Techniczne - Anti-lift kit - Whiteline - kto może załatwić
rasta - Pon 25 Sty, 2010 ASO to się omija szerokim łukiem PiTT - Pon 25 Sty, 2010
rasta napisał/a:
ASO to się omija szerokim łukiem
wiem, ale myślałem że akurat to ogarniają bo jak się okazało to jest częsta przypadłość w golfach 5
stukające sanki, jednym pomaga wymiana śrub mocujących, innym zastosowanie dodatkowych podkładek a jeszcze innym nic nie pomaga rasta - Pon 25 Sty, 2010 A nie wystarczy pogłośnić radio, he? PiTT - Śro 10 Lut, 2010 pytanko
paczka już leży w urzędzie celnym
muszę się tam zgłosić i uiścić opłatę celną
ktoś się orientuje jakie to są opłaty?
% od zdeklarowanej wartości czy tej na fakturze?
czemu takie paczki trafiają do urzędu celnego a nie prosto pod podany adres
to jest zwyczajne złodziejstwo, nie dość że raz się płaci za wysyłkę to jeszcze teraz wyciągają łapę po dodatkowe opłaty M - Śro 10 Lut, 2010 mozesz oclić pocztowo ale bedzie jeszcze dluzej.
Jedź tam i oclij, po tygodniu przyjdzie paczka. Kiedyś mozna bylo od razu odebrac ale teraz pier.dolą ze maja duzo paczek.
Gdzie masz wezanie? Na Łączyny?
Najlepsze jest to ze placisz clo i na to nakladaja jeszcze VAT, czyli placisz VAT też od cła.
Mega.PiTT - Śro 10 Lut, 2010 tak na Łączyny 8
jutro tam uderzę
głupie chooje!
ps. nie wiem jakie to może być cło, ale w takim wypadku jak dochodzą dodatkowe koszty to zupełnie nieopłacalne jest zamawianie gratów w stanach jak jeszcze musisz płacić zasrane opłaty celne martin.h - Śro 10 Lut, 2010
PiTT napisał/a:
tak na Łączyny 8
jutro tam uderzę
głupie chooje!
PiTT, powiedz że kandydujesz na prezydenta Wawy i nie będziesz płacić
Mam nadzieję, że pomimo cła i tak wyjdzie taniej niż w PL.M - Śro 10 Lut, 2010
PiTT napisał/a:
tak na Łączyny 8
jutro tam uderzę
głupie chooje!
ps. nie wiem jakie to może być cło, ale w takim wypadku jak dochodzą dodatkowe koszty to zupełnie nieopłacalne jest zamawianie gratów w stanach jak jeszcze musisz płacić zasrane opłaty celne
Wyjdzie Ci jakies 30%, samo cło nie jest hardkorowe ale VAT...
Na szczescie sprzedawcy sami zaniżają wartosc np o polowe alob o 1/3
Jak zamawiałem afr to urzednik napisał ze w paczce są "kable,długopis i płyta" i paczkę zwolniono z cła
pozatym
kamil - Śro 10 Lut, 2010 dokładnie, nie wiem dlaczego nie było to zamówione jako "próbki"M - Śro 10 Lut, 2010
kamil_wrc napisał/a:
dokładnie, nie wiem dlaczego nie było to zamówione jako "próbki"
Bo celnik i tak otworzy paczkęBart - Śro 10 Lut, 2010 Nie rozumiem czemu tak zrzędzicie. Towar pochodzi spoza obszaru UE, więc jest obłożony cłem i tyle. Zamawiajcie sobie tajle w europie to nie będzie takiego problemu.Jacek - Śro 10 Lut, 2010
rasta napisał/a:
ASO to się omija szerokim łukiem
chyba w fordzie kamil - Śro 10 Lut, 2010 no i co z tego że otworzy ? 2 tuleje to "sampling" "próbki" "wzory" bez przesady...M - Śro 10 Lut, 2010 swoje wiemsaxorulez - Śro 10 Lut, 2010 bart,