HydePark - Kupuje auto - jakikolwiek ladny i zadbany samochod - help!
strick - Czw 04 Cze, 2009 Dzieki mam swoje... Moje sa od nowosci auta. Stary 10 lat temu kupił nowe, ael to jzu nie to samo było... Takich dobrych juz nie ma...pcs - Czw 04 Cze, 2009 ma ktos do czynienia z takim pojazdem?
braliśmy kiedyś taki pod uwagę dla Agnieszki. Ale jakość plastików w środku to prawdziwy dramat.Anonymous - Czw 04 Cze, 2009 ziom może chcesz VTI ode mnie pcs - Czw 04 Cze, 2009
braliśmy kiedyś taki pod uwagę dla Agnieszki. Ale jakość plastików w środku to prawdziwy dramat.
ja macalem fiata sedici, plastiki chyba takie same jak sx4 i moim zdaniem mimo ze twarde to bardzo dobrze spasowane i mile w dotyku. W takiej skodzie roomster niby troche miekkiego ale wszystko sie rozpada. Wiem ze sie bardzo dobrze prowadzi, nie wiem tylko jak z awaryjnoscia przy wiekszym przebiegu.strick - Pią 05 Cze, 2009 http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8802081
taki leon bardzo chetnie, ale nie wierze w ani jego przebieg ani bezwypadkowosc, bo w tej cenie, zeby sie oplacalo to da sie tylko sprowadzic rozbitego strucla ... wole doplacic 15 tys i kupic igla sztuke, najlepiej kupiona w salonie w polsce.pcs - Pią 05 Cze, 2009 dobra, napalilem sie na tego
nowszy leon FR za 55tys wywolawczo = szrot po dachu, jesli nowy kosztuje 95tys to nikt po roku czy 2 nie sprzedaje go za 45tys (bo 5tys to min. koszt sprowadzenia a 5 tys zysk sprowadzajacego). Niemcy tez umieja liczyc.Stf - Pią 05 Cze, 2009 a nie lepiej a3 2,0 tdi ?pcs - Pią 05 Cze, 2009
Stf napisał/a:
a nie lepiej a3 2,0 tdi ?
z wielka checia bym przyjal sportbacka, ale 2005/6/7 rok w stanie dobrym i udekumentowanym zaczynaja sie od 65tys ... czyli w sumie sa drozsze od BMW 320d ... czyli sa za drogie do wartosci
bede potrzebowal chyba pomocy krakowiakow w ogarnieciu
z tego co słyszałem to to 2.0 TDI to taki następca . tdi jeśli chodzi o awaryjność. generalnie jest tam taki "ołówek" odpowiadający za napęd pompy oleju jak sie ukręci to się nawet nie dowiesz. znaczy dowiesz sie, jak samochód stanie. I masz wtedy dwa warianty, albo CI sie poszczęści, i nie zatrzesz silnika, wtedy kupujesz zestaw naprawczy w ASO VW któy kosztuje 5 kpln. Albo zacierasz silnik i szukasz innego Podobno kiedys to zmienili, ale VW oficjalnie się nie przyznaje do tej wady i nie podaje, do którego nr nadwozia jest ten napęd ołówkiem, a w którym już inny. Poza tym Mój szef ma nowego tiguana 2.0 TDI przejechane ma chyba 15tysi, i juz mu wymieniali pompę wtryskowa. Jakiś klient jeszcze tez miał Tiguana z tym silnikiem, i tez się coś przy małym przebiegu wysrało. Generalnie nowe VW i AŁDi strasznie sie sypią
NIe czytałem całego tematu, ale z dizli to mi się najbardziej e46 330d tourning podoba i chyba sie mieści w budżecie, z tym ze roczniki już nie te