bizon - Wto 08 Mar, 2011 czyli jednak taniej wyjdzie kupic hunde i pakiet do skrecania Bonczek - Wto 08 Mar, 2011
TOXIC napisał/a:
8k kompresor 6k komputer i bog wie ile za poskladania 6k za tloki i korby
Aaaaaaaaaaaaaa napiszcie to w jakimś FAQ i niech nikt więcej nie zakłada takich tematów Bad-i - Wto 08 Mar, 2011
p106rallye napisał/a:
Dlaczego nikt nie pakuje F4R turbo z megany RS do clio . On jest jakiś inny konstrukcyjnie - nie pasuje , jest za duży czy o co chodzi?
Bo to nadal clio i wiekszosc woli Honde
p.s. a ja bede twardy i nigdy nie zrobie sobie rajdowej Hondy wasq - Wto 08 Mar, 2011
p106rallye napisał/a:
Dlaczego nikt nie pakuje F4R turbo z megany RS do clio . On jest jakiś inny konstrukcyjnie - nie pasuje , jest za duży czy o co chodzi
bo taki swapowy zestwai podchodzi pod 15 000 - 20 000
a jak wiadomo kazdy mysli ze taniej wyjdziue zaturbic samemu
turbina od 200sx za 500 wtryski za 300 ecumjaster za 300 intercooler od omegi za 200 rurki ogrodnicze za 200
ii mamy soft turbo za 1500 to co sie dziwisz dzik - Wto 08 Mar, 2011
TOXIC napisał/a:
Bo sam nie zdecydowal bym sie turbic auta ktore nie bylo do turbo przystosowane od nowosci (oczywiscie mowa o klasycznym turbo)
Ja sie zdecydowalem, szczegolnie ze im dalej idziemy to roznice w modelu wyjsciowym sie zacieraja.
Rasciak jest dobrym przykladem ze turbo zrobione kompleksowo i z glowa ma prawo bezawaryjnie jezdzic.Anonymous - Wto 08 Mar, 2011 Szkoda, że na nasze pieniądze to wszystko tyle kosztuje.
Ciekawe czym się różni f4r turbo z megi od naszych f4r n/a.Marek23 - Wto 08 Mar, 2011
Yarko napisał/a:
jeśli seryjne skrzynie przy seryjnych parametrach nie wytrzymują to logiczne jest, że poddane większemu obciążeniu tym bardziej nie wytrzymają ( w zależności od stylu jazdy - podkreślam )
A w jakim sensie nie wytrzymują? Ja moim jednak trochę upalań zrobiłem swego czasu, imprez,itd i jakoś skrzynia nie padła.Anonymous - Wto 08 Mar, 2011 U mnie np ukręcił się wałek główny przy normalnym użytkowaniu
Na forum clio co najmniej połowa użytkowników sportów ma już drugą skrzynię Anonymous - Wto 08 Mar, 2011 Zakładaj nitro ! dysze + 150 km !
Głupi żart saxorulez - Wto 08 Mar, 2011
Czesio napisał/a:
Głupi żart
to faktkubas - Wto 08 Mar, 2011
saxorulez napisał/a:
Czesio napisał/a:
Głupi żart
to fakt
lepiej wystaw saxo i szukaj sporta żeby pokazać że da się 200km+ Tomcat - Wto 08 Mar, 2011
saxorulez napisał/a:
Czesio napisał/a:
Głupi żart
to fakt
Nie do końca taki głupi. Biorąc pod uwagę, że jednak rzadko potrzeba aż tyle mocy w Sporcie, to nie byłoby to takie bezsensowne. Oczywiście z dyszą 25 lub 50 km. W porównaniu do reszty pomysłów nieduży koszt, zawsze można wyciągnąć i sprzedać, a przyrost jest znaczny i tylko wtedy kiedy chcesz. Do pojedynków na ulicy wystarczy.saxorulez - Wto 08 Mar, 2011 nie chce mi się.. wiem że się da czego przykładem jest Jacek z Re5pekta mający takowe Clio w Polsce, więc nie będę udowadniał że się da skoro inni to już zrobili. Łuaksz Bislki na naszych walkach też budował na +200KM w góry samochody także to nie jest jakiś rocket siencedzik - Wto 08 Mar, 2011
agentczor napisał/a:
Na forum clio co najmniej połowa użytkowników sportów ma już drugą skrzynię
Ale najczesciej padaja synchronizatory ktore beda czesciej padac przy mocnym NA niz w turbo.GeKo - Wto 08 Mar, 2011 nie czytałem całego tematu bo do niedzieli nie mam czasu ale z dobrego źródła wiem ze komp kteca wcale nie jest taki pnp tzn pasuje działa ale z mapami kicha. jak będziesz chciał pogadać dam ci namiary na gościa który ma u siebie to.
edit: JaK Tak szastasz pomukami to ja też chcę
200KM w clio to nie jest jakiś wyczyn, myślę że jak zrobie cały dolot + strojenie po AFR otrę się o tą granicę, a to bez ruszania motoru przecież.
Generalnie połowa clio sportów nie trzymających mocy ma pewnie źle ustawiony rorząd.