Kamilbike - Pon 11 Maj, 2009 Chrzaniu Ty to masz leb
Ustawilem sie wlasnie z Kozlem na pomiar na sondzie szerokopasmowej, takze dzis wieczorem bedzie wiadomo co gdzie i jak CHRZANEK - Pon 11 Maj, 2009 Żeby było wiadomo o co kaman, wklejam ilustrację (niestety z pezotem bo nie znalazłem z punto gt )
[img][/img]Kamilbike - Pon 11 Maj, 2009 jest tego plus i minus.
+ nie bedzie wygladalo kaszaniasto
- jak i przy evo wylocie bedzie woda sie wlewala
- bedzie wygladalo jakbym mial mache nie domknieta
Chrzaniu poszedl pomuk
Teraz nie ma opcji, musze Cie Punciakiem przewiezc, nawet jak bede mial cala rodzine obok siebie jak ostatnio CHRZANEK - Pon 11 Maj, 2009
Kamilbike napisał/a:
- jak i przy evo wylocie bedzie woda sie wlewala
Kamil w zasadzie masz rację ale nie wiem czy ta woda będzie sę tak lała strumieniami.
Na pewno więcej niż przy seryjnym położeniu maski, ale woda zciekająca z szyby i tak trafia na taką rynienkę która kieruje wodę na boki.
Jeżeli chodzi o jazdę za innym samochodem w deszczu to tu też bym się nie martwił bo tak jak wspominałem "ciąg powietrza" będzie ciągnął wodę po szybie do góry.
Kamilbike napisał/a:
Teraz nie ma opcji, musze Cie Punciakiem przewiezc, nawet jak bede mial cala rodzine obok siebie jak ostatnio
Na pewno będzie jeszcze nie jedna okazja Kamilbike - Wto 12 Maj, 2009 Wlasnie wrocilem ze strojenia. Marek troche poprawil, pobawil sie tez zaplonem, bo przy ladowaniu 0.5b cos zaczynal wariowac. Jest wyczuwalnie lepiej, ale jeszcze nie perfekto.M - Śro 13 Maj, 2009 A afr przy bucie jaki?Kamilbike - Śro 13 Maj, 2009 Wszystko na dobrym poziomie, jaki byl afr nie wiem. Jak uda mi sie Marka zlapac to napiszeKamilbike - Śro 13 Maj, 2009 AFR przy palowaniu wynosil okolo 11M - Śro 13 Maj, 2009 to w sumie dobryKamilbike - Wto 19 Maj, 2009 Dobra Panowie prace ruszyly Do podniesienia maski kupilem dosc spore zawiasy do bramy, ktore potne na blaszki o wymiarach 50x100x4mm. Mysle ze podniesienie machy o 20-30mm cos juz powinno dac. Miedzy uszczelka a maska zrobi sie luka okolo 10mm. Z prac robie fotki, wiec jak skoncze to sie pochwale efektem, moze dzis to nastapi juz Bart - Wto 19 Maj, 2009 poka pokaAnonymous - Wto 19 Maj, 2009 tez ostatnio zaczałem myśleć o "wlocie" na masc do GTE, bo ciepło nam się robi ... naszczeście mam 2 maske i tez coś pokombinuje z diaxem i siatexem Kamilbike - Wto 19 Maj, 2009 Zastanawiam sie czy robic mocowanie machy ze stali, poki co wyrzezbilem to w alu 2mm i wydaje mi sie ze jest to dosc sztywne, chociaz jeszcze nie montowalem calosci. Maska jednak wzgledem orginalu podniesie sie o okolo 20-23mm
Rzezba w dykcie, pierwsze mierzenia i wyliczenia co gdzie i jak.
Tak wygladalo pierwsze mocowanie z dykty, oczywiscie jeszcze przed wywierceniem otworow na sruby
Tutaj juz wyrzezbione mocowania z alu z powierconymi otworami na sruby
Jesli ktos wylaczy deszcz to pojde zaraz to montowac Kamilbike - Wto 19 Maj, 2009 Tak wygladaja teraz zawiasy
Nawet mi sie takie cos podoba, napewno lepiej wyglada niz wlot na masce
Vlodarsky - Wto 19 Maj, 2009 zakładam się, że teraz na światłach ludzie będą otwierać szybę i mówić "ma Pan otwartą maskę"