Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - co powiecie na twmat zakupu 206 RC?
Marek23 - Pią 28 Lis, 2008 Tak jak Chrzanek mówi... Pucharowymi 206 jeździli geniusze typu Kajto czy Pelikan...
W Clio Sport sami średniacy, a często wręcz beztalencia. Co do 206 RC to jakiś wyników nie robiło, choć tu znów kierowcy byli raczej średni. A ogólnie to i tak rozchodzi się o homologacje. Według mnie na krętym seria RC vs Sport szybsze clio,
w N3 chyba RC, w A7 clio.Vlodarsky - Pią 28 Lis, 2008 No dobra... to jeżeli już ma być 206 to ja jednak bym wolał RC niż S16. Ładniejsze, większe koła w serii, ładniejsze z lepszego materiału siedzenia i ogólnie tapicerka, więcej mocy (choć ten silnik to nie rewelacja)
Co do skrzyń...
206tki mają skrzynie MA w benzynie od 1,6 w dół. Natomiast BE4 już jest w każdym silniku w górę łacznie z diesel'em. Napewno da się coś z niej zrobić. A BE4 nie jest taka delikatna jak MA.
A to co napisał Radek, że nakupował by giftów od wujka Łukasza to ja bym wolał tych giftów nakupować do RC. Wydaje mi się, że to lepsza baza choć pewnie mniej popularna do modyfikacji.
I teraz pytanie do Łukasza czy przy tym samym nakładzie kosztów lepiej inwestować w s16 czy w RC ?pit - Pią 28 Lis, 2008
saxorulez napisał/a:
pit,
ale o czym my mówimy? bo ja też sie zgubiłem
nie musisz wymieniać całej skrzyni żeby była nazywana krótką wystarczy samo przełożenie główne wiec obudowa pozostaje ta sama i wybierak nie ma z tym nic wspólnego.
Wiem wiem czysto łopatologicznie pytałem wymont/zamont Anonymous - Pią 28 Lis, 2008 widac szeje juz tez przymierzaja sie do czegos nowego
Nie wiem czemu, ale wydaje mi sie, ze nam ten podjazd
Ciekawe ile ten bedzie miał mocy...206 Gti - Pią 28 Lis, 2008 Nie przesadzajmy. Nie zawsze i wszystkich chodzi zeby auto było maksymalnie szybkie. bo jak tak to klub nazywał by sie www.lekkicrx.org.CHRZANEK - Pią 28 Lis, 2008
206 Gti napisał/a:
Nie zawsze i wszystkich chodzi zeby auto było maksymalnie szybkie
No w zasadzie ważniejsze jest żeby się nie psuły, ale wtedy to odpada i Pug i Reno.
Jedynie Honda zostaje, bo wiadomo że się nie psują...
Moja Mama na przykład lubi jak samochód mało pali, ale to chyba średnio interesuje miłośników "hothatchy" M - Pią 28 Lis, 2008 Ale oba 206 są hothatchami przeciez, nie rozgraniczamy juz zwykly hothatch i super hothatch.
Tylko ze apetyt rosnie w miare jedzenie i jednemu szybciej bedzie za malo drugiemu wolniej. To jest raczej problem.GeKo - Sob 29 Lis, 2008 Barri napisałem Ci na KRC, dlaczego nie tu powtórzę jeszcze raz.
Jest tu mój kumpel co ma RC.
ZALETY Mega Zajebiste fotele i pozycja za kierownicą.
wygląd.
Dość tani rozrząd w aftermarkecie.
Moment obrotowy jest wcześniej niż w Clio, ale nie przekłada się to na osiągi.
I rzecz która mnie najbardziej wqrw... Hamujesz ostro świecisz jak choinka awariami. A do tego "asystent działa tak ze jak zblokujesz koła i dop
WADY
Brak używanych części na rynku wtórnym zarówno w PL UK i FR dlaczego nie wiem, może się nie psują albo ich nie rozbijają
Alcantara na fotelach jest klasy gorzej niż średniej po 70tys są mocno zmaltretowane jakby zrobiły z 200tys.
Wolniejsze od Clio (dolot i decat) ze startu, z rolki i na każdym biegu oprócz 5. RC Odjeżdza na 5 w przedziale 80-150 o maskę.
Więcej pali od Clio. co najmniej o 1-2litry
Do michy zamiast 4,8 litrów wchodzi prawie 6 oleju..
Plastiki bardziej się trzaskają, brak ksenonów (jeśli komuś zależy)
jest 4 osobowy jeśli to ma jakieś znaczenie.
17 koło super wygląda ale jednak daje w dupę.
Skrzynia mniej precyzyjna niż w clio.
Jeśli byś chciał porównać oba auta jednoćześnie to zapraszam na Śląsk Będzin-Sosnowiec.
Ocenisz sam poznasz opinie.ade - Nie 30 Lis, 2008 jak cos w krakowie jest do sprzedania 206 rc, coprawda wolny jak kazdy inny RC, ale z tego co pamietam to zawsze byl zadbany i dosc dobrze utrzymany...
o ile pamietam to osiagi znacznie sie poprawily po zrobieniu dolotu;] na dordze bardzo duza roznica in plus