Jacek - Pon 14 Cze, 2010 anjas, też coś w tym może być anjas - Pon 14 Cze, 2010 ej, a ja to co? nie miałem racji?
jeśli nie, to uzasadnij mi to. Ale tak, żebym zrozumiał
edit: widzę, że wcześniej uznałeś odpowiedź. Dzięki kamil - Pon 14 Cze, 2010 haha szkolenie produktowe dot. Hubryd - starałem się uważnie słuchać Anonymous - Pon 14 Cze, 2010
kamil napisał/a:
haha szkolenie produktowe dot. Hubryd - starałem się uważnie słuchać
a ja myslałem ze na szkoleniach to sie pije a nie słuchaanjas - Pon 14 Cze, 2010
rabarbar napisał/a:
ja myslałem ze na szkoleniach to sie pije a nie słucha
prowadziłem kilka szkoleń w życiu i niestety zawsze trafi się w grupie jeden co słucha kamil - Pon 14 Cze, 2010 apropo szkolenia tego właśnie...Przyjechali tez przedstawiciele dilerów i oczywiście znalazł się jeden, który już w drodze chlapnął z pół litra. Klasycznie został wyproszony z sali, zakaz jazd testowych i info do pracodawcy...dwa dni koleś siedział w pokojuWalle - Pon 14 Cze, 2010 Jazda Hybrydą w ciszy to nieco dziwne wrażenie, ale sądzę, że można się przyzwyczaić. Dołożenie dźwięku to banalna kwestia.
Baterie w a przykład X6 Hybrid mają gwarancję na 5lat - na moje pytanie - co dalej - panowie z BMW nie potrafili udzielić logicznej odpowiedzi. Można wymienić - pewnie tak, czy jest możliwość objecia baterii rozszerzoną gwarancją - nie wiedzą, ale pewnie nie, ile kosztuje - nie wiedzą.....
Za jakis czas do elektrycznej fury będziesz miał mozliwość wyboru soundtrack'u - diesel? benzyna? V2? F1? dzik - Pon 14 Cze, 2010
kamil napisał/a:
Powód jest dosyć banalny. Silnik elektryczny dysponuje od zera maksymalnym momentem obrotowym. Silnik diesla także posiada bardzo wysoki moment przy niskich obrotach silnika. Krzywe przebiegu byłyby zbyt blisko siebie powodując nierównomierny rozkład momentów. Dlatego BMW, Toyota stosuje w hybrydzie silnik benzynowy wraz z elektrycznym i jest to optymalny rozkład mocy i momentu.
W tej teorii kilka spraw mi nie pasuje.
Silnik diesla nie posiada momentu nisko, nisko posiadaja moment silniki doladowane.
Benzyniak jest lepszy do czestych startow i zatrzyman.Jacek - Pon 14 Cze, 2010
dzik napisał/a:
kamil napisał/a:
Powód jest dosyć banalny. Silnik elektryczny dysponuje od zera maksymalnym momentem obrotowym. Silnik diesla także posiada bardzo wysoki moment przy niskich obrotach silnika. Krzywe przebiegu byłyby zbyt blisko siebie powodując nierównomierny rozkład momentów. Dlatego BMW, Toyota stosuje w hybrydzie silnik benzynowy wraz z elektrycznym i jest to optymalny rozkład mocy i momentu.
W tej teorii kilka spraw mi nie pasuje.
Silnik diesla nie posiada momentu nisko, nisko posiadaja moment silniki doladowane.
Benzyniak jest lepszy do czestych startow i zatrzyman.
to w takim razie jakie mamy dziś na rynku silniki diesla bez turbodoładowania?iQ - Pon 14 Cze, 2010 VAGowski SDI chyba jest nadal w sprzedazyM - Pon 14 Cze, 2010 Świetny temat! Pycha!
iQ - Pon 14 Cze, 2010
eM napisał/a:
Świetny temat! Pycha!
ekspercki M - Pon 14 Cze, 2010
iQ... napisał/a:
eM napisał/a:
Świetny temat! Pycha!
ekspercki
Od jakiegoś czasu zbieram się żeby napisać coś technicznego-merytorycznego od siebie w tym temacie ale za każdym razem kończę tak:
iQ - Pon 14 Cze, 2010 ja z checia dowiem sie czegos nowego Anonymous - Pon 14 Cze, 2010