nie dosc ze ladnie spiewa to jeszcze dobrze ogarnia
M - Wto 10 Mar, 2009 rozeta, rozeta, łączy ludzi ludzi....
rasta - Wto 10 Mar, 2009 Może jednak zrobimy zorganizowany wypad na rozetę, z Wroblem się co do kaski dogadamy i "ponapinamy" się na czasy. Chętnie tez dam furę Wróblowi celem dowiedzenia się jaki czas jest w stanie zrobić.Stf - Wto 10 Mar, 2009 i'm in.TomsoN - Wto 10 Mar, 2009 Ale gracowy w swym gt'eku ma kłówke i dużo koni.Vlodarsky - Wto 10 Mar, 2009 ile tam BMW w tej stawce Greg - Wto 10 Mar, 2009
106 napisał/a:
rasta napisał/a:
Gracjan Subaru GT 1.20,53
nie dosc ze ladnie spiewa to jeszcze dobrze ogarnia
To bynajmniej nie ten Gracjan.
Ja również chętnie bym się wybrał.
Ktoś się orientuje jak wygląda jazda po Rozecie w kilka osób? Co robi Wróbel wtedy? Ile liczy kasy za to?
Faktycznie - na początku ciężko jest ogarnąć wyimaginowany tor, ale jak już się to zrobi, to jest cool moim zdaniem. Poza tym - w okolicach Warszawy nie ma żadnego toru (pomijam Słomkę)... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.rasta - Wto 10 Mar, 2009 Coś mi się obiło o uszy, że 100-150 pln godz. za furacza pod okiem Wróbla.nox - Wto 10 Mar, 2009 150 było do nie dawna tyle że to raczej tyle kosztuje przejażdżka wróblem w tym czasie nic nie szkoli .rasta - Wto 10 Mar, 2009 Ja już z Wróblem jeździłem, szkolenia nie potrzebuję. Ekipą się zbierzemy to co do kaski się dogadamy, a i co nieco w naszej jeździe wytknie i pomoże.Greg - Śro 11 Mar, 2009
rasta napisał/a:
Coś mi się obiło o uszy, że 100-150 pln godz. za furacza pod okiem Wróbla.
Ostatnio brał chyba 140zł za jazdę + szkolenie, więc chyba średnio opłaca się jechać w kilka aut, zawsze to solo Wróbel coś podpowie. No, chyba, że jesteście alfy i omegi. ade - Śro 11 Mar, 2009 akurat rozeta to ewidentnie promuje tyl naped:] praktycznie caly czas sie jedzie po luku;d a fwd ma problemy z przyspieszaniem i skrecaniem w tym samym czasie:D
wiec lepiej nie jedzcie tam bo jeszcze wyjdzie, ze bmki lepiej skrecaja od hothatchow:DWalle - Czw 12 Mar, 2009 byłem na rozecie u Wróbla beemką (E30 2door saloon ), jeszcze z przed przełożeniem mocniejszego motoru było tam 1.8 seria 113KM, zhamowane 98KM zapłaciłem chyba 150plenów, czas to 1:39 na seryjnym nieco kanapowym zawiasiepcs - Czw 12 Mar, 2009 dodam, ze po godzinie na tym betonie nie ma opon. Wiec godzina kosztuje 150zl + 800-1800 za opony.
mi osobiscie sie podoba to jak wrobel uczy. Na pewno pojada jak fura bedzie dotarta.nox - Czw 12 Mar, 2009 Ty mówisz o jakiś sliku o mega miękkiej mieszance czy że normalna drogowa opona skończy się w ciągu godziny ??