To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Supersprint czy Peugeot Sport?

GeKo - Sob 04 Lip, 2009

jarek-malopolsk, Kiedyś za jeden końcowy plus kat brał 1500. Poczytaj temat o wydechu do Clio tam jest sporo na temat jego cen. Jakbyś miał zamówienia na 3 miechy do przodu to tez byś walił ceny z kosmosu.
jarek-malopolska - Sob 04 Lip, 2009

no z tym czasem oczekiwania to jest to jakieś wytłumaczenie, natomiast rozumiem, że nie ma żadnej alternatywy, tzn nabycia gdzie indziej tłumików przelotowych oprócz MG..?? Chyba, że takowa alternatywa nie jest rozpowszechniona dlatego MG oferuje je w takich cenach.. Dlatego tu postulat, jeśli ktoś zna takową alternatywe (gdzie nabyć przeloty) oprócz MG to zachęcam do podzielenia się informacja ^_^
GeKo - Sob 04 Lip, 2009

El-tec pod Warszawą, kolega Wasqi w Łodzi też robi wydechy.
106 - Sob 04 Lip, 2009

jarek jak dalej tak szybko sie bedziesz decydowal to cena jeszcze wzrosnie ;P

heheh no własnie domyślam się że tak będzie, nie no najprawdopodobniej kupię same tłumiki i bede to robił u siebie, tylko poczekam aż szefo wroci z wakacji i poda mi faktyczną cenę za nie, bo ja nadal żyję w głębokim przekonaniu ze 1300zl to pomyłka, a może ktoś z was sie orientuje, czy tam jest jeden rodzaj tłumika czy są różne rodzaje, np. inny do benzyny a inny do TDI, różnice z uwagi na średnicę wydechu...?? bo jeśli są różne to żebym wiedział o jake pytac... :)
106 - Sob 04 Lip, 2009

ze wzgledu na rozmiary to sa rozne... dluzsze, ktorsze, o mniejszej lub wiekszej
srednicy i na wieksze lub ciensze rury... pol sciany jest zawalonej roznymi nowymi
tlumikami... czym roznia sie "wewnetrznie" tego nie wiem...

martin.h - Sob 04 Lip, 2009

jarek-malopolsk, Michał powinien być za 2 tygodnie. Co do cen to nie wiem bo nie pytałem, ale bardzo możliwe, że tyle kosztuje. Terminy mają obecnie na wrzesień, funt poszedł do góry, euro też więc interes się kręci. W MG płacisz za jakość, na pewno będziesz zadowolony. Ja też myślałem nad MG, gdyby Michał nie był na urlopie to może dałoby coś zrobić na szybko, ale jak usłyszałem cenę Supersprinta to powiedziałem pas.
A nie chciałbyś Supersprinta do Saxo? Na dwóch tłumikach wychodzi jakieś 1200-1300 netto w detalu.

hmm...no jeśli tak maja wyglądać ceny to nie wiem czy się nie zdecyduję na coś dedykowanego...natomiast właśnie przed chwilą dostałem od kolegi to: http://allegro.pl/item678..._rm_motors.html - jak za przelot z nierdzewki to cena jest.... :rotfl: koszt końcowego przelotu to jakieś 170zł !!! no i pierwsza osoba już jest zadowolona, była możliwość porównania bo mieliśmy w garażu przeloty z MG jeszcze nie założone i ciężko było odszukać jakieś różnice pomiedzy nimi... dlatego chyba się skłonie ku nim... :> ??
martin.h - Nie 05 Lip, 2009

Jak widać głosy w ankiecie rozłożyły się równo 50/50. Dlatego ostateczny głos należy do mnie, wybieram Supersprinta, głównie za cenę (900 zł), ale i za dźwięk, dużo osób w UK uważa, że lepszy niż w PugSporcie. PugSport jest fajny, ale kurs funta plus wysyłka tego do PL przeraża mnie i jest obecnie poza moim zasięgiem (wątpię by Łukasz załatwił to za mniej niż 300 funtów z wysyłką choć odpowiedzi od niego jeszcze nie otrzymałem). Scorpion przeważa jeszcze nad Supersprintem w kategorii głośności, z Supersprintem jest zdecydowanie głośniej, aczkolwiek podobno w limicie. Jak dostanę wydech to będę mógł napisać zdecydowanie więcej, ale to za jakieś 3-4 tygodnie.
martin.h - Pon 06 Lip, 2009

No i c.h.u.j. Wszystko się zesrało. Supersprint mimo informacji, że tłumik końcowy jest na magazynie nie ma go już w ofercie. A reszta tłumików z ich oferty mnie nie interesuje. Tak więc ponownie wraca temat PugSporta.
106 - Pon 06 Lip, 2009

cos ta cena byla zbyt piekna :/ szkoda...
Koto - Pon 06 Lip, 2009

U siebie mialem patent o ktorym Chrzanek juz kiedys wspominal: rura i kat na koncu. Bylo glosno ale dzwiek piekny, no i cena 100zl za calosc :rotfl:
Jak ma sie to rozwiazanie do mocy to nie wiem ale wyciagniete z rajdowej 106 wiec chyba jakis sens tego byl.

CHRZANEK - Pon 06 Lip, 2009

Koto napisał/a:
Jak ma sie to rozwiazanie do mocy to nie wiem

Może nie pomaga ale z pewnością nie szkodzi.
(u mnie dolot Raceland + właśnie taki wydech dał up + 11KM)
Dziękuje za uwagę.

martin.h - Pon 06 Lip, 2009

Chrzanek Ty nie miałeś żadnego tłumika, tylko kat. na końcu?
A nie macie z Mick'iem może jakiś wydechów do 106'tki? Interesuje mnie Rallye style i czysty Performance :D

CHRZANEK - Pon 06 Lip, 2009

Sory - pomyliłem sie ja na końcu miałem seryjną puchę.

Jak chcesz to mam seryjny wydech środkowy - oryginalny - dam Ci go za 4pak piwa w zielonej butelce.
Musze z nim zrobić wyjazd bo mnie w pracy ścigają...