To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - co powiecie na twmat zakupu 206 RC?

Marek23 - Pią 28 Lis, 2008

Tak jak Chrzanek mówi... Pucharowymi 206 jeździli geniusze typu Kajto czy Pelikan...
W Clio Sport sami średniacy, a często wręcz beztalencia. Co do 206 RC to jakiś wyników nie robiło, choć tu znów kierowcy byli raczej średni. A ogólnie to i tak rozchodzi się o homologacje. Według mnie na krętym seria RC vs Sport szybsze clio,
w N3 chyba RC, w A7 clio.

Vlodarsky - Pią 28 Lis, 2008

No dobra... to jeżeli już ma być 206 to ja jednak bym wolał RC niż S16. Ładniejsze, większe koła w serii, ładniejsze z lepszego materiału siedzenia i ogólnie tapicerka, więcej mocy (choć ten silnik to nie rewelacja)

Co do skrzyń...

206tki mają skrzynie MA w benzynie od 1,6 w dół. Natomiast BE4 już jest w każdym silniku w górę łacznie z diesel'em. Napewno da się coś z niej zrobić. A BE4 nie jest taka delikatna jak MA.

A to co napisał Radek, że nakupował by giftów od wujka Łukasza :) to ja bym wolał tych giftów nakupować do RC. Wydaje mi się, że to lepsza baza choć pewnie mniej popularna do modyfikacji.

I teraz pytanie do Łukasza czy przy tym samym nakładzie kosztów lepiej inwestować w s16 czy w RC ?

pit - Pią 28 Lis, 2008

saxorulez napisał/a:
pit,

ale o czym my mówimy? bo ja też sie zgubiłem
nie musisz wymieniać całej skrzyni żeby była nazywana krótką wystarczy samo przełożenie główne wiec obudowa pozostaje ta sama i wybierak nie ma z tym nic wspólnego.

Wiem wiem :) czysto łopatologicznie pytałem wymont/zamont ;)

Anonymous - Pią 28 Lis, 2008

widac szeje juz tez przymierzaja sie do czegos nowego

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7135187

strick - Pią 28 Lis, 2008

bariii napisał/a:
widac szeje juz tez przymierzaja sie do czegos nowego

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7135187

Nie wiem czemu, ale wydaje mi sie, ze nam ten podjazd ;)

Ciekawe ile ten bedzie miał mocy...

206 Gti - Pią 28 Lis, 2008

Nie przesadzajmy. Nie zawsze i wszystkich chodzi zeby auto było maksymalnie szybkie. bo jak tak to klub nazywał by sie www.lekkicrx.org.
CHRZANEK - Pią 28 Lis, 2008

206 Gti napisał/a:
Nie zawsze i wszystkich chodzi zeby auto było maksymalnie szybkie

No w zasadzie ważniejsze jest żeby się nie psuły, ale wtedy to odpada i Pug i Reno.
Jedynie Honda zostaje, bo wiadomo że się nie psują...

Moja Mama na przykład lubi jak samochód mało pali, ale to chyba średnio interesuje miłośników "hothatchy" :)

M - Pią 28 Lis, 2008

Ale oba 206 są hothatchami przeciez, nie rozgraniczamy juz zwykly hothatch i super hothatch.
Tylko ze apetyt rosnie w miare jedzenie i jednemu szybciej bedzie za malo drugiemu wolniej. To jest raczej problem.

GeKo - Sob 29 Lis, 2008

Barri napisałem Ci na KRC, dlaczego nie tu powtórzę jeszcze raz.

Jest tu mój kumpel co ma RC.

ZALETY Mega Zajebiste fotele i pozycja za kierownicą.
wygląd.
Dość tani rozrząd w aftermarkecie.
Moment obrotowy jest wcześniej niż w Clio, ale nie przekłada się to na osiągi.
I rzecz która mnie najbardziej wqrw... Hamujesz ostro świecisz jak choinka awariami. A do tego "asystent działa tak ze jak zblokujesz koła i dop

WADY
Brak używanych części na rynku wtórnym zarówno w PL UK i FR dlaczego nie wiem, może się nie psują albo ich nie rozbijają ;)

Alcantara na fotelach jest klasy gorzej niż średniej po 70tys są mocno zmaltretowane jakby zrobiły z 200tys.

Wolniejsze od Clio (dolot i decat) ze startu, z rolki i na każdym biegu oprócz 5. RC Odjeżdza na 5 w przedziale 80-150 o maskę.

Więcej pali od Clio. co najmniej o 1-2litry
Do michy zamiast 4,8 litrów wchodzi prawie 6 oleju..
Plastiki bardziej się trzaskają, brak ksenonów (jeśli komuś zależy)
jest 4 osobowy :) jeśli to ma jakieś znaczenie.
17 koło super wygląda ale jednak daje w dupę.
Skrzynia mniej precyzyjna niż w clio.

Jeśli byś chciał porównać oba auta jednoćześnie to zapraszam na Śląsk Będzin-Sosnowiec.

Ocenisz sam poznasz opinie.

ade - Nie 30 Lis, 2008

jak cos w krakowie jest do sprzedania 206 rc, coprawda wolny jak kazdy inny RC, ale z tego co pamietam to zawsze byl zadbany i dosc dobrze utrzymany...

o ile pamietam to osiagi znacznie sie poprawily po zrobieniu dolotu;] na dordze bardzo duza roznica in plus

http://otomoto.pl/peugeot-206-rc-C7163698.html