To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Meczet w Warszawie

Bart - Pią 09 Kwi, 2010

trochę jestem przerażony tym co tu większość z Was pisze...

dodaję temat do ignorowanych, nie chcę się denerwować.

GeKo - Pią 09 Kwi, 2010

martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Ale wiem do zego ten popaprany naród jest zdolny. Jestem na duże NIE.

Idąc tym tokiem rozumowania, Polaków nigdzie nie powinni wpuszczać bo to złodzieje i pijacy.

Sami zapracowaliśmy na taką opinię i za to pokutujemy, niech oni pokutują za opinię na którą sobie zapracowali.
A to trochę wiecej niż alkoholizm i złodziejstwo.

Bad-i - Pią 09 Kwi, 2010

eM napisał/a:
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Ale wiem do zego ten popaprany naród jest zdolny. Jestem na duże NIE.

Idąc tym tokiem rozumowania, Polaków nigdzie nie powinni wpuszczać bo to złodzieje i pijacy.

Czekałem martin na twoją błyskotliwą wypowiedź w tym temacie, jak zwykle sie nie zawiodłem. ^_^'
Moj komentarz: mów za siebie

Niestety ale komentarz Mortona tak zabrzmial ze moje zdanie pokrywa sie ze zdaniem martina.

edit: teraz doczytalem powyzszy post Geko, dlatego dodam jedno. Nie starajmy sie w takim razie zeby wjezdzac do US bez wiz ;)

k-mart - Pią 09 Kwi, 2010

w sumie duzo nas od nich niedzieli, wystarczy wjechac do wschodniej turcji, ktora chce sie zaliczac do UE.
inne klimaty, maly dystans.
nie kumam ich nalogow i kultury, ale ja toleruje.
o ile nie zabronia mi swietowac swieta transportowca, nie mam nic przecikwo.

GeKo - Pią 09 Kwi, 2010

Bad-i napisał/a:
edit: teraz doczytalem powyzszy post Geko, dlatego dodam jedno. Nie starajmy sie w takim razie zeby wjezdzac do US bez wiz

Mnie tam wizy do USA zwisają. Nie wybieram się tam.

Bad-i - Pią 09 Kwi, 2010

GeKo napisał/a:
Bad-i napisał/a:
edit: teraz doczytalem powyzszy post Geko, dlatego dodam jedno. Nie starajmy sie w takim razie zeby wjezdzac do US bez wiz

Mnie tam wizy do USA zwisają. Nie wybieram się tam.

Mnie tez bo mam 3 :D - ale powiedz to tym co czekaja na Pieknej :]

Ogolnie temat mistrzy wyścig. Jak go zbuduja to wracam do tenisa

M - Pią 09 Kwi, 2010

Stany to kupa. Najgorszy kraj świata.
Bad-i - Pią 09 Kwi, 2010

eM napisał/a:
Stany to kupa. Najgorszy kraj świata.

Tutaj akurat sie nie zgodze, ale to tylko moje zdanie ;)

Roman i Jarosław tez chcieli tam jechac. Ale Jaka nie wpuscili bo mial buty Wojasa

Marek23 - Sob 10 Kwi, 2010

eM napisał/a:
Troche o nurcie sponsorującym budowę meczetu.
Tzn to jest to co tu wpuszczamy zgodnie z nasza otwartością i tolerancją.

Wahhabizm uznaje wyższość islamu nad wszystkimi religiami, oraz potrzebę uzyskania dominacji nad nimi. Antysyjonizm, antyamerykanizm, wrogość do instytucji świeckich oraz postawy skrajnie antyintelektualne są rozpowszechnione w środowiskach wahhabickich na całym świecie. Korzystając z hojności arystokratów saudyjskich, duchowni wahhabiccy nauczają tych idei w innych krajach muzułmańskich (Bośnia i Hercegowina, Albania, kraje Azji Środkowej, Malezja, Turcja). W Polsce Liga Muzułmańska RP buduje meczet w Warszawie ruchu wahabickiego sponsorowany przez prywatnego darczyńcę z Arabii Saudyjskiej, który wzbudza wśród części mieszkańców spore kontrowersje.[1]

Amerykański politolog Francis Fukuyama nazwał wahhabizm "islamskim faszyzmem", mimo że nie charakteryzuje się on większością z konstytutywnych cech faszyzmu (nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm oraz opozycja do politycznego i ekonomicznego liberalizmu).

Wahhabizm bywa też mylony z bardziej ogólnym ruchem w islamie: salafizmem, polegającym na powrocie do wczesnych źródeł islamu.[potrzebne źródło]

Więc wychodzi na to ze ta tolerancja zostanie nam za jakiś czas wsadzona prosto w dupe.

Wystarczy,że to przeczytałem. Dziękuję,jestem na nie. Martin h i Bart, jak wam przyszłe córeczki powychodzą za mąż za dżentelmena w turbanie, który im wpoi te piekne zasady ich kultury to chętnie zobaczę jak wasz tolerancja wtedy będzie wygladała.

Anonymous - Sob 10 Kwi, 2010

taka krótka opowiastka-niedawno pracowałem jako rigger przy takiej pewnie znanej niektorym imprezie Sensation,w belgi,po imprezie zatrudnili tam kilkunastu takich czarniawych(chyba z algieri) do sprzątania,chwile z nim sobie pogadalismy-ze jestesmy z polski,oni ze słyszeli ze to bardzo religijny kraj,bo oni to tez bardzo wierzący tylko ze allah bla bla bla takie tam,a pozniej chłopaki wzieli sie do roboty-takiego złodziejstwa to ja jeszcze nie widzialem,nasi przy nich to cienkie bolki,goscie zawijali wszystko-szklanki,brudne popielniczki,nawet trytytytki,trzeba było miec oczy dookoła głowy zeby sie nie pozbyc narzędzi
Anonymous - Sob 10 Kwi, 2010

GeKo napisał/a:
Oni są 500 lat za chrześcijanami i nic tego nie zmieni.

Tak jak i chrześcijaństwo 1000 lat za judaizmem xD
Tyle pier.dolenia ,ile można tu przeczytać to nawet na forum onetu nie ma. Powinni wyj.ebać meczet większy od pałacu kultury ,co by go było widać z 200km :wall:

martin.h - Sob 10 Kwi, 2010

Marek23 napisał/a:
Martin h i Bart, jak wam przyszłe córeczki powychodzą za mąż za dżentelmena w turbanie, który im wpoi te piekne zasady ich kultury to chętnie zobaczę jak wasz tolerancja wtedy będzie wygladała.

Moja znajoma jest w związku z Pakistańczykiem i jest szczęśliwa.

anjas - Sob 10 Kwi, 2010

martin.h napisał/a:

oby okazała się tym wyjatkiem, który potwierdza regułę...

M - Sob 10 Kwi, 2010

martin.h napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Martin h i Bart, jak wam przyszłe córeczki powychodzą za mąż za dżentelmena w turbanie, który im wpoi te piekne zasady ich kultury to chętnie zobaczę jak wasz tolerancja wtedy będzie wygladała.

Byli już u rodziny w pakistanie?

martin.h - Sob 10 Kwi, 2010

eM napisał/a:
martin.h napisał/a:
Marek23 napisał/a:

Byli już u rodziny w pakistanie?

Nie, mieszkają w UK.