Doklejanie spojlerów, zmienianie felg jest notyla noga !
Oczywiście ostatnio jest tego cotraz więcej, bo jednak samochód się starzeje i mozna taniej ściągnać ze Szwajcari lub Francji.
Pozwolę sobie wypisać róźnice w stosunku do seryjnej Foki (takiej jak moja )
- zmodyfikowany silnik 2.0. Dodano zmiennej długości kolektor dolotowy, zmienne fazy rozrządu, mocniejsze zawory w głowicy itd. itp. Co dało wzrost mocy z 130 do 170 koni i 200 Nm. Silnik kręci się do 7300 obr. Moc rośnie do samej odcinki.
- 6 biegowa skrzynia Getrag (ciekawostka, Focus RS ma 5 biegową MTX75 taką samą jak zwykła 2.0)
- kolektor wydechowy zaprojektowany przez Cosworth
- 2,5 cala układ wydechowy
- inne wnętrze, ale zawsze min. pułskóra w opcji Recaro (takie samo jak np. Audi RS4)
- wskaźniki indiglo + ciśnienie i temp. oleju
- lekko zmodyfikowane wachacze w tylnim zawieszeniu (ciekoawostka, jest wersja kombi, w serii ma z tyłu samopoziomujce się amortyzatory)
- heble 300 mm przód, 280 mm tył
- seryjnie posadzony na glebie, dość sztywne zawieszenie
- seryjnie 17" felgi szprychowe, bardzo mocen, nie do zajebania
- przednie refrektory z ciemnym środkiem, ew. xenon
- soczewkowe halogeny hell w przednim zderzakuVlodarsky - Pon 15 Wrz, 2008 dodaj rasta jeszcze, że jedzie równo z o 10 lat starszym peugeotem w cabrio które ma 152KM i prawie 1300kg wagi.
Wg mnie to żaden przecinak, ale wygląda bardzo ładnie. Marcel wybrałeś sobie odpowiedni dupowóz i tego się trzymaj później można zrobić klasę dodatkową na LBn będziesz z Kondziem i Pcsem konkurował (no i ze mną oczywiście)ps - Pon 15 Wrz, 2008
rasta napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
Rudello napisał/a:
a zawsze jest ta sama konfiguracja?
bardzo zblizona...
ST 170 to ST 170, bardzo rzadki samochód, dlatego powinno się w nim zachować orginalność. Doklejanie spojlerów, zmienianie felg jest notyla noga !
hehe...
ja o dupie ty o zupierasta - Pon 15 Wrz, 2008
Vlodarsky napisał/a:
dodaj rasta jeszcze, że jedzie równo z o 10 lat starszym peugeotem w cabrio które ma 152KM i prawie 1300kg wagi.
Słow przecinak nie użyłem.
Dodam jesze od siebie to, że wystarczy w zwykłej 2.0 zapodać ostrzejsze właki + kolektor wydechowy od Focusa ST + zakręcić kułkami i robimy ST na prostej.
Problemem w ST 170 jest skrzynia, która do mocy jaka posiada jest za długa, przykładowo na 2 biegu zakrcimy do >100 km/h
ps napisał/a:
ja o dupie ty o zupie
ale z kliuseczkami, bardzo dobra - polecam PiTT - Pon 15 Wrz, 2008 wg. mnie bardzo dobry wybór bo przecież mówiłeś ostatnio jak jechaliśmy, że chciałbyś "normalne" auto
ST jest więcej niż normalne - aha i pewnie z dalszą odsprzedażą też nie będziesz miał problemów
mi się podoba - gratulujeAnonymous - Pon 15 Wrz, 2008 kiedys dawno temu chcialem takiego miec. wyglada spoko, jak kazde st w tamtej budzie raczej subtelnie. za to taki grafit... piekny. dobry dupowozik.
rasta ty znowu ze spojlerami CHRZANEK - Pon 15 Wrz, 2008
rasta napisał/a:
ale z kliuseczkami
Rasta czy ty pochodzisz z "kresów" ?? ?? ??Rudello - Pon 15 Wrz, 2008
rasta napisał/a:
Doklejanie spojlerów, zmienianie felg jest notyla noga !
hehe gdzie spoilery a felgi!!! no proszę ja ciebie! tu nikt spoilerów nie zakłada i nie bedzie zakładać (mam nadzieje)
Milo ze wypisałeś czym to auto się wyróżnia - ma pare fajny rarytasików.