nie pisz proszę że nie zapala bo mnie to zniechęca pstryknij wiecej fot bo kurde kupowanie auta z takiej odległości to jednak nie łatwa sprawa.
dzisiaj byl kac, obiecuje ze jutro fotki beda.
Taka bateria co sie juz calkiem wyczerpala, mozna ja jeszcze podladowac czy trzeba nowa?
Kurde, ona jest 2x wieksza niz w hatchach Nic dziwnego ze tyle pradu potrzebuje na rozruchMick - Pią 01 Sty, 2010 keju, wyjm bateryje, podłącz do prostownika i jutro odpal furę.k-mart - Pią 01 Sty, 2010
Mick napisał/a:
podłącz do prostownika
nie chce mi sie, mam prostownik na stanie gratow 10km z domu
Jutro odpale z puga oraz druga dobra baterie z laguny, powinno wystarczycMick - Pią 01 Sty, 2010 no oczywiście jeśli ci się nie chce to odpalisz z kabli.
ja jutro CC będę odpalał z kabelków, bo stoi od miesiąca nie jeżdżony...
a w ogóle to widziałem wczoraj w sadybie białą e39 w turingu, niemalże identyczną jak sprzedajesz keju, powiem ci że wygląda na prawde dobrze w bieli k-mart - Sob 02 Sty, 2010 Podajac wiecej pradu, zapalila za pierwszym kreceniem
W koncu daje obiecane dzisiejsze fotki, link do calej galerii (takze w 1.poscie):
http://img697.imageshack.us/g/img3787a.jpg/PiTT - Sob 02 Sty, 2010 ładna sztuka
patrząc na kierę i fotele mogę potwierdzić że przebieg realny
jedynie fotele można oddać do czyszczenia bo są nieco brudne, ale nie widzę zniszczeń
na serio bardzo ładnie środek wygląda, reszta teżk-mart - Sob 02 Sty, 2010 srodka dzisiaj nawet nie czyscilem, tylko z zewnatrz troche umylem.
Fotel kierownika dyrektora jest jak widac troche zasyfiony, ale bez problemu mozna to odczyscic, tak samo mialem w lagunie.Walle - Śro 06 Sty, 2010 Pitt, wiem, że miałeś to zachwalasz, ale pozwól, że się nie zgodzę - może Tobie się dobrze trafiło.
Jako stary beemkowicz nieco co nieco wiem i bym się nie pchał w 10letnie e39 z nivo na tyle. Silnik fakt - daje radę, ale reszta auta to juz nie jest tak kolorowo. Nie mówię o rzeczach oczywistych gdzie w rankingach awaryjności e39 nigdy nie było mocne. Zawias ogólnie jest słaby na polskie drogi i to stwierdzony fakt. Wnętrze zadbane daje radę dość długo. Awarie elektroniki potrafią byc tak dokuczliwe jak w Lagunie II. Spalanie jest wysokie - w mieście będzie Ci to palić około 14 litrów (bez kozackiej jazdy), a gaz - wiadomo - dla leszczy.
Wymiana automatu na manual to też nie taki pikus jak u mnie w e30. Musi to zrobić ktoś ogarnięty (jakby co mam namiary), bo inaczej będą psikusy.
Jest dużo więcej możliwości kombi-cenowych, wśród młodszych i mnie drogich w uzyciu aut.
Pamietaj Łukasz, że tutaj wydać 1000 pln na mechanika co jakiś czas to pikuś.
Takie moje zdanie, jako, że temat BMW nie jest mi obcy.M - Śro 06 Sty, 2010 mi moje e39 pali w miescie 11.5 gdy mam wszystko w dupie,
jak jezdzilem oszczednie to mialem spalanie 9litrow w mieście.
Uwazam ze te silniki są genialne i bardzo oszczędne pomimo pojemnosci.nox - Śro 06 Sty, 2010 znajomy na trzaskał 350 tyś taką przy 300 robił zawieszenie wcześniej jakieś końcówki itp ogólnie te auta mają dosyć prostą konstrukcje i są relatywnie bezawaryjne no i spalanie jest bardzo dobre uwzględniając pojemność silnika i wagę auta 525 paliła w granicach 9-10 litrów i około 11-12 w zimę przy normalnej jeździe . Awarii elektro nie było za wiele ogólnie baardzo dobry fur , wystarczy mieć świadomość że auta które maja ponad 200 tyś przebiegu to nie są nówki z salonu i trzeba będzie raz na jakis czas przeinwestować w auto.M - Śro 06 Sty, 2010
nox napisał/a:
no i spalanie jest bardzo dobre uwzględniając pojemność silnika i wagę auta 525 paliła w granicach 9-10 litrów i około 11-12 w zimę przy normalnej jeździe
Dokladnie tak jest!PiTT - Śro 06 Sty, 2010 hmm, no najlepiej może powiedzieć eM bo on odkupił moje BMW
ja zrobiłem zawias jak kupiłem 2 lata temu, to dzisiaj chyba nic się nie dzieje
ja miałem przy 230tyś km pierwszy raz robione wahacze i inne elementy zawieszenia, cały czas PL drogi, więc przyznasz że chyba dosyć trwałe jest to zawieszenie
oczywiście mówmy o realnych przebiegach a nie ogłoszenia typu 170tyś przebiegu a auto z realnym 500tyś i potem właściciel się dziwi że mu coś padło
ja u siebie jeździłem na 19" kołach i jakoś nic mi się wywałiło w zawieszeniu
czy kupiłem dobrze, może i tak, ale jeśli chodzi o realny przebieg i bezwypadkowość, natomiast na początku wsadziłem kilka tyś na zrobienie zawieszenia bo było mocno wyeksploatowane
co do spalania 2.5 beny to też uważam że wynik na poziomie 13l. bo tak mi paliła w mieście jest całkiem przyzwoity, auto waży prawie 1.5 tony
jak jechałem na wakacje w 4 osoby + bagaże to przy predkościach przelotowych pow. 130 spaliła ponizej 9l.
jak dla mnie to auto jest super i sam bym albo będę szukał e39 jak przyjdzie taka potrzeba
tyle że nie kupię od handlarza złomem tylko jeśli już to dopłacę te kilka tyś więcej ponad cenę rynkową i kupię od bardziej zaufanej osobyWalle - Śro 06 Sty, 2010 nie mówię, że to złe auto, ale to fura, przy której awaryjnie musisz mieć zawsze kilka tysi w portfelu na "a nóż widelec". W końcu to klasa średnia wyższa i wszystko musi odpowiednio kosztować. Chyba, że wszystkie awarie leczysz chińszczyzną to ok, ale przy tej klasie to mija się z celem.