106 - Pon 15 Cze, 2009 na hodze jest teraz do sprzedania po batonowe xsi. wygrywalo kiedys klase n1
w ppzm. z tego co widac to poznie bylo jezdzone w kjsach, ale i tak 4k to cena
dosc atrakcyjna. kilka przygod auto mialo... ale jak jedzie prosto to do upalania
idealne.Greg - Pon 15 Cze, 2009 OK, ale na zakupie takiego AX'a się nie skończy Co tam można zrobić i ile to kosztuje? Jak wygląda prowadzenie się tego auta, hamowanie itd. w stosunku do nowszysch konstrukcji - np. C2. Wiadomo, nie można bezpośrednio porównywać, ale czy można ze starego rupiecia zrobić rakietę? kubas - Pon 15 Cze, 2009 poszukaj sobie na forum przejrzyj temat vlodzia. da sie zrobic niewielkimi nakladami.nox - Pon 15 Cze, 2009 Szukasz takiego ax'a oby silnik i buda była zdrowa inwestujesz w zawias i hamulec wywalasz bebechy wstawiasz kubeł i pacyfikujesz ...;) jak się nauczysz i ogarniesz dobrze auto to wkładasz 16 z vts'a i nie ma chuja we wśimichool_vt - Pon 15 Cze, 2009 ejj to miał być temat jak przyspieszyć C2!
nie wciskajcie Gregowi ax czy xsi które są sporo wolniejsze od C2 qbus - Pon 15 Cze, 2009 sporo wolniejsze ale pewnie od 3 biegu... mysle ze do 100 km/h ida łeb w łeb z niewielkim wskazaniem na ax'a i xsi michool_vt - Pon 15 Cze, 2009
qbus napisał/a:
sporo wolniejsze ale pewnie od 3 biegu... mysle ze do 100 km/h ida łeb w łeb z niewielkim wskazaniem na ax'a i xsi
rzeczywiście, masz racje qbus
sprawdziłem osiągi C2 vts, myślałem ,że to jeździ jak saxo vts
ale +200kg wagi w stosunku do saxo robi swoje Michał - Pon 15 Cze, 2009 pamiętam jak seryjnymi saxolotami, ja i łukasz zamiataliśmy c2'ką kuby hehehehhanjas - Pon 15 Cze, 2009
Michał napisał/a:
pamiętam jak seryjnymi saxolotami, ja i łukasz zamiataliśmy c2'ką kuby
a ja y t s'em
no ale to chyba nikogo nie dziwi nox - Pon 15 Cze, 2009 To tak jak byś napisał że zondą wyprzedziłeś łade na gazie .Greg - Pon 15 Cze, 2009
michool_vt napisał/a:
qbus napisał/a:
sporo wolniejsze ale pewnie od 3 biegu... mysle ze do 100 km/h ida łeb w łeb z niewielkim wskazaniem na ax'a i xsi
rzeczywiście, masz racje qbus
sprawdziłem osiągi C2 vts, myślałem ,że to jeździ jak saxo vts
ale +200kg wagi w stosunku do saxo robi swoje
Aż takiej różnicy w masie nie ma - ok. 100kg jest. Ale to fakt, na prostej C2 jest wolniejsze, za to w zakrętach idzie jak złe. Oj tak. I właśnie tego oczekuję.
Tematy o AX przejrzę, bo wydaje się to ciekawą opcją. Natomiast pytanie - jak wygląda temat gratów do AX? Amory, sprężyny, inne el. zawieszenia - jest coś do kupienia? Jakie są ceny? Co warto rozważyć? (zanim zagłębię się w temat na tyle bym sam sobie odpowiedział na te pytania to troche czasu upłynie). dzik - Pon 15 Cze, 2009
Michał napisał/a:
pamiętam jak seryjnymi saxolotami, ja i łukasz zamiataliśmy c2'ką kuby hehehehh
Kiedys tez chcial poprawic sobie humor na clio "1.2"
C2 nie jedzie wcale, lepiej dlubac cos innego.kubas - Pon 15 Cze, 2009
Greg napisał/a:
Tematy o AX przejrzę, bo wydaje się to ciekawą opcją. Natomiast pytanie - jak wygląda temat gratów do AX? Amory, sprężyny, inne el. zawieszenia - jest coś do kupienia? Jakie są ceny? Co warto rozważyć? (zanim zagłębię się w temat na tyle bym sam sobie odpowiedział na te pytania to troche czasu upłynie).
wszystko prawie pasuje ze 106/saxo wiec jest tego bardzoooooooooooooo duzo GeKo - Pon 15 Cze, 2009
michool_vt napisał/a:
ejj to miał być temat jak przyspieszyć C2!
nie wciskajcie Gregowi ax czy xsi które są sporo wolniejsze od C2
Stawiam flache że mój AX zniszczy C2
Greg, nasz AX po wywaleniu kanapy i boczków oraz tylnych pasów wazy 735kg, a liczę ze zejdę do 690kg.
Jeśli kupisz tego na wtrysku to masz 95-100KM w zależności od wersji, do tego jest bardzo fajny kolektor ssący z S1 rallye z większą przepustnicą oraz wydechowy rurowy i myśle ze masz 115KM, z tego co eM mówil jeśli komp jest Motronic to również daje się przyjemnie dłubać.
Dobrze żeby piasty były na 4 śruby i cały zawias podchodzi ze 106/saxo jeśli się nie mylę.
Hamulec z S16 można założyć i na seryjnym klocku jest go baaaardzo ciężko zmęczyć.
Zawias na ktorym jeździmy to KONI regulowane plus sprężyna Sparco i bardzo ładnie wybiera. 4 rok jest ten zawias w użyciu i wszystko śmiga.
Wadą są przegrzewające sie silniki więc trzeba bardzo uważać, P106Rallye powiedział mi że można zapodać chłodnice od diesla która jest grubsza i powinno pomóc.Vlodarsky - Pon 15 Cze, 2009
Michał napisał/a:
pamiętam jak seryjnymi saxolotami, ja i łukasz zamiataliśmy c2'ką kuby hehehehh
dzik napisał/a:
Kiedys tez chcial poprawic sobie humor na clio "1.2"