w takim wypadku polecam kup Caterhama albo Ariela - uważam że nie da sie zyć na codzień tylko z Performancem.
Nawet słynny Marek23 pomyka dieslem na codzień!
Krzysiek napisał czego szuka - połączenie performane'u i komfortu na rozsądnym poziomie. Tak naprawdę pomiedzy GTI i ST i Cuprą jest zbliżony poziom osiągów i wygody - reszta to juz kwestia podoba sie/nie podoba się. Jedynie R26 jest bardziej surowa w prowadzeniu ale wyposażeniem nie odsaje od reszty stawki.BaRtO_206GT - Nie 18 Sty, 2009 oddalem glos na megane
Krzysiek ogarnia w zakretach a megana jest do tego idealna, ma seryjna szpera i mega zawias. Mysle ze komfortu tez w niej nie zabraknie. Tak jak juz wiekszosc napisala plusem tez jest to ze pracujesz w Renault.
Jak nie megana to chyba kupil bym golfa dlatego ze poprostu mi sie podoba ale odstaje mocowo od reszty stawki. Alfa jest przekozak ale jak dla mnie za duza egzotyka.nox - Nie 18 Sty, 2009 1 miejsce performance potem styl.
Czy , rozpatrujemy sportowego chatcha który ma być szybki czy mi się wydaje ??
Jeżeli auto ma być szybkie a dodatkowo wygodne sorry alfa odpada jest ładna ale ani szybka ani wybitnie komfortowa .
Auto którym trzeba jeździć sporo Km na co dzień to inna bajka jak miał bym robić tyle Km co Marek na bank kupił bym diesla kombi z dużym rozstawem osi tak aby było wygodnie .saxorulez - Nie 18 Sty, 2009 No to Golf jest czymś pomiedzy Passatem a Caterhamem nox - Nie 18 Sty, 2009 OK moze byc mi - Nie 18 Sty, 2009 tu pojawia się pewien problem. Nox - Ty nie bardzo pasujesz do dyskusji, bo:
1. jedyny samochód, którym jeździsz, to panda 1.1
2. jeździsz nieco tylko lepiej niż mój pies, choć to nie problem, bo On (w zasadzie Ona) nie dosięga do pedałów
3. szukasz
nox napisał/a:
sportowego chatcha
podczas gdy cała reszta kombinuje jakiego wybrać sportowego hatcha
...a ja zagłosowałem na megane - jako bardzo szybki fur; jeśli ma być dość szybki, a nader zacny i lansowny - postawiłbym na alfę. I tego się trzymajcie. Można zamknąć temat. nox - Nie 18 Sty, 2009 no zapomniałem ty masz 1.2
Nigdy się nie uważałem za dobrego drivera lecz z czego pamiętam nigdy nie widziałeś/nie jechałeś ze mną .
"1. jedyny samochód, którym jeździsz, to panda 1.1 " Aha Bart - Nie 18 Sty, 2009 nox, proszę Cię...r26rulez - Nie 18 Sty, 2009 nox - Nie 18 Sty, 2009
bart napisał/a:
nox, proszę Cię...
no dobra pójdę z tobą na kolacje. Bad-i - Nie 18 Sty, 2009 brał bym pod uwage tylko VW i Renault. Megana bo serwis, czesci, pewnie jakies upusty itd..... (jedyne z czym sie nie zgadzam to jej wnetrze ktore moim zdaniem jest tragiczne, chyba gorszy pod tym wzgledem jest tylko Seat).
Golf, tak jak napisal Łukasz, program wydech i 240 w DSG wystarczy.
Podsumowujac ja zagłosowałem na Golfar26rulez - Nie 18 Sty, 2009
Bad-i napisał/a:
240 z dsg ?? napisz mi prosze kto robi cos takiego ?Bad-i - Nie 18 Sty, 2009
r26rulez napisał/a:
Bad-i napisał/a:
240 z dsg ?? napisz mi prosze kto robi cos takiego ?
nie bardzo rozumiem pytanie, czy chodzi ci który serwis zrobi 240 KM w Golfie ze skrzynia DSG ?? (jezeli tak to VTG robiło chyba nawet 2 takie).Anonymous - Nie 18 Sty, 2009 z rozsadku oddalem glos na golfa, ale jak bym mial wybierac to bym sie zastanowil nad megane, chyba bym nawet megane wybralr26rulez - Nie 18 Sty, 2009 Bad-i
przed zakupem meganki zastanawiałem sie nad golfem gti, własnie ze skrznia dsg.
kazdy mi mowil ze jesli bede chcial podnieść moc programem - to moze byc problem właśnie z tą skrzynią. Jaki problem tego nie wiem bo moja wiedza tego nie ogarnia:)
240KM w golfie to chyba nie tylko program??
Ja obstawiam max 230.