wypalanie pixeli istnieje, ale musiałbyś kilkanaście lat nonstop oglądać, może wtedy by się wypaliły
to dziwne, bo widziałem u kumpla na plazmie wypalone logo windows z tapety, a nie używał plazmy przez kilkanascie lat...
Mam plazmę w firmie, jeździ na targi i wyświetla film promocyjny na któym zawsze w rogu jest logo. Powiedzmy że wyświetlała ten film w swoim życiu łącznie z 200-300h, tak seriami po 8. Logo jest wypalone.Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 wiesz co poczekaj .... znajdze gdzie link do firmy/strony ktora jak masz dylemat i jestes w sumie zdecydowany na jakis produkt (cenny rozsadne moze 50-100zł droższe niż normalnie) przyjezdzaja do domu z dwoma i robią prezentacje ....Bad-i - Sob 19 Gru, 2009 jakby ktos chcial to mam ten sam TV co ten http://www.allegro.pl/ite...hd_olsztyn.html
za 2 tysie (zostal sie ostatni)Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 32 cale MAŁY .... jakby to było 42 to chętnie
Bad-i widzę, że mały handlarzyk się z ciebie zrobił Gaydek - Sob 19 Gru, 2009
Marcel 08 napisał/a:
wiesz co poczekaj .... znajdze gdzie link do firmy/strony ktora jak masz dylemat i jestes w sumie zdecydowany na jakis produkt (cenny rozsadne moze 50-100zł droższe niż normalnie) przyjezdzaja do domu z dwoma i robią prezentacje ....
Mój tv został kupiony właśnie u nich. Polecam.Michał - Nie 20 Gru, 2009 Dobra
już wybrałem , w grudniu nie kupie bo nie mam kasy już, w styczniu będe sie zabierał za niego.
Wybrałem samsunga PS50B850 - plazma, 50 cali, seria 8
troche posiedziałem w TV i teraz juz jestem "douczony" . Wnioski:
- plazma wcale nie jest gorsza od LCD, jak potocznie sie myśli
- "loga" się wypalają
- plazmy smużą niestety ( nie wszystkie )
- plazmy są turbo delikatne ze względu na budowePiTT - Nie 20 Gru, 2009 ładne samdały
a tak w temacie to ja się przyzwyczaiłem do LCD i raczej plazmy nie kupię
nie widzę jakoś przewagi plazmy nad LCD a wręcz przeciwniemartin.h - Nie 20 Gru, 2009
PiTT napisał/a:
samdały
Co to?PiTT - Nie 20 Gru, 2009
martin.h napisał/a:
PiTT napisał/a:
samdały
Co to?
coś jak sandały, ale lepszeMichał - Nie 20 Gru, 2009
PiTT napisał/a:
ładne samdały
a tak w temacie to ja się przyzwyczaiłem do LCD i raczej plazmy nie kupię
nie widzę jakoś przewagi plazmy nad LCD a wręcz przeciwnie
i się z tobą zgadzam.
Nie napisałem ze plazma jest lepsza.GeKo - Nie 20 Gru, 2009 na LCD w Polsce jest duuuużo za wcześnie, chyba że ktoś ogląda tylko filmy na blue rayu lub gra w PS. Widzę Majk że dokonałeś mądrego wyboru. Mam na myśli LCD vs. Plazma. Bo wybór konkretnej marki to już kwestia wielu zmiennych.PiTT - Nie 20 Gru, 2009 no nie wiem, ja oglądałem tv na plazmie i na lcd, nie widzę przewagi plazmy
za to korzystam z dekodera hd astera i wg. mnie lcd daje radę i to już o kilku dobrych lat
no i ostatnia kwestia, podpięcie sygnału z kompa, kiedyś podpinałem pod plazmę i obraz był zdecydowanie gorszy od lcd, no ale nie każdy potrzebuje
nie twierdzę że plazma jest zła, ale nie zgodzę się absolutnie że lcd jest gorszy
wg. mnie lcd ma więcej przewag i tyle, ale też nie napiszę że lcd jest lepszy - to jest moja opinia i nie mam zamiaru nikogo na nic namawiać czy przekonywać... no chyba że ktoś mnie poprosi o pomoc Gaydek - Nie 20 Gru, 2009
GeKo napisał/a:
na LCD w Polsce jest duuuużo za wcześnie, chyba że ktoś ogląda tylko filmy na blue rayu lub gra w PS.
Agrii. Dopiero po podłączeniu Xboxa 360 przekonałem się jak dobry mam tv (LCD 46" Sharp Aquos Full HD). Fakt, że na eNce kanały HD dają telewizorowi pole do popisu, ale mam wrażenie, że prawdziwa żyleta jest dopiero na xklocku 360.PiTT - Nie 20 Gru, 2009
Gaydek napisał/a:
GeKo napisał/a:
na LCD w Polsce jest duuuużo za wcześnie, chyba że ktoś ogląda tylko filmy na blue rayu lub gra w PS.
Agrii. Dopiero po podłączeniu Xboxa 360 przekonałem się jak dobry mam tv (LCD 46" Sharp Aquos Full HD). Fakt, że na eNce kanały HD dają telewizorowi pole do popisu, ale mam wrażenie, że prawdziwa żyleta jest dopiero na xklocku 360.
to podłącz blu raya albo ps3 bo z tego co wiem to xbox nie jest full hd
ja mam jeszcze z pierwszych modeli z componentem bez kabla hdmi, ale wydaje mi się że w tych nowszych dali tylko lepsze i wygodniejsze kable a nadal nie jest to full hd
ale wracając jeszcze do obrazu z tv, faktycznie odbieram wszystko z dekodera astera cyfrowo, więc zakładam że na antenie byłaby kicha, ale... taka sama kicha będzie na plazmie i tym bardziej na 50 calach
ogólnie do 50 cali to niezbędne jest dobre źródło sygnału, w innym wypadku szkoda kasy na mebelJakarti - Nie 20 Gru, 2009 we wproscie jest spoko artykul odnosnie lcd i plazma. nie ma zadnych marek itp - wymienone wady i zalety obu tv. krotki ale warty przeczytania artykul.
podsumowanie brzmi, ze de facto nie ma to wiekszego znaczenia..
nie robia plazm mniejszych niz chyba 32" i tyle.. reszta to kwestia decyzji.
jedno w tym michalowym tv jest zajebiste, ze jest taki cieniutki.
gut lak z tv swiezak