Dokładnie tak sobie to wyobrażam was79 - Czw 26 Maj, 2011 Pany pytanie: jaka wam średnia prędkość podczas biegania wychodzi?
bo teraz po dłuższej przerwie w bieganiu wychodzi mi nieco ponad 10 km/h (średni teren z ok 1km podbiegiem)Anonymous - Czw 26 Maj, 2011 Nie wiem . Biegam jak kogos gonie albo ktos goni mnie , w tym 2 przypadku trochę szybciej Walle - Czw 26 Maj, 2011
was79 napisał/a:
Pany pytanie: jaka wam średnia prędkość podczas biegania wychodzi?
bo teraz po dłuższej przerwie w bieganiu wychodzi mi nieco ponad 10 km/h (średni teren z ok 1km podbiegiem)
nie biegam nigdy na prędkość ile na godzinę Cóż za pomysł
Generalnie biegacze zazwyczaj biegają w tempie - "ile na kilometr"
Ja zazwyczaj przy spokojnych wybieganiach mam 4.20 (4 minuty 20 sek) - 4.10
Co daje 14-15 km/h
Przy szybszych 4 min na km lub szybciej troszkę, ale tu już wchodzi się w zakres tzw. Biegu Ciągłego.was79 - Czw 26 Maj, 2011
Walle napisał/a:
Ja zazwyczaj przy spokojnych wybieganiach mam 4.20 (4 minuty 20 sek) - 4.10 Co daje 14-15 km/h
hie hie to dużo pracy przede mną Cartoon - Czw 26 Maj, 2011 mi przy trasach +- 3km wychodzi średnia 12km/h http://sportypal.com/Workouts/Index?user_id=276270Przem_106 - Czw 26 Maj, 2011 Walle bardzo dobrze napisał.
Biegacze czy to zawodowi, czy amatorzy biegają w tempie na kilometr. Oczywiscie im dłuzszy dystans, tym tempo wolniejsze.
Ja przykładowo w swoim pierwszym biegu na 10km tydzien temu nabiegałem 41.37s. co daje ok. 4.10/km. i srednią prawie 15km/h
Wg moich obserwacji jesli przebiegniesz 10km bez zatrzymania bez względu na czas, to Twoja kondycja jest Ok
Jesli przebiegniesz w 45min, to prawdopodobnie cos tam trochę trenujesz
Zeby zejsc ponizej 40min, trzeba regularnie biegac.
Amatorzy są w stanie dojsc do 35-36min/10km.
Rekord swiata na biezni to 26.17 GeKo - Czw 26 Maj, 2011 mnie bieganie, nigdy nie sprawiało przyjemności. Szczerze nie potrafię zrozumieć tego jako sportu, oprócz oczywiście tego że właśnie się pobija bariery ilości km przebytych w danym czasie.Bad-i - Czw 26 Maj, 2011
GeKo napisał/a:
mnie bieganie, nigdy nie sprawiało przyjemności. Szczerze nie potrafię zrozumieć tego jako sportu, oprócz oczywiście tego że właśnie się pobija bariery ilości km przebytych w danym czasie.
ja kiedys przebieglem (w sumie dystans nie znany) sporo metrow za MILFem GeKo - Czw 26 Maj, 2011 czy zdobycz została ukuta ?Bad-i - Czw 26 Maj, 2011
GeKo napisał/a:
czy zdobycz została ukuta ?
w tym wieku, po tylu latach................... nie biegam na darmo Marek23 - Czw 26 Maj, 2011 Bieganie jest dobre na gubienie masy,niestety moje kolana są zniszczone i nie lubią długiego biegania. Wole już w piłkę lub kosza zagrać, choc to też kontuzyjne sporty.misiek86electro - Czw 26 Maj, 2011
Marek23 napisał/a:
Bieganie jest dobre na gubienie masy,niestety moje kolana są zniszczone i nie lubią długiego biegania. Wole już w piłkę lub kosza zagrać, choc to też kontuzyjne sporty.