To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - mocowanie kubła clio II

Qukie - Śro 05 Maj, 2010

Janusz napisał/a:
co to znaczy ze bardzo dobrze praży ??

w tym wypadku zwrot 'bardzo dobrze praży' odnosi się do faktu, iż ów płytka dobrze pasuje, jest mocna i spełnia warunki bezpieczeństwa. Gdyby mogła, to polecała by je nawet Żanetka Letka :faja:

Janusz - Czw 06 Maj, 2010

ok, a jak ma być przykręcone mocowanie ?? tzn wystarczy śruba z nakrętka, czy tez trzeba jakieś blachy, albo coś takiego??

P.S jak nie przyspawam tych blach pod pasy, tylko skręcę to na luźno to coś się stanie ?? bo narazi w rpp nie zamierzam startować, tylko chce zrobić to bezpiecznie.

bizon - Czw 06 Maj, 2010

blacha pod auto, od gory sruba z oczkiem i bedzie banglac. mozesz podlac jakims klejem/silikonem czy innym badziewiem pod plytke, zeby ja ustabilizowac.
Qukie - Czw 06 Maj, 2010

Ustabilizować i uszczelnić dziurę przed wodą/błotem przez co ochronisz blachę przed rdzewieniem ;-)
wasq - Czw 06 Maj, 2010

proponuje kropelke bo

co kropelka skleij skleij...........

renault clio to takie fajne auto gdzie montuja pasy szelkowe 2 oczka pasuja idealnie w tylne otwory

przednie oczko musisz dokupic inne bo juz jest inny gwint w "progu"

a srodkowa dziure coby nie miec problemow kup takie samo oczko co do progu

bo tam juz jest normalny skok gwintu i normalny rozmiar gwintu

do oczek od pasow szelkowych szukalem nakretek cala lodz zjedzilem sprawdzilem we wszelkich metalowych i niestety jest tam gwint typowo samochodowy i nie byli mi wstanie pomoc

bizon - Czw 06 Maj, 2010

wasq napisał/a:
renault clio to takie fajne auto gdzie montuja pasy szelkowe 2 oczka pasuja idealnie w tylne otwory

w hundzie tez pasuje :P

Janusz - Czw 06 Maj, 2010

ale ja mam pasy na zwykłe śruby, nie na oczka :) i mam 3pkt wiec muszę i tak z tyłu wiercić,

Pasy muszę mieć z tyłu rozpinane, i kanapa zostaje, ori pasy z przodu i z tyłu tez, wiec 3 dziury będę musiał wywiertac ;/

bizon - Czw 06 Maj, 2010

mozesz tez przykleic z tylu na tasmex, taki zbrojony wszystko wytrzyma ;D