To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - VTS na Gazie

Anonymous - Sob 31 Paź, 2009

No ale wytłumacz mi dokładnie, czym popsuje swoje auto?
wasq - Sob 31 Paź, 2009

odnosnie polemiki odnosnie gazu proponuje inne forum tutaj kazdy zgodnie powie

ma zapierdalac to zapierdala na benzynie i koniec jak mi na torze spali 20 litrow to nie placze bo wiem ze tyle ma spalic i koniec

lagune do jazdy na codzien mam w gazie i juz ale upalacza zapierdalacza nigdy nie zagazuje !!

co gaz zespuje szybciej wypala zawory zle zamontowany dobrany ustawiony wprowadza w proces spalania za duza za mala dawke gazu co przeklada sie na tempreature silnika oraz tempreature w komorze spalania

Ja po torach nie jeżdże, chce mieć mocne auto do codziennej jazdy.
U mnie będzie siedział BLOS ustawiony z AFR.
Gaźnik ustawia się tylko raz.

Janusz - Sob 31 Paź, 2009

wasq napisał/a:
odnosnie polemiki odnosnie gazu proponuje inne forum

www.forum.badzjakhitler.pl

szymlorek - Sob 31 Paź, 2009

Oczywiście ze gaz do sportowego/pseudosportowego auta to dziwny wybór nie mniej jednak bawią mnie wypowiedzi w stylu (zmień auto-kup diesla) tymbardziej teraz kiedy auta z silnikami diesla są zazwyczaj jeszcze droższe niż benzyna.. :rotfl:
strick - Sob 31 Paź, 2009

szymlorek napisał/a:
tymbardziej teraz kiedy auta z silnikami diesla są zazwyczaj jeszcze droższe niż benzyna..

Zawsze były drozsze.

Jaco - Sob 31 Paź, 2009

Ja tam jestem przeciwnikiem gazu, w autku do jazdy na co dzień do pracy- ok to jeszcze pojmuję i można na to mieć sensowne argumenty...

Jednak wkładanie gazu do VTS, Sporta, S16, GTI, STI, EVO itp... jest dla mnie tak samo nie pojęte jak wyobrażenie sobie nieskończoności wszechświata... :wall:

Misiek_lbn - Sob 31 Paź, 2009

Jaco napisał/a:
VTS, Sporta, S16, GTI, STI, EVO

chyba się za bardzo rozpędziłeś...
vts/s16 jest tanim nepierdzielaczem dla niemających kasy amatorów szybkiej jazdy, więc jesli włoży gaz to dlatego że nie uważa tego auta za coś czym musi się lansować, co jest drogie, ma renomę, którą gaz mógłby zepsuć...

co innego evo/sti, które kosztują z 70 tysi, wtedy już inaczej się patrzy na takie coś, bo wydajesz 7x więcej na samochód, to i na paliwo Cię powinno być stać..

a byle gti kosztujące 7-15 tysięcy jest często też zwykłym dupowozem, którym musi cała rodzina pojechać na zakupy do miasta 50km dalej czy coś...

ludzie, każdy robi to co uważa za stosowne, nie ma co bić piany, że clio sport z gazem to zło, to odrazu właściciel jakiś po*^$# musi być...
jeśli chciał sobie prykać spokojnie po 100km dziennie za 20-30zł a nie za 50, to ok, niech jeździ i się cieszy...
a jak ktoś chce mieć clio sporta, wkłada w tuningu i inne diwajsy kasę, to nie założy gazu, bo to sprzeczne z jego myśleniem...chociaż pewnie nigdy gazu nie miał a tylko się naczytał na forumach że to zło ;)

także nie rozumiem paniki...

k-mart - Sob 31 Paź, 2009

gaz to rowiazanie spalinowe tego stulecia.
dziwie sie tym, ktorzy jezdza bez gazu

k-mart - Sob 31 Paź, 2009

p.s.
PZM rozwaza nad klasa dla aut na gazie. leszek kaplan, szeja, szebla oraz holek juz testuja na butlach.

martin.h - Sob 31 Paź, 2009

Hołek i Szeja przechodzą na butapren :faja:

Porsche dopiero co wypuściło pierwszego diesla, a z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że już pracuje nad Cayennem na gaz...
Jaco - Sob 31 Paź, 2009

Misiek_lbn napisał/a:
Jaco napisał/a:
VTS, Sporta, S16, GTI, STI, EVO

chyba się za bardzo rozpędziłeś...
vts/s16 jest tanim nepierdzielaczem dla niemających kasy amatorów szybkiej jazdy, więc jesli włoży gaz to dlatego że nie uważa tego auta za coś czym musi się lansować, co jest drogie, ma renomę, którą gaz mógłby zepsuć...

co innego evo/sti, które kosztują z 70 tysi, wtedy już inaczej się patrzy na takie coś, bo wydajesz 7x więcej na samochód, to i na paliwo Cię powinno być stać..

a byle gti kosztujące 7-15 tysięcy jest często też zwykłym dupowozem, którym musi cała rodzina pojechać na zakupy do miasta 50km dalej czy coś...

ludzie, każdy robi to co uważa za stosowne, nie ma co bić piany, że clio sport z gazem to zło, to odrazu właściciel jakiś po*^$# musi być...
jeśli chciał sobie prykać spokojnie po 100km dziennie za 20-30zł a nie za 50, to ok, niech jeździ i się cieszy...
a jak ktoś chce mieć clio sporta, wkłada w tuningu i inne diwajsy kasę, to nie założy gazu, bo to sprzeczne z jego myśleniem...chociaż pewnie nigdy gazu nie miał a tylko się naczytał na forumach że to zło ;)

także nie rozumiem paniki...

Tylko napisałem co myślę, jak zauważyłeś każdy ma inny - swój pogląd i niech tak zostanie :)

jozekrj - Nie 01 Lis, 2009

fajnie sie czyta :lol2: dobre dowcipy :lol2:
Anonymous - Nie 01 Lis, 2009

Pracuje w Krakowie na BP i tankuje czarnego VTS'a z gazem - sam nigdy bym gazu nei założył - bo śmierdzi i tankuje go tyle, że mi to zbrzydło i nie chciałbym naciskać dzwonka na stacji wiedząc jak to wkurwia pracowników :D