To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] beeeMWuuuuu e39 530i touring

PiTT - Pią 01 Sty, 2010

saxorulez napisał/a:

Ktoś chce almerę??

wiele?

saxorulez - Pią 01 Sty, 2010

pw
k-mart - Pią 01 Sty, 2010

saxorulez napisał/a:
nie pisz proszę że nie zapala bo mnie to zniechęca :) pstryknij wiecej fot bo kurde kupowanie auta z takiej odległości to jednak nie łatwa sprawa.

dzisiaj byl kac, obiecuje ze jutro fotki beda. :)
Taka bateria co sie juz calkiem wyczerpala, mozna ja jeszcze podladowac czy trzeba nowa?
Kurde, ona jest 2x wieksza niz w hatchach :/ Nic dziwnego ze tyle pradu potrzebuje na rozruch

Mick - Pią 01 Sty, 2010

keju, wyjm bateryje, podłącz do prostownika i jutro odpal furę.
k-mart - Pią 01 Sty, 2010

Mick napisał/a:
podłącz do prostownika

nie chce mi sie, mam prostownik na stanie gratow 10km z domu :/
Jutro odpale z puga oraz druga dobra baterie z laguny, powinno wystarczyc

Mick - Pią 01 Sty, 2010

no oczywiście jeśli ci się nie chce to odpalisz z kabli.
ja jutro CC będę odpalał z kabelków, bo stoi od miesiąca nie jeżdżony...

a w ogóle to widziałem wczoraj w sadybie białą e39 w turingu, niemalże identyczną jak sprzedajesz keju, powiem ci że wygląda na prawde dobrze w bieli :)

k-mart - Sob 02 Sty, 2010

Podajac wiecej pradu, zapalila za pierwszym kreceniem :)

W koncu daje obiecane dzisiejsze fotki, link do calej galerii (takze w 1.poscie):

http://img697.imageshack.us/g/img3787a.jpg/

PiTT - Sob 02 Sty, 2010

ładna sztuka
patrząc na kierę i fotele mogę potwierdzić że przebieg realny
jedynie fotele można oddać do czyszczenia bo są nieco brudne, ale nie widzę zniszczeń
na serio bardzo ładnie środek wygląda, reszta też

k-mart - Sob 02 Sty, 2010

srodka dzisiaj nawet nie czyscilem, tylko z zewnatrz troche umylem.
Fotel kierownika dyrektora jest jak widac troche zasyfiony, ale bez problemu mozna to odczyscic, tak samo mialem w lagunie.

Walle - Śro 06 Sty, 2010

Pitt, wiem, że miałeś to zachwalasz, ale pozwól, że się nie zgodzę - może Tobie się dobrze trafiło.

Jako stary beemkowicz nieco co nieco wiem i bym się nie pchał w 10letnie e39 z nivo na tyle. Silnik fakt - daje radę, ale reszta auta to juz nie jest tak kolorowo. Nie mówię o rzeczach oczywistych gdzie w rankingach awaryjności e39 nigdy nie było mocne. Zawias ogólnie jest słaby na polskie drogi i to stwierdzony fakt. Wnętrze zadbane daje radę dość długo. Awarie elektroniki potrafią byc tak dokuczliwe jak w Lagunie II. Spalanie jest wysokie - w mieście będzie Ci to palić około 14 litrów (bez kozackiej jazdy), a gaz - wiadomo - dla leszczy.

Wymiana automatu na manual to też nie taki pikus jak u mnie w e30. Musi to zrobić ktoś ogarnięty (jakby co mam namiary), bo inaczej będą psikusy.

Jest dużo więcej możliwości kombi-cenowych, wśród młodszych i mnie drogich w uzyciu aut.

Pamietaj Łukasz, że tutaj wydać 1000 pln na mechanika co jakiś czas to pikuś.

Takie moje zdanie, jako, że temat BMW nie jest mi obcy.

M - Śro 06 Sty, 2010

mi moje e39 pali w miescie 11.5 gdy mam wszystko w dupie,
jak jezdzilem oszczednie to mialem spalanie 9litrow w mieście.
Uwazam ze te silniki są genialne i bardzo oszczędne pomimo pojemnosci.

nox - Śro 06 Sty, 2010

znajomy na trzaskał 350 tyś taką przy 300 robił zawieszenie wcześniej jakieś końcówki itp ogólnie te auta mają dosyć prostą konstrukcje i są relatywnie bezawaryjne no i spalanie jest bardzo dobre uwzględniając pojemność silnika i wagę auta 525 paliła w granicach 9-10 litrów i około 11-12 w zimę przy normalnej jeździe . Awarii elektro nie było za wiele ogólnie baardzo dobry fur , wystarczy mieć świadomość że auta które maja ponad 200 tyś przebiegu to nie są nówki z salonu i trzeba będzie raz na jakis czas przeinwestować w auto.
M - Śro 06 Sty, 2010

nox napisał/a:
no i spalanie jest bardzo dobre uwzględniając pojemność silnika i wagę auta 525 paliła w granicach 9-10 litrów i około 11-12 w zimę przy normalnej jeździe

Dokladnie tak jest!

PiTT - Śro 06 Sty, 2010

hmm, no najlepiej może powiedzieć eM bo on odkupił moje BMW
ja zrobiłem zawias jak kupiłem 2 lata temu, to dzisiaj chyba nic się nie dzieje
ja miałem przy 230tyś km pierwszy raz robione wahacze i inne elementy zawieszenia, cały czas PL drogi, więc przyznasz że chyba dosyć trwałe jest to zawieszenie
oczywiście mówmy o realnych przebiegach a nie ogłoszenia typu 170tyś przebiegu a auto z realnym 500tyś i potem właściciel się dziwi że mu coś padło :)
ja u siebie jeździłem na 19" kołach i jakoś nic mi się wywałiło w zawieszeniu
czy kupiłem dobrze, może i tak, ale jeśli chodzi o realny przebieg i bezwypadkowość, natomiast na początku wsadziłem kilka tyś na zrobienie zawieszenia bo było mocno wyeksploatowane
co do spalania 2.5 beny to też uważam że wynik na poziomie 13l. bo tak mi paliła w mieście jest całkiem przyzwoity, auto waży prawie 1.5 tony
jak jechałem na wakacje w 4 osoby + bagaże to przy predkościach przelotowych pow. 130 spaliła ponizej 9l.
jak dla mnie to auto jest super i sam bym albo będę szukał e39 jak przyjdzie taka potrzeba
tyle że nie kupię od handlarza złomem tylko jeśli już to dopłacę te kilka tyś więcej ponad cenę rynkową i kupię od bardziej zaufanej osoby

Walle - Śro 06 Sty, 2010

nie mówię, że to złe auto, ale to fura, przy której awaryjnie musisz mieć zawsze kilka tysi w portfelu na "a nóż widelec". W końcu to klasa średnia wyższa i wszystko musi odpowiednio kosztować. Chyba, że wszystkie awarie leczysz chińszczyzną to ok, ale przy tej klasie to mija się z celem.