matt - Pon 11 Paź, 2010 Janusz, zmieniło się. teraz dopiero druga załoga, która się pojawi w miejscu wypadku jedzie poinformać najbliższy punkt łączności, pierwsza ma za zadanie pomóc poszkodowanym i organizować akcję w miejscu zdarzeniaKonradMK - Pon 11 Paź, 2010
Vlodarsky napisał/a:
KonradMK napisał/a:
nie kumam tego, od tego żeby było bezpiecznie jest organizator. nikt nie powinien wtargnąć na drogę, pijany czy nie, załoga nie ma na to wpływu.
Ale mimo wszystko chyba powinni uruchomić jakąś procedurę awaryjną/ratunkową czy nie wiem co. Idiota, pijany czy niewidomy to też człowiek. Może w korporacji zużytego Hindusa wymienia się na nowego ale w realnym świecie trzeba dbać o życie. Jak byśmy pili przy grillu browar Kondziu i by Cię ugryzł jakiś obcy pies który wtargnął do naszego ogródka to ja bym odstawił browar i karkówkę na stół żeby sprawdzić czy nic Ci nie jest ( a też właściciel psa mógł zadbać, żeby ten nie wtargnął i nie ugryzł Kondzia np w tyłek).
zgoda, ale jeśli pies mnie ugryzie na grillu u ciebie to ty ponosisz za to odpowiedzialność a nie pies qbus - Pon 11 Paź, 2010 Z infa wynika ze jednak wszystko skonczylo sie dobrze:
Cytat:
Zgodnie z zapowiedziami, niedziela to szybsza jazda Wojtka Chuchały i Ryszarda Ciupki, którzy po dwóch oesach plasowali się na trzecim miejscu w stawce RPP. Niestety na trzeciej próbie (Radkowska Perła) doszło do wypadku z udziałem pijanego kibica. 34-letni mężczyzna nagle wtargnął na trasę rajdu i został potrącony przez rajdówkę Wojtka Chuchały i Ryszarda Ciupki. Załoga nie zatrzymała się na miejscu wypadku, ale jak sama komentuje, stało się to na szybkiej partii i dopiero po dłuższej chwili zawodnicy zdali sobie sprawę z tego, co się wydarzyło.
Ranny ze złamaniem nogi i obrażeniami głowy został odtransportowany karetką pogotowia do Specjalistycznego Centrum Medycznego w Polanicy Zdroju. Wojtek Chuchała i Ryszard Ciupka oddali się do dyspozycji policji, która badała okoliczności zdarzenia. Na szczęście obyło się bez poważniejszych konsekwencji, choć nie sposób nie wspomnieć o innych niebezpiecznych sytuacjach na trasie, widocznych na poniższym onboardzie – między innymi o cywilnym samochodzie, który wyjechał pod prąd oesu.