Jedno auto to była 106 Jacka Poloka. Składane przez Łukasza Bilskiego i tam siedział SMT6 (pomyliłem się wcześniej pisząc o ECU masterze) Drugie to 106 Kucharczyka eks Marka23 . Składane u Grzybka a strojone bodajże w Vtechu. Kosztów nie znam.
Myślę że to nie jest 10-12 tylko bardziej 12-15KM. A 145KM to juz jest czym jechać.
czyli się da na SMT6 albo Ecumasterze, pzoostaje kwestia elektronicznej przepustnicy w C2. kto to najlepiej stroi? Vtech?106 - Pon 16 Lis, 2009
Greg napisał/a:
kto to najlepiej stroi? Vtech?
GeKo - Pon 16 Lis, 2009 Greg, ale to w 106 dość starych 98/99 chyba. komp w C2 pewnie duzo bardziej problematyczny będzie.Marek23 - Wto 17 Lis, 2009 U mnie strojenie w TTC trwało może 30 minut... Pomiar na hamowni, nastepnie komp out, za 15 minut komp in i 10 koni plus, z wykresami mocy i momentu wyżej w całym zakresie obrotów.M - Wto 17 Lis, 2009 to bym powiedział - błyskawicznieMarek23 - Wto 17 Lis, 2009
eM napisał/a:
to bym powiedział - błyskawicznie
Strojenie 106 podobno no daje najwięcej funu,więc sie nie dziwięM - Wto 17 Lis, 2009 oczywiście i niezaprzeczalnie Przem_106 - Wto 17 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
U mnie strojenie w TTC trwało może 30 minut... Pomiar na hamowni, nastepnie komp out, za 15 minut komp in i 10 koni plus, z wykresami mocy i momentu wyżej w całym zakresie obrotów.
A jakie miałes mody mechaniczne? Piszesz o Clio, czy 106?k-mart - Wto 17 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
Greg napisał/a:
Wyniki są naprawdę niezłe - VTS z dolotem GSR, kolektorem i kompletnym wydechem daje jakieś ~150KM.
Ciężko mi uwierzyc, że z 1.6 po takich modach taka moc... Kibicuje,choc nie wierze.
Cytat:
Ja miałem 142-145KM po takich modach
i oto wskazowka, ze u Lukasza od poczatku siedzialy gratisy z wersji "Dimma".GeKo - Wto 17 Lis, 2009 Marek23, Taka ciekawostka apropo Twojego auta. Jak je kupił Kucharczyk od Piotrka to pojechał z nim do Vtechu. Wyszło jakieś 108KM (uszkodzona lambda) wymienili lambde zrobili program i wyszło 130KM. Także chyba zrobili go w bambuko dzik - Wto 17 Lis, 2009
eM napisał/a:
w przypadku hondy to tez nie jest tak latwo jak sie wydaje.
to ze ktos opisuje swoj hondowy projekt za pomocą pieknych opakowan produktow znanych marek tuningowo-sportowych nie oznacza ze wszystko super pasuje i ze sie zadna sru.ba nie zapinam w kalesony podczas roboty.
Wiekszosc projektow tak wyglada. Kiedys u Grabowskiego preluda wystawila korbe bokiem po programie u doktora, chociaz pewnie wina programu w tym zadna poza odcinka nie byla, ale jak sie pozniej na forum w projektach okazalo wszystko poszlo jak w bajce, sliczne pudelka zza wielkiej wody i konie same sie pojawily. Fakt wymiany silnika przemilczany. Malo kto lubi sie chwalic ile kasy utopil.
Greg napisał/a:
Seria K20A z Hondatą K-Pro daje jakieś 6% czy tam z 12KM przyrostu (test w GT), to przy mocy wyjściowej 200KM wg. producenta tez mało.
Tu jest sedno sprawy, w projektach hondowskich duzo wiecej $$$ jest wkladane, za cene K-pro masz p&p vemsa do saxo. Strojenie na nim to przyjemnosc. W francuskich projektach 1000PLN za swienie ze strojeniem to duzo.jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009
Marek23 napisał/a:
U mnie strojenie w TTC trwało może 30 minut... Pomiar na hamowni, nastepnie komp out, za 15 minut komp in i 10 koni plus, z wykresami mocy i momentu wyżej w całym zakresie obrotów.
Jeśli to nie tajmnica możesz napisać jak taki "zabieg-> 30min - 10KM+" się $$$ w TTC ??Marek23 - Wto 17 Lis, 2009
Przem_106 napisał/a:
A jakie miałes mody mechaniczne? Piszesz o Clio, czy 106?
Wydech, który moim zdaniem był zbyt odetkany. Seria dolot, zalany 99 v-power Na tym wyszł 120,5 konia. Podejrzewam,że na 95 wyszło by ciut lepie. Pisze o 106...
GeKo napisał/a:
Wyszło jakieś 108KM (uszkodzona lambda) wymienili lambde zrobili program i wyszło 130KM. Także chyba zrobili go w bambuko
Vtech to wogle porazka moim zdaniem...
jarek-malopolsk napisał/a:
Jeśli to nie tajmnica możesz napisać jak taki "zabieg-> 30min - 10KM+" się $$$ w TTC ??
Wtedy zapłaciłem 800zł, dośc dobrą cenę dostałem. Było to bodajże na wiosnę 2006 roku.
Jesienią sprzedałem auto Piotrkowi Baranowi.jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009 aha, no cena wygląda na korzystną, myślę, że teraz z jakieś 1000zł by trzeba było wyłożyć... ciekawe jak tam jest z czasem oczekiwania, czy dzwonisz dzień wcześniej i starczy czy grafik na 2-3 miechy do przodu...