saxorulez - Pon 01 Lis, 2010 A gr wymaga aby przepustnice i kolektor były w jednym elemencie, a założenie tego podnosi masę minimalnąŁukaszS3 - Pią 12 Lis, 2010 Bo to już nie jest A gr lecz VK i wtedy masa z minimalnych 920 kg wzrasta do 1000 kg.saxorulez - Pią 12 Lis, 2010 no tak ale z mocą też możesz zaszaleć bardziejsaxorulez - Nie 19 Gru, 2010 Hej,
mam do oddania wręcz (tzn sprzedania w dobrej cenie) zestaw wałków do silnika F7B F7P i F7R siedzącego w Clio, R19 i Megance. Wałki N grupowe, wystarczy włożyć do silnika i będą działać bez przeprogramowania ECU.
Cena z katalogu 2617 PLN brutto
Cena na święta: 1800 PLN brutto
Może ktoś zna kogoś kto chce dostać takie wałki pod choinkę wasq - Pon 20 Gru, 2010 a te waleczki pod turbo cos dadza czy do zaturbianego jakies inne pchac ???
mowa oczywiscie o f7p (r19 clio 1,8 16v)Cassis - Pon 20 Gru, 2010 saxorulez, a możesz mi wytłumaczyć bo w temacie za bardzo nie jestem co takie wałeczki dają (przyrost mocy itp) i czy w przypadku tych co masz do Clio trzeba coś modyfikować? Mam seryjny silnik.saxorulez - Pon 20 Gru, 2010 wasq,
pod turbo to nie koniecznie.. w przypadku turbo skracamy czas w wydechowym żeby szybciej turbo wstawało i czas współotwarcia jest jak najkrótszy aby pompujące turbo nie wydmuchiwało mieszanki przez niedomknięty zawór wydechowy w momencie gdy już otwiera się zawór ssący. Jak chcesz pod turbo to mamy - napisz jakie turbo, w jakim zakresie chcesz aby pracowało, jakie doładowanie ma mieć, jaki masz stopień sprężania i albo dobierzemy coś z gotowych projektów albo zrobimy w tej samej cenie custom
Cassis,
to są wałki Nkowe czyli max to na co pozwala homologacja, mogą być stosowane z seryjnym ECU (wtedy przyrost to będzie kilka KM) lub po przeprogramowaniu ECU. Jako ze N grupa ma ograniczone modyfikacje mechaniczne (tzn wielkość zaworów, układ dolotowy, przeróbki głowicy i wydechu) to są one idealne do seryjnych silnikówwasq - Pon 20 Gru, 2010 oki dzieki za info
kumpel budeje silniczek wiem juz ze bedzie brac kucizne na dol wiec podpytam sie jakie ma plany co do glowicyCassis - Śro 22 Gru, 2010 saxorulez, a powiedz mi jeszcze ile mniej więcej KM można uzyskać po przeprogramowaniu ECU? Rozumiem że takie przeprogramowanie robi się w firmie która chipuje np. diesle?saxorulez - Śro 22 Gru, 2010 Cassis,
przyznam szczerze nie mam zielonego pojęcia.. badi co nieco dłubał w tym motorze i trochę go stroił może wie coś więcej.
Moim zdaniem przy seryjnym silniku mówimy o przyrostach typu parę KM
nie liczył bym na 15KM, raczej na połowe tegorasta - Śro 22 Gru, 2010 Przyrost mocy max. czasem jest niewielki, ale za to przebieg momentu i mocy potrafi się zmienić diametralnie. saxorulez - Śro 22 Gru, 2010
rasta napisał/a:
Przyrost mocy max. czasem jest niewielki, ale za to przebieg momentu i mocy potrafi się zmienić diametralnie.
Piękny jak chcesz przyrost mocy max to dopasowujesz do tego resztę gratów Wałki nie są lekarstwem na wszystko..rasta - Śro 22 Gru, 2010 Ja o tym wiem śliczny saxorulez - Śro 22 Gru, 2010 rasta,
wiem zę wiesz.. ale wolę to napisać bo potem nieświadomi chodza i to powtarzająJanusz - Sob 25 Gru, 2010 saxo,wałki do foki juz zamówione ??