To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - BMW M5 E39

Walle - Pią 25 Lut, 2011

taaaa m5 e39, jakaś zapyziała łąka z sianem na wiosce.... a na tylnej kanapie jakaś szpotawa laska w stylu wentydż z niedopałkiem w ustach, przechodzonych stringach i z jakąś fajną szparą mięszy jedynkami... Ehhhh... marzenie......

I Pitt robiący nam foty....

ps - Pią 25 Lut, 2011

Nowka!

http://www.autoscout24.ch...10&page=1&row=9

PiTT - Pią 25 Lut, 2011

martin.h napisał/a:
PiTT, dlaczego kupiłeś Lexa, a nie M5 ? :>

dobre pytanie...
bo pewnie zacząłem myśleć jak każda głowa rodziny, auto w miarę nowe, na gwarancji, koniecznie diesel żeby jeździć tanio w podróże... i wiecie co, choojów sto! :D
coraz bardziej odnoszę wrażenie że nowe auta są bez duszy, zwykłe pudełka do przemieszczania
gwarancja ok, sporo już mi się zwróciła, ale ogólnie nowe auta nie są już takie jak kiedyś
diesel, niby fajnie, ale koorwa jaka to oszczędność jak za vpowera on albo statoila diesel gold płacę 5.4zl za literek? :wall:
do tego w trasie 9l.
szczerze to pi@rdole i nie będę więcej brał pod uwagę kwestii spalania, auto musi dawać radość z jazdy i tyle
dla mnie w tej chwili M5 e39 jest spełnieniem wszelkich wyznaczników motoryzacyjnych
dużo pali... no fakt, ale na szczęście nie robię dużych tras a nawet jak raz do roku trzeba gdzieś pojechać dalej to tragedii nie będzie
nie piszę tego dlatego że żałuję zakupu lexa w dieslu, po prostu nie czuję tego auta tak jakbym sobie to wymarzył, bez znaczenia czy to byłbym 2.5 w benie bo jeździłem nim i chodzi zdecydowanie słabiej niż diesel.
zwyczajnie chyba nie jestem zwolennikiem japońskiej motoryzacji ;)
ale czas pokaże, może się pogodzę z lexem i pojeżdżę jeszcze trochę :]
jakbym znalazł idealną M5 to łatwiej podjąłbym decyzję

Bart - Pią 25 Lut, 2011

PiTT napisał/a:

ps Cię wyręczył, post wyżej masz taki samochód :faja:

szkoda, że cena nie jest w złotówkach xD

PiTT - Pią 25 Lut, 2011

Bart napisał/a:
PiTT napisał/a:

ps Cię wyręczył, post wyżej masz taki samochód :faja:

szkoda, że cena nie jest w złotówkach xD

właśnie, bądźmy realistami
auto ma swoje lata, więc jakieś nierealne kwoty są poza tematem
trzeba przyjąć że zdrowa M5 będzie kosztowała w górnych granicach cen allegrowych

Jaco - Sob 26 Lut, 2011

PiTT napisał/a:

coraz bardziej odnoszę wrażenie że nowe auta są bez duszy, zwykłe pudełka do przemieszczania

Pięknie to ująłeś :pom:

Ja tam nie lubię BMW, może http://www.autoscout24.ch...plisting_date=1

Janusz - Sob 26 Lut, 2011

PiTT napisał/a:
dobre pytanie...
bo pewnie zacząłem myśleć jak każda głowa rodziny, auto w miarę nowe, na gwarancji, koniecznie diesel żeby jeździć tanio w podróże... i wiecie co, choojów sto! :D
gwarancja ok, sporo już mi się zwróciła, ale ogólnie nowe auta nie są już takie jak kiedyś
diesel, niby fajnie, ale koorwa jaka to oszczędność jak za vpowera on albo statoila diesel gold płacę 5.4zl za literek? :wall:
do tego w trasie 9l.
szczerze to pi@rdole i nie będę więcej brał pod uwagę kwestii spalania, auto musi dawać radość z jazdy i tyle
dla mnie w tej chwili M5 e39 jest spełnieniem wszelkich wyznaczników motoryzacyjnych
dużo pali... no fakt, ale na szczęście nie robię dużych tras a nawet jak raz do roku trzeba gdzieś pojechać dalej to tragedii nie będzie
nie piszę tego dlatego że żałuję zakupu lexa w dieslu, po prostu nie czuję tego auta tak jakbym sobie to wymarzył, bez znaczenia czy to byłbym 2.5 w benie bo jeździłem nim i chodzi zdecydowanie słabiej niż diesel.
zwyczajnie chyba nie jestem zwolennikiem japońskiej motoryzacji ;)
ale czas pokaże, może się pogodzę z lexem i pojeżdżę jeszcze trochę :]

a ja myślałem ze BMW nie ma po prostu tak dobrego serwisu jak Lex :D

PiTT - Sob 26 Lut, 2011

Bo nie ma :)
Ale nie tylko obsluga nalezy sie kierowac, bardzo chetnie moglby byc ISF ale cena poki co kosmiczna

206 Gti - Sob 26 Lut, 2011

Hmm ....

Szukamy m5 dla Pittunia :jupi: :jupi:

Anonymous - Sob 26 Lut, 2011

Mój dobry znajomy ma e-39 kombi w M-pakiecie. Do tego auto jest po fabrycznym tuningu weichman. Rozwiercone z 2.8 na 3.0
Auto ma shamowane 220KM i 350Nm
Zapina naprawda miło. Tyle lat w pl i jedyne co w zawiasie jeden wahacz poszedl.
Oczywiście do tego dyferi takie tam ale to norma :D

Bart - Sob 26 Lut, 2011

Ziom - albo jest po fabrycznym tuningu, albo to jakiś weichman, swoją drogą pierwszy raz słyszę taką nazwę, to chyba jakaś pomyłka...
Anonymous - Sob 26 Lut, 2011

Bart napisał/a:
Ziom - albo jest po fabrycznym tuningu, albo to jakiś weichman, swoją drogą pierwszy raz słyszę taką nazwę, to chyba jakaś pomyłka...

http://www.wiesmann.de/
Samochód z 99roku stał 3 lata w salonie bmw w Niemczech jako demo :)

Nm ma tyle co m3 3.2l z e36.

Kuner - Nie 27 Lut, 2011

http://www.youtube.com/watch?v=VRg9rCAs8P4
PiTT - Nie 27 Lut, 2011

7emka jest mega wielorybem, pewnie wygodna, ale ma strasznie ciezki wyglad
I tak samo, polecane sa silniki benzynowe od 745i w gore
Zobaczymy, bo tak jak ktos pisal, M5 to najlepiej szukac zagranica
Mam maly plan wobec lexa i jak to mnie nie przekona to idzie do zyda ;)

Kuner - Nie 27 Lut, 2011

to może:
http://www.youtube.com/wa...feature=related