pcs - Śro 11 Maj, 2011 gole, 4 letnie x3 2.0d za 80tys to niezla bzdura ani to wygodne, ani fajnie jezdzi, ani w terenie, ani w trasie, ani tanie w utrzymaniu i do tego ciasne.
Kurcze w zeszlym roku ziom z pracy za 65tys brutto sprzedal swoje rowno 3letnie murano na full wypasie, kupione w salonie z przebiegiem 60tys KM. Auto full wypas, 250km niepsujace sie. Suma sumarum duzo lepsze od takiego X3 i tansze w utrzymaniu (spalanie to nie wszystko). Wieksze i wygodniejsze od X3.
Murano i CX7 to fajnie suvy, w sam raz rozmiar, zawsze dobrze wyposazone i z dobrym motorem. Klasa wyzsza przy forku czy outlanderze a tansze niz dobre x3 czy ml
Jak brak szuka suva ktory pali 8 litrow paliwa to niech sobie kupi zwykle kombi lepiej.nox - Czw 12 Maj, 2011 nie szuka suva który tyle pali spoko (czuje małe napięcie)
Chodzi o rozsądek aktualnie jeździ autem które w mieście pali 10-12 litrów i to nie jest problem ale 15-17 litrów w mieście dla cx7 to po prostu co najmniej 4 tyś zł rocznie więcej chodzi o odrobinę rozsądku przy wyborze auta złoty środek sie nie znajdzie idealna była by x3 3.0d ale to od 100 tyś w górę za ładne egzemplarze. przekreślam te wszystkie śmietniki na allegro za 60 tyś sprowadzone z Niemiec po dziadku . Querwa ale trudno jest kupić używane auto w dzisiejszych czasach .Bart - Czw 12 Maj, 2011 anjas - Czw 12 Maj, 2011 dzik - Czw 12 Maj, 2011
nox napisał/a:
Chodzi o rozsądek aktualnie jeździ autem które w mieście pali 10-12 litrów i to nie jest problem ale 15-17 litrów w mieście dla cx7 to po prostu co najmniej 4 tyś zł rocznie więcej chodzi o odrobinę rozsądku
Moze sie kalkulowac, zalezy od cen zakupu. Spalanie to ie wszystko.M - Czw 12 Maj, 2011
dzik napisał/a:
nox napisał/a:
Chodzi o rozsądek aktualnie jeździ autem które w mieście pali 10-12 litrów i to nie jest problem ale 15-17 litrów w mieście dla cx7 to po prostu co najmniej 4 tyś zł rocznie więcej chodzi o odrobinę rozsądku
Moze sie kalkulowac, zalezy od cen zakupu. Spalanie to ie wszystko.
Jak to nie? pcs - Czw 12 Maj, 2011 no niestety w naszym kraju byl popyt cuda na auta z malymi przebiegami i bezwypadkowe za pol darmo to i pojawili sie cudotworcy w postaci wszelakich auto handlow.
Co za roznica czy placi sie za paliwo 4tys wiecej na rok czy tez za serwis 8tys zamiast 4tys.
Ciekawym autem do rozwagi jest np. Grand Cherokee 3.0 CRD, niezly komfort, niezly wypas, kupa miejsca i swietne napedy.
Kolega od Murano, jezdzi teraz Commanderem 3.0 CRD, niezly potwor, miejsca od zajebania, spytam czy nie chce sprzedac i za ile bo mu sie juz pewnie znudzil. W zimie mnie wyciagal z zaspy (Forka) to prawie nie zauwazyl, ze ma zaczepione poltorej tony na haku jak ruszal.
Brat na firme kupuje?dzik - Czw 12 Maj, 2011
pcs napisał/a:
Kolega od Murano, jezdzi teraz Commanderem 3.0 CRD, niezly potwor, miejsca od pomylony, spytam czy nie chce sprzedac i za ile bo mu sie juz pewnie znudzil. W zimie mnie wyciagal z zaspy (Forka) to prawie nie zauwazyl, ze ma zaczepione poltorej tony na haku jak ruszal.
Jezdzilem commanderem w benzynie, porazka totalna. Siermiezne wykonanie, jak dla mnie ilosc miejsca jest iluzja. Jezdzilismy na zmiane nim i CX-9, mazdziocha znacznie wygodniejsza i ma wiecej miejsca w srodku.pcs - Czw 12 Maj, 2011 Dziku, ale jezdziles wersja amerykanska pewnie 3,7 z jakims lichym automatem,
wersja europejska jest robiona w Austrii, lepiej wykonana, wyposazona, z lepszym zawieszeniem etc, z 3.0 crd jest calkiem szybka (9s do 100), a ze terenowka jest mnej wygodna od SUVa to oczywiste. Ma za to inne zalety.nox - Czw 12 Maj, 2011 PCS tak auto na firmę z opcją leasingu .
Jak z serwisem takiego jeepa ?dzik - Czw 12 Maj, 2011
pcs napisał/a:
Dziku, ale jezdziles wersja amerykanska pewnie 3,7 z jakims lichym automatem,
Tak, 3.7 w USA. Jakies 18l/100 na autostradzie przy 65mph na tempomacie
Osiagi zerowe.pcs - Czw 12 Maj, 2011
dzik napisał/a:
pcs napisał/a:
Dziku, ale jezdziles wersja amerykanska pewnie 3,7 z jakims lichym automatem,
Tak, 3.7 w USA. Jakies 18l/100 na autostradzie przy 65mph na tempomacie
Osiagi zerowe.
no to ja mialem zwyklego Cherokee z tym motorem teraz to tez masakra, wykonczenie tez, ale palil jakos mniej niz 18litrow i ladnie brzmial dzik - Czw 12 Maj, 2011
pcs napisał/a:
no to ja mialem zwyklego Cherokee z tym motorem teraz to tez masakra, wykonczenie tez, ale palil jakos mniej niz 18litrow i ladnie brzmial
Brzmial ladnie to fakt, ale poniewaz wartosci mpg do mnie nie przemawialy a paliwo szybko ubywalo zrobilem test i jeden dzien po autostradzie jezdzilem grzecznie 65mph, 18 na setke.Anonymous - Czw 12 Maj, 2011 nox moze bedziemy mieli na sprzedaż Lexa RX350 nox - Pią 13 Maj, 2011 Jak coś to daj info co to za egzemplarz